طرز تهيه کوکو کاهو با گردو و پيازچه به روش مجلسي
مجله کوروش/ کوکوها معمولا به عنوان يک غذاي ساده نوني يا فينگر فود بسيار پرطرفدارند، چون علاوه بر طرز تهيه راحت، پخت آنها اصلا وقتگير نيست و حتي ميتوانند در مهمانيها هم در کنار ديگر غذاها زينتبخش سفره ناهار يا شام باشند. انواع مختلفي از کوکو در دستور غذاهاي ايراني وجود دارند و کوکوي کاهو را ميتوانيد با انواع کاهو مثل کاهو پيچ، کاهو رومي، کاهو ساقهاي و … پخت. ما در اين مطلب قصد داريم طرز تهيه کوکو کاهو را به شما آموزش دهيم. اين کوکو با وجود اينکه کمتر شناخته شده است، ولي طعم دلپذيري دارد و در آن ميتوانيد بنا به سليقه و موادي که در دسترس داريد، از مواد ديگر هم استفاده کنيد تا مجلسيتر شود. با ما همراه باشيد.
مواد لازم
کاهو: ۱ عدد متوسط (حدودا ۲۵۰ گرم)
تخم مرغ: ۳ عدد
مغز گردو: ۵۰ گرم يا ۲ قاشق غذا خوري (خرد شده)
آرد: ۱ قاشق غذا خوري
پيازچه يا تره: ۱/۲ ليوان دسته دار فرانسوي (ساطوري شده)
زرشک: به ميزان دلخواه
سير: ۲ حبه (رنده شده)
نمک، زردچوبه و فلفل سياه: به ميزان لازم
روغن: به ميزان لازم
طرز تهيه
براي درست کردن کوکو کاهو ابتدا برگ کاهو را جدا کرده و براي پنج دقيقه در آب خيس کنيد. آنها را تميز بشوييد و در آبکش قرار دهيد تا کاملا خشک شوند. آنها را ريز خرد کنيد. هر چه ريزتر خرد کنيد، کوکوي کاهويتان يکدستتر خواهد بود. ميتوانيد از خردکن يا چاقو و تخته آشپزي استفاده کنيد.
تخممرغها را در يک ظرف ديگر بشکنيد و به آن نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنيد و به هم بزنيد. سپس آرد را در دو مرحله اضافه کنيد تا گلوله نشود. تخم مرغها را به کاهو اضافه کنيد. پيازچه و جعفري را ساطوري و اضافه کنيد. سير را رنده يا کنيد. ميتوانيد يک پياز را هم رنده کنيد، ولي حتما قبل از اضافه کردن آب آن را بگيريد. در اين مرحله گردو و زرشک را هم اضافه کنيد. همه مواد را به خوبي به هم بزنيد تا يکدست شود.
سپس در يک تابه مقداري روغن بريزيد و اجازه دهيد به حد کافي داغ شود. ميتوانيد از قالب مخصوص در طرز تهيه کوکو کاهو استفاده کنيد يا اينکه کل مايه کوکوي کاهو را در تابه بريزيد و بعد از اينکه يک سمت آن سرخ شد، آن را برگردانيد تا طرف ديگر نيز سرخ شود. در انتها و هنگام سرو هم، آن را به قطعات دلخواه برش بزنيد.
کاهو نوعي سبزي است که براي اولين بار، مصريها آن را کاشتند و بعد دامنه کاشت آن به يونان هم گسترش يافت. در ابتدا کاهو در مراسم مذهبي به کار ميرفت و بعد از آن به عنوان گياه دارويي استفاده ميشد و سپس به عنوان يک خوراکي بسيار پرکاربرد در تهيه انواع غذاها جاي خود را ثابت کرد. شايد برايتان جالب باشد بدانيد که چين تنها در سال ۲۰۱۳، نيمي از توليد کاهوي کل جهان را بر عهده گرفت، اما بازار مصرف اصلي کاهو در اروپاي غربي و آمريکاي شمالي است.
*کاهو به عنوان يک منبع سرشار از ويتامين آ، پتاسيم و ويتامين کا است و هر چه رنگ برگهاي آن تيرهتر باشد به معني وجود ويتامين آ بيشتر در آن است.
* فيبر بالا و کالري پايين موجود در آن به کاهش وزن کمک ميکند و باعث ميشود احساس سيري کنيد. علاوه بر اين، امگا ۳ به جنگ با بيماريهاي افسردگي و استرس ميرود و از بروز آلزايمر در سنين بالا جلوگيري ميکند.
*در کنار همه فوايد کاهو، اين سبزي مفيد، در پيشگيري از سرطانهاي مختلف مانند سرطان دهان، سرطان مري و گلو و سرطان ريه موثر است. از سوي ديگر، سطح قند خون را کاهش ميدهد و درمان خوبي براي ديابت خواهد بود.
*کاهو به درمان بيخوابي نيز کمک ميکند و مصرف آن به صورت مداوم به دليل غني بودن از ويتامين آ، باعث جلوگيري از آب مرواريد ميشود.
*طبع کاهو در طب سنتي، سرد وتر است.