ستاره/ مواد لازم برای کیک خیس وانیلی
شکر۳۰۰ گرم معادل یک و نیم پیمانه
شیر۳۵۰ گرم معادل یک و نیم پیمانه
روغن مایع۲۰۰ گرم معادل یک پیمانه
پودر کاکائو ۴ قاشق غذاخوری پر
یا پودر کرم کارامل یک عدد
تخم مرغ۳ عدد
وانیل نصف قاشق چایخوری
آرد سفید قنادی۲۵۰ گرم معادل دو پیمانه سر خالی
بکینگ پودریک قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک خیس وانیلی
تهیه سس کیک خیس
شکر را با شیر و نیمی از روغن مایع در ظرفی با دیواره های بلند مخلوط می‌کنیم و برای مدت زمان یک دقیقه هم می‌زنیم.
سپس پودر کارامل یا پودر کاکائو را (بسته به سلیقه خود) به مواد اضافه می‌کنیم و دوباره هم می‌زنیم. بهتر است ابتدا با چنگال یا همزن دستی هم بزنید تا مواد یکنواخت شود سپس آن‌ها را با دور کند همزن خوب بزنید. در صورتی که می‌خواهید کیک خیس وانیلی شما بدون رنگ باشد می‌توانید هیچ طعم دهنده ای مثل پودر کارامل یا کاکائو اضافه نکنید.
سس کیک خیس آماده است. حالا یک پیمانه از این سس را برداشته و کنار می‌گذاریم. باقیمانده سس را برای مواد اصلی کیک استفاده می‌کنیم.
تهیه کیک خیس وانیلی
فر را روشن کنید و با درجه ۱۷۰ درجه سانتی گراد بگذارید گرم و آماده شود.
در یک ظرف مناسب ۳ عدد تخم مرغ را بشکنید و وانیل را به آن اضافه کنید. حدود ۸ دقیقه تخم مرغ‌ها را خوب بزنید تا حجم آن افزایش یابد و کرم رنگ شود.
باقیمانده سس کیک خیس را به تخم مرغ ها اضافه کنید و به مدت ۱۵ ثانیه با همزن بزنید.
نکته: از این مرحله به بعد نباید مایه کیک را زیاد هم بزنید، زیرا پف تخم مرغ‌ها می‌خوابد.
بقیه روغن مایع را اضافه کنید و دوباره چند ثانیه هم بزنید.
آرد قنادی و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و سه بار الک کنید.
مخلوط آرد و بکینگ پودر را آرام آرام در ۴ مرحله به مواد اضافه و مخلوط کنید.
نکته مهم: برای مخلوط کردن از لیسک استفاده کنید تا پف مواد گرفته نشود. مواد را به صورت دورانی و فقط از یک طرف مخلوط کنید تا تمام آرد با مایع کاملا مخلوط شود.
کف قالب ۲۰ سانتی متری کیک را یک کاغذ روغنی بگذارید و دیواره‌های آن را با فرچه قنادی کاملا به روغن آغشته کنید.
نکته: از قالب‌های دیگر نیز می‌توانید استفاده کنید فقط دقت کنید که حداقل نیمی از قالب و حداکثر سه چهارم قالب از مواد پر شود و کمتر یا بیشتر از این نباشد.
قالب را در طبقه وسط فر که از قبل گرم شده قرار دهید و بگذارید ۳۵ تا ۴۵ دقیقه بپزد.
در مدتی که کیک در حال پخت است، یک لیوان سس کیکی که کنار گذاشته بودید را داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید و گاهی هم بزنید تا به جوش بیایید.
پس از به جوش آمدن سس، شعله را خاموش کنید و بگذارید سس به دمای محیط برسد. این کار باعث می‌شود که شکر سس بهتر حل شود و از طرفی بوی روغن سس نیز از بین می‌رود.
پس از ۴۵ دقیقه در فر را باز کنید و درون کیک یک خلال دندان یا چنگال  فرو کنید. اگر کیک به چنگال یا خلال دندان نچسبید کیک آماده است .در غیر این صورت یک ربع دیگر بگذارید تا کیک بپزد.
وقتی کیک پخت و آن را از فر خارج کردید، دیواره‌های کیک را از قالب آزاد کرده و سعی کنید کیک را همان طور که داغ است از قالب جدا کنید.
حالا دوباره کیک را به قالب برگردانید و روی سطح کیک را با خلال دندان به طور مرتب سوراخ کنید.
سس کاراملی یا کاکائویی که به دمای محیط رسیده را قاشق قاشق روی سطح کیک پخش کنید تا به خورد کیک برود.
زمانی که سه چهارم سس را ریختید، بگذارید کیک ۱۰ دقیقه به همین شکل بماند.
پس از ۱۰ دقیقه کیک را برگردانید و به همان ترتیب قبل، یک چهارم دیگر سس کیک خیس را روی پشت کیک پخش کنید.
کیک خیس وانیلی را برای یک ساعت در یخچال بگذارید.
پس از این مدت کیک خانگی شما آماده سرو است.
می‌توانید روی آن را با خامه، پودر قند، گاناش یا هر چه که دوست دارید تزیین کنید. نوش جان.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar