طرز تهيه خورش هندي شاهي کورما

باشگاه خبرنگاران/ غذاي هندي شاهي کورما يک غذاي «سلطنتي» هندي و مغولي است که ترکيبات اصلي آن مرغ پخته شده در يک سس تند خامهاي است و با آجيل و کشمش سرخ و طلايي تزيين ميشود. همچنين ادويههاي هندي تند و معتدل به کار رفته در آن، طعم منحصر به فردي به شاهي کورما ميدهد. شاهي کورما به طور سنتي در سس سفيد پخته و با يک ورق نقره فوقالعاده نازک معروف به «vark» در آشپزخانه مغولها و براي امپراطورها سرو ميشده است. اين دستور پخت، يک نسخه جذاب از نسخه سنتي است و در رستورانهاي هند به همين شيوه طبخ ميشود. در اين مطلب طرز تهيه خورش هندي شاهي کورما يا شاهي قورمه را با ادويههاي تند و عطر فراوان براي شما آماده کردهايم. با ما همراه باشيد.
مواد لازم
ران مرغ بدون استخوان و بدون پوست يا سينه مرغ: ۱ کيلوگرم
زنجبيل ريز خرد شده: ۱ قاشق غذاخوري
سير پوست کنده و له شده: ۴ حبه
آب ليمو: ۱ قاشق غذاخوري
روغن زيتون: ۱ قاشق غذاخوري
ميخک: ۲ عدد کامل
دانههاي فلفل سياه: ۱/۲ قاشق چايخوري
هل: ۳ غلاف
دانههاي رازيانه: ۱/۲ قاشق چايخوري
بادام هندي بدون نمک: ۱/۲ ليوان دستهدار فرانسوي
آب مرغ: ۱/۲ ليوان دستهدار فرانسوي
روغن زيتون: ۱/۲ ليوان دستهدار فرانسوي
شکر: ۱ قاشق چايخوري
پودر دارچين: ۱/۲قاشق چايخوري
پودر زيره: ۱/۴ قاشق چايخوري
زردچوبه: ۱/۲ قاشق چايخوري
دانه گشنيز: ۱/۲ قاشق چايخوري
چيلي خشک خرد شده: ۱ قاشق چايخوري
گراماسالا: ۱ قاشق غذاخوري
هل: ۱/۴ قاشق چايخوري
روغن زيتون: ۱/۲ قاشق غذاخوري
پياز: ۱ عدد متوسط
رب گوجه فرنگي: ۲ قاشق غذاخوري
استخدام سفير در افق کوروش
شير نارگيل يا خامه سنگين: ۱ ليوان دستهدار فرانسوي
ماست ساده: ۱/۲ ليوان دستهدار فرانسوي
پنير: ۱۷۰ گرم
کشمش طلايي: ۱/۲ ليوان دستهدار فرانسوي
جعفري تازه خرد شده: ۱/۲ ليوان دستهدار فرانسوي
طرز تهيه خورش هندي شاهي کورما يا شاهي قورمه
براي پخت اين خورش هندي خوشمزه ابتدا مرغ را به مکعبهاي بزرگ برش دهيد، در يک کاسه بزرگ يا پاکت پلاستيکي زيپدار قرار دهيد. زنجبيل، سير، آب ليمو و روغن زيتون را در مخلوط کن يا غذاساز بريزيد و آنقدر به هم بزنيد تا خمير غليظي به دست آيد. سس را روي مرغ را بريزيد، آن را براي چند ساعت يا ترجيحا به مدت يک شب در يخچال قرار دهيد تا طعم ادويهها کاملا به خورد گوشت برود.
در دومين مرحله از طرز تهيه خورش شاهي قورمه هندي بايد ميخک، دانههاي فلفل، هل و دانه رازيانه را با آسيابکن، پودر کنيد. در مخلوط کن، ادويههاي تازه آسياب شده را با بادام هندي، آب مرغ و روغن زيتون ترکيب کنيد. اين کار را تا وقتي انجام دهيد که مواد کاملا يکدست و نرم شوند. شکر، دارچين، زيره، دانه گشنيز، تکههاي فلفل گراماسالا آسياب شده را نيز اضافه کنيد و بعد از اينکه به خوبي ترکيب شدند، کنار بگذاريد.
پياز را به صورت نگيني و ريز خرد کنيد و در يک تابه با روغن مايع يا کمي روغن زيتون تفت دهيد تا طلايي و شفاف شوند. مرغ را اضافه کنيد تا وقتي که سرخ شود. رب گوجه فرنگي را اضافه کنيد و اجازه دهيد رب گوجه هم سرخ شده و طعم خام آن گرفته شود.
در آخرين مرحله از طرز تهيه خورش هندي شاهي کورما، مخلوط آب مرغ را به همراه شير نارگيل يا خامه سنگين و ماست اضافه کنيد. مواد را خوب هم بزنيد، حرارت را کم کنيد و اجازه دهيد حدود ۱ ساعت بپزد. وقتي سس غليظ شد، پنير، کشمش، بادام هندي، سبزيجات و گشنيز را اضافه کنيد. مواد را هم بزنيد، پخت را براي ۱۵ دقيقه ديگر ادامه دهيد. وقتي همه مواد با هم پختند، نمک شاهي کورما را تست کرده و در ظرف مناسب سرو کنيد.
خورش هندي شاهي کورما يا شاهي قورمه با برنج و سبزي تازه سرو ميشود.