نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

چکدرمه غذاي پرطرفدار بندر ترکمن

منبع
غذالند
بروزرسانی
چکدرمه غذاي پرطرفدار بندر ترکمن

غذالند/ چکدرمه و يا چکيدرمه، يکي از انواع غذاهاي استان گلستان و بندر ترکمن مي باشد. اين غذا قدمتي بيش از هزار سال دارد و جزو غذاهاي محلي و بومي لذيذ و خوشمزه است که البته طرفداران بسياري نيز دارد. اصلي ترين مواد اين غذاي محلي، برنج و گوشت گوسفندي بوده که به همراه ادويه هاي گوناگون طعم و عطر لذيذي را خواهد داشت.
چکدرمه شباهت زيادي به استامبولي معمول، اما با تفاوت هايي جزئي دارد. اين غذاي خوشمزه و لذيذ را مي توانيد به راحتي و سريع براي وعده ناهار طبخ و سرو نماييد. همچنين براي مهماني ها و دورهمي هاي خانوادگي نيز يک غذاي متفاوت و اصيل بوده که مي توانيد سرو کنيد.
مواد لازم
برنج: ۲.۵ پيمانه
گوشت گوسفندي ترجيحا گردن: ۵۰۰ گرم
رب گوجه فرنگي: ۲ قاشق سوپخوري

پياز متوسط اسلايس شده: ۱ عدد
آب: ۴ پيمانه (حدود يک ليتر)
نمک: به مقدار لازم
فلفل سياه: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
ادويه پلويي: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
مراحل
 گام 1ابتدا برنج را خيس کنيد و کنار بگذاريد.
 گام 2قابلمه مناسبي را انتخاب کنيد چون قرار است برنج بعدا در همان پخته شود.
 گام 3قابلمه را روي حرارت گذاشته و مقداري روغن داخل آن بريزيد.
 گام 4سپس پيازهاي اسلايس شده را به روغن اضافه کنيد و اجازه دهيد پيازها سبک و کمي طلايي شوند.
 گام 5در اين مرحله گوشت را به پياز اضافه کرده و کمي تفت دهيد تا تغيير رنگ دهد.
 گام 6حال رب گوجه فرنگي را اضافه کنيد و با گوشت تفت دهيد تا خامي رب گوجه گرفته شود.
 گام 7سپس ادويه هاي گفته شده را به گوشت اضافه کنيد و خوب هم بزنيد.
 گام 8در اين مرحله آب را به گوشت اضافه کنيد و اجازه دهيد تا گوشت به خوبي بپزد.
 گام 9آب گوشت نبايد تمام شود چون آب آن را براي برنج لازم داريم، پس به مقدار مناسب آب بريزيد.
 گام 10پس از آن که گوشت کامل پخت، آن را از قابلمه خارج کرده و کنار بگذاريد.
 گام 11در اين مرحله برنج از قبل خيس خورده را به آب گوشت اضافه کنيد و اجازه دهيد تا آب گوشت بخار شود.
 گام 12پس از آن که آب برنج تمام شد مي توانيد گوشت را روي برنج قرار دهيد و برنج را دم بگذاريد.
 گام 13پس از ۴۵ دقيقه غذاي شما آماده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره