غذالند/ چکدرمه و یا چکیدرمه، یکی از انواع غذاهای استان گلستان و بندر ترکمن می باشد. این غذا قدمتی بیش از هزار سال دارد و جزو غذاهای محلی و بومی لذیذ و خوشمزه است که البته طرفداران بسیاری نیز دارد. اصلی ترین مواد این غذای محلی، برنج و گوشت گوسفندی بوده که به همراه ادویه های گوناگون طعم و عطر لذیذی را خواهد داشت.
چکدرمه شباهت زیادی به استامبولی معمول، اما با تفاوت هایی جزئی دارد. این غذای خوشمزه و لذیذ را می توانید به راحتی و سریع برای وعده ناهار طبخ و سرو نمایید. همچنین برای مهمانی ها و دورهمی های خانوادگی نیز یک غذای متفاوت و اصیل بوده که می توانید سرو کنید.
مواد لازم
برنج: ۲.۵ پیمانه
گوشت گوسفندی ترجیحا گردن: ۵۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپخوری
پیاز متوسط اسلایس شده: ۱ عدد
آب: ۴ پیمانه (حدود یک لیتر)
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
ادویه پلویی: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
مراحل
 گام 1ابتدا برنج را خیس کنید و کنار بگذارید.
 گام 2قابلمه مناسبی را انتخاب کنید چون قرار است برنج بعدا در همان پخته شود.
 گام 3قابلمه را روی حرارت گذاشته و مقداری روغن داخل آن بریزید.
 گام 4سپس پیازهای اسلایس شده را به روغن اضافه کنید و اجازه دهید پیازها سبک و کمی طلایی شوند.
 گام 5در این مرحله گوشت را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
 گام 6حال رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و با گوشت تفت دهید تا خامی رب گوجه گرفته شود.
 گام 7سپس ادویه های گفته شده را به گوشت اضافه کنید و خوب هم بزنید.
 گام 8در این مرحله آب را به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت به خوبی بپزد.
 گام 9آب گوشت نباید تمام شود چون آب آن را برای برنج لازم داریم، پس به مقدار مناسب آب بریزید.
 گام 10پس از آن که گوشت کامل پخت، آن را از قابلمه خارج کرده و کنار بگذارید.
 گام 11در این مرحله برنج از قبل خیس خورده را به آب گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا آب گوشت بخار شود.
 گام 12پس از آن که آب برنج تمام شد می توانید گوشت را روی برنج قرار دهید و برنج را دم بگذارید.
 گام 13پس از ۴۵ دقیقه غذای شما آماده است.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar