برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

طرز تهيه قورقا (گندم برشته) آجيل مخصوص آذري ها در شب يلدا

منبع
کوکپد
بروزرسانی
طرز تهيه قورقا (گندم برشته) آجيل مخصوص آذري ها در شب يلدا

کوکپد/ قورقا (گندم برشته)کلمه‌اي ترکي است که از فعل « قووورماق » گرفته شده‌است . قورقا به گندم و شاهدانه تفت خورده گفته مي‌شود. در منطقه آذربايجان قورقا در فصول سرد خصوصا در شب چله و عيد نوروز استفاده مي‌شود. در عيدنوروز قورقا را در سفره هفت سين هم مي‌گذارند.
با اين روش خيلي ترد و پوک ميشه

چي لازم داريم:
 ليوان گندم سفيد (بهتره پوست کنده باشه)1
شير2 و نيم ليوان
نصف ليوان شاهدانه

چطور بپزيم:
گندم رو ميشوريم و با چند ليوان آب 3 ساعت خيس ميکنيم. بعد از سه ساعت گندم رو آبکشي ميکنيم و ميزاريم آب اضافه اش خارج بشه.
 گندم رو دوباره برميگردونيم داخل ظرف و شير رو اضافه ميکنيم 24 ساعت خيس ميديم(من يک ساعت آخر يه قاشق شکر اضافه کردم ميتونيد نمک اضافه کنيد). دوباره آبکشي ميکنيم و ميزاريم شير اضافه ش بره. حالا توي سيني پارچه نخي پهن ميکنيم و گندم رو مي ريزيم داخل سيني و روي بخاري(حرارت خيلي ملايم) يا جلوي نور آفتاب خوب خشک ميکنيم.
 
بعد از خشک شدن مي ريزيم داخل تابه ميزاريم روي حرارت متوسط و با قاشق زير و رو ميکنيم تا تفت بخوره صداي باز شدنش بلند بشه وقتي طلايي شد برميداريم(تقريبا 10 الي 15 دقيقه طول ميکشه)
 
شاهدانه رو ميشوريم و آبکشي ميکنيم وقتي خشک شد چهار پنج دقيقه تفت ميديم مدام زير و رو ميکنيم تا تفت بخوره.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar