طرز تهيه کوکو يا کتلت ماش بسيار خوشمزه و مقوي در ۳۰ دقيقه
باشگاه خبرنگاران/ طرز تهيه کتلت ماش و کوکوي ماش پيشنهاداتي جذاب براي کساني که به فکر آشپزي با موادي سالم و فوق العاده مقوي هستند. کوکو يا کتلت ماش يکي از غذاهاي کمتر شناخته شده ايراني است که ميتواند انتخاب خوبي براي وعدههاي عصرانه يا شام هم باشد. استفاده از جوانه ماش بيشتر از ماش در ايران رايج شده است. دو دل نباشيد و طرز تهيه کوکوي ماش به همراه فوت و فنها و خواص ماش را درادامه بخوانيد و دست به کار شويد.
مواد لازم
ماش: ۱ ليوان فرانسوي دستهدار
تخم مرغ: ۲ عدد
پياز رنده شده: ۱ عدد
سير رنده شده: ۲ حبه
سيب زميني آب پز: ۲ عدد
سبزي گشنيز و جعفري: ۳ قاشق غذاخوري
پودر سوخاري: ۳ قاشق غذا خوري
نمک و فلفل و زردچوبه: به ميزان لازم
مراحل طرز تهيه کوکوي ماش مقوي و سالم
براي درست کردن اين کوکو ابتدا با انتخاب يک قابلمه مناسب و روي حرارت قرار دادن قابلمه به همراه کمي آب، ماش را به آن اضافه کنيد. اجازه دهيد ماش کمي بپزد اما توجه کنيد که نبايد بافت آن نرم يا له شود.
حالا ماش را به همراه سيب زميني که از قبل آب پز کرده بوديد در غذاساز مخلوط کنيد.
اين ترکيب را به همراه سيز و پياز مخلوط کرده و تخم مرغ را به آن اضافه کنيد. حالا نوبت به اضافه کردن سبزيجات يعني گشنيز و جعفري ميرسد. نمک، فلفل و ادويهها را هم به آن اضافه کنيد. اين ترکيب را خوب مخلوط کنيد.
پودر سوخاري را به آرامي و در حين مخلوط کردن مواد به ترکيب بيافزاييد و اگر احساس کرديد که ترکيب کوکوي ماش شما آماده نيست، ميتوانيد از يک تخم مرغ ديگر هم در اين دستور استفاده کنيد.
از اين ترکيب به اندازه يک گلوله کوچک برداريد و به آن فرم دهيد. ميتوانيد از قالبهاي شيريني پزي هم براي زيباتر شدن کتلت ماش استفاده کنيد. کوکو فرم داده شده را برداريد و در روغن تا زماني که احساس کنيد کاملاً آماده سرو است، قرار دهيد. تا خوب سرخ شود.
نکتهها؛ خواص ماش و فوت و فنهاي تهيه کوکوي ماش لذيذ
* ميتوانيد ماش را ۲۴ ساعت قبل از درست کردن اين غذا بخيسانيد و آب آن را چند بار عوض کنيد.
* آرد سوخاري به بهتر شدن بافت کوکو بعد از سرخ شدن آن کمک ميکند.
خواص فوق العاده ماش سبز که قطعاً چيزي از آن نميدانيد!
* ماش منبعي فوق العاده از انرژي، پتاسيم، منيزيوم، مس و روي است.
* اگر براي تهيه ماش در همه فصلهاي سال مشکل داريد، ميتوانيد آن را مانند نعنا، خشک کرده و از آن استفاده کنيد.
* ماش ترکيبي ايده آل براي مقابله با بيماريها و مشکلات مختلف از جمله حملههاي قلبي است.
* اين سبزي نقش بسيار مهمي در کاهش فشار خون دارد.
* افزايش ميزان کلسترول بدن و مقاومت سيستم ايمني در برابر بيماريهاي قلبي با مصرف ماش امکانپذير است.
* آنتي اکسيدانهاي موجود در ماش باعث پيشگيري و درمان سرطان ميشود.
* شواهد زيادي وجود دارد که نشان دهنده مؤثر بودن ماش در درمان ديابت نوع دوم است.
* استفاده مداوم و منظم اين سبزي، به طور حتم ميتواند تأمين کننده پروتئين مورد نياز بدن باشد.
* مصرف ماش براي جلوگيري از ورود عفونتها و انواع باکتري به بدن بسيار مفيد است.
* براي تقويت سيستم ايمني بدن و درمان کرونا مصرف ماش يک پيشنهاد عالي است.
* هر يک از دانههاي ماش سبز، منبعي عالي از مواد معدني ضروري بدن از جمله فولات هستند.
* مصرف ماش براي افرادي که از رژيمهاي غذايي سالم بهره ميبرند، فرآيندي ايده آل در کاهش وزن را ايجاد ميکند.
* هضم ماش در بدن بسيار آسانتر از ساير انواع لوبيا است.
*طرز تهيه فلافل با ماش هم بسيار مرسوم است.