طرز تهيه خورشت قرمهسبزي
ايرنا/ در گزارش زير قصد داريم شما را با طرز تهيه خورشت قرمهسبزي آشنا کنيم.
قرمهسبزي هميشه از آن غذاهايي است که هرکسي ادعا ميکند بهترين نوعش را درست ميکند.
نسبت دقيق سبزيها در قرمهسبزي مهمترين قسمت اين فوت و فن سبزي قرمهسبزي است که نسبت آن بايد دقيق باشد:
مواد لازم:
تره: ۴۰۰ گرم
گشنيز: ۲۰۰ گرم تا ۱۵۰ گرم
جعفري: ۳۰۰ گرم
شنبليه: ۵۰ گرم
برگ چغندر يا اسفناج: ۲۰۰ گرم
پيازچه: ۵۰ گرم
نکته مهم: هنگام سرخکردن سبزي قرمهسبزي، ابتدا اجازه دهيد تا سبزي آب بيندازد و وقتي آب آن گرفته شد روغن را اضافه کنيد و بين ۱۰ تا ۱۵ دقيقه تفت دهيد.
انتخاب دقيق گوشت
گوشت قرمهسبزي بايد تکهاي باشد؛ بنابراين از گوشت چرخکرده اصلا استفاده نکنيد. اگر از گوشت گوسفندي و استخواندار استفاده کنيد، قورمهسبزي خوشمزهتر ميشود و سعي کنيد گوشت قورمهسبزي را در اندازه بزرگ خرد کنيد. گوشت قورمهسبزي بايد با حرارت کم و پياز فراوان در مدت طولاني حدود ۱۵ تا ۲۰ دقيقه کاملاً سرخ و اصطلاحاً قورمه شود.
نکته مهم: سبزي قورمه را ميتوان همراه با اضافه کردن آب به خورشت اضافه کرد؛ اما براي اينکه خاصيت و طعم سبزي بهتر حفظ شود، بهتر است بعد از يک الي ۲ ساعت از اضافه کردن گوشت و لوبيا به خورشت سبزي اضافه کنيد.
چقدر لوبيا بريزيم؟
يکي ديگر از مهمترين قسمتهاي قرمهسبزي، لوبيا است. لوبيا قرمز، لوبيا چيتي و تازه آن است، لوبياهايي است که ميتوان در قرمهسبزي استفاده کرد. استفاده از اين لوبياها کاملا سليقهاي است و بهتر است لوبيا چيتي و قرمز را از قبل خيس کنيد تا نفخ آن گرفته شود. لوبياي سوم که تازه است، لوبياي درشتي است که در قرمهسبزي بسيار خوشمزه ميشود. مقدار لوبيايي هم که ريخته ميشود نه بايد خيلي کم باشد نه خيلي زياد.
جا افتادن قرمهسبزي
پخت کامل قرمهسبزي حداقل ۵ ساعت زمان ميبرد، اما اگر از زودپز استفاده کنيد، ميتوانيد همه مواد را باهم بريزيد و ۲ ساعت زمان کافي است تا يک قرمهسبزي عالي و جا افتاده درست کنيد.
نکته مهم: ليمو عماني را حتما قبل از ريختن در خورشت، با چنگال سوراخ و در آب جوش قرار دهيد تا تلخي آن گرفته شود.
رب اضافه نکنيد
در بعضي مناطق به خورش قورمهسبزي رب گوجهفرنگي اضافه ميشود؛ اما اين کار توصيه نميشود، زيرا طعم رب گوجهفرنگي باقي مزهها را تحتالشعاع قرار داده و از بين ميبرد.