کوکپد/ قورقا (گندم برشته)کلمه‌ای ترکی است که از فعل « قووورماق » گرفته شده‌است . قورقا به گندم و شاهدانه تفت خورده گفته می‌شود. در منطقه آذربایجان قورقا در فصول سرد خصوصا در شب چله و عید نوروز استفاده می‌شود. در عیدنوروز قورقا را در سفره هفت سین هم می‌گذارند.
با این روش خیلی ترد و پوک میشه

چی لازم داریم:
 لیوان گندم سفید (بهتره پوست کنده باشه)1
شیر2 و نیم لیوان
نصف لیوان شاهدانه

چطور بپزیم:
گندم رو میشوریم و با چند لیوان آب 3 ساعت خیس میکنیم. بعد از سه ساعت گندم رو آبکشی میکنیم و میزاریم آب اضافه اش خارج بشه.
 گندم رو دوباره برمیگردونیم داخل ظرف و شیر رو اضافه میکنیم 24 ساعت خیس میدیم(من یک ساعت آخر یه قاشق شکر اضافه کردم میتونید نمک اضافه کنید). دوباره آبکشی میکنیم و میزاریم شیر اضافه ش بره. حالا توی سینی پارچه نخی پهن میکنیم و گندم رو می ریزیم داخل سینی و روی بخاری(حرارت خیلی ملایم) یا جلوی نور آفتاب خوب خشک میکنیم.
 
بعد از خشک شدن می ریزیم داخل تابه میزاریم روی حرارت متوسط و با قاشق زیر و رو میکنیم تا تفت بخوره صدای باز شدنش بلند بشه وقتی طلایی شد برمیداریم(تقریبا 10 الی 15 دقیقه طول میکشه)
 
شاهدانه رو میشوریم و آبکشی میکنیم وقتی خشک شد چهار پنج دقیقه تفت میدیم مدام زیر و رو میکنیم تا تفت بخوره.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar