طرز تهيه ايمام بايلدي؛ بادمجان شکم پر غذاي محبوب ترکيهاي
باشگاه خبرنگاران/ ترکيب بادمجان و گوشت خيلي جذاب است و وقتي جذابتر ميشود که در فر بپزد و حسابي آبدار شود. طرز تهيه بادمجان شکم پر تبريزي و مازندراني و شمالي و … در ايران بسيار مرسوم است. شايد دليلش اين است که ترکيب شدن با گوجه و سبزيجات آن را خوشمزهتر هم خواهد کرد. در ترکيه هم صدها نسخه از بادمجان شکم پر مجلسي وجود دارد مثل کازان بادمجان. اما بادمجان شکم پر ايمام بايلدي، حسابي چرب و چيلي است و اگر ترجيح ميدهيد ميتوانيد روغن آن را هم کم کنيد، البته ما تا جايي که امکان داشته، از روغن زيتون استفاده کردهايم. در اين مطلب طرز تهيه بادمجان شکم پر ايمام بايلدي را که نسخهاي از بادمجان شکم پر ترکيهاي به حساب ميآيد، بخوانيد.
مواد لازم
گوشت بره: ۱۲ برش متوسط (چرخ شده)
بادمجان: ۳ عدد بزرگ
سيب زميني: ۱ عدد
روغن زيتون: ۲ قاشق غذاخوري
پياز: ۱ عدد بزرگ
سير: ۲ حبه
پودر دارچين: ۱ قاشق چاي خوري
گوجه فرنگي: ۸ عدد (پوست کنده)
برگ جعفري: ۱ دسته کوچک (ساطوري شده)
ليمو: ۱ عدد
ماست يوناني: ۱۵۰ گرم
خيار: ۱ عدد
نعناع: ۲ قاشق غذاخوري (ساطوري شده)
پاپريکا: به ميزان دلخواه (براي چاشني)
روغن زيتون يا کنجد: به ميزان دلخواه براي روي بادمجانها
فر را روشن و با دماي ۱۷۰ درجه سانتيگراد گرم کنيد. بادمجانها را از وسط نصف کنيد. آنها را در آب نمک بگذاريد تا مايع قهوهاي آن خارج شود. سپس آنها را از آب بکشيد و با دستمال خشک کنيد. کف بادمجان را با برس يک لايه روغن زيتون يا روغن کنجد بزنيد. آنها را در سيني مخصوص فر قرار دهيد. به مدت ۲۰ دقيقه در فر نگه داريد تا گوشتشان نرم شود.
هنگامي که بادمجانها آماده شدند، از فر خارج کنيد و وقتي به اندازه کافي خنک شدند، وسط آنها را بيرون بياوريد و خالي کنيد. ميتوانيد بادمجانها را سرخ کنيد، اما با آماده کردن بادمجانها در فر، در مصرف روغن صرفهجويي ميشود.
پياز را ريز و نگيني خرد کنيد. سير را له کنيد. در يک ظرف مناسب کمي روغن بريزيد و پياز و سير را اضافه کنيد و تفت دهيد تا کاملا سبک و طلايي شود. دارچين و پاپريکا را اضافه کنيد و به مدت ۱ دقيقه تفت دهيد تا طعم خامي آنها گرفته شود. گوشت چرخ کرده را به پياز اضافه کنيد. گوجه فرنگيها را نصف کنيد، دانهها و آب آن را در يک الک که روي يک کاسه قرار داده شده است، جدا کنيد. ميتوانيد گوجه را رنده کنيد. گوجه فرنگي را به ماهيتابه اضافه کنيد.
درِ ظرف را بگذاريد و اجازه دهيد همه مواد به مدت ۱۰ دقيقه روي حرارت ملايم بپزند تا کاملا نرم شوند. جعفري و نعناع خرد شده را اضافه کنيد و کمي تفت دهيد. کمي از جعفري را براي پاشيدن روي بادمجانها (موقع سرو) کنار بگذاريد.
بادمجان را در سيني فر بگذاريد و مخلوط گوجهفرنگي و گوشت چرخکرده را به نسبت مساوي در آنها بريزيد. دوباره روي آنها را روغن زيتون بپاشيد و به مدت ۳۰ دقيقه داخل فر بپزيد. بعد از اينکه بادمجانها و مواد داخل آن به خوبي پختند، روي آنها را آبليموي تازه بچکانيد.
فوت و فنهاي طرز تهيه بادمجان شکم پر ترکيهاي ايمام بايلدي
*ميتوانيد در صورت دلخواه روي مواد داخل ايمام بايلدي شکم پر کمي پنير پيتزا بريزيد و بعد در فر بگذاريد.
*در طرز تهيه ايمام بايلدي با سبزيجات و به صورت رژيمي، گوشت حذف ميشود.
*ميتوانيد به جاي رنده کردن گوجهها، آنها را مکعبي خرد کنيد؛ و در کنار آن هم ميتوانيد سس گوجه درست کنيد.
*براي تهيه سس گوجه فرنگي، يک يا دو گوجهفرنگي را رنده کنيد و به آن کمي پاپريکا يا فلفل بزنيد. روي حرارت قرار دهيد تا غليظ شود. به آن مقداري روغن کنجد يا روغن زيتون بزنيد. بعد از اينکه ايمام بايلدي آماده شد و در موقع سرو، روي بادمجانها را کمي از سس بريزيد.
*ايمام بايلدي را ميتوانيد با برنج و ماست همراه با سبزي خوردن تازه سرو کنيد.