طرز تهيه و ترکيب ادويه اورفا کباب يکي ازخوشمزهترين و مشهورترين کبابهاي ترکيه

مجله کوروش/ ترکيه سرزمين کبابهاي متنوع است، اما در ميان کبابهايي که در اين کشور حسابي طرفدار دارد، اورفا کباب يکي از مشهورترينهاست. نام اين کباب بر اساس شهري به نام اورفا انتخاب شده و نوعي کباب کوبيده ترکيهاي است. اورفا کباب با گوشت چرخ کرده به علاوه کمي سبزيجات و ادويه مخصوص درست ميشود. در ضمن اورفا کباب را کمي آبدار از روي آتش برميدارند و همين باعث ميشود هوسبرانگيز شود. در اين مطلب به طرز تهيه اورفا کباب ترکيه، يکي از لذيذترين و مشهورترين کبابهاي ترکي پرداختهايم. اگر عاشق کباب هستيد، از ما به شما نصيحت که حتما براي يک بار هم که شده، آن را درست کنيد و در دورهميتان ميل کنيد.
مواد لازم
گوشت چرخ شده: ۷۰۰ گرم
نان سفيد: ۳ برش
تخم مرغ بزرگ: ۱ عدد
نمک: ۳ قاشق چايخوري
پودر فلفل سياه: ۲ قاشق چاي خوري
پودر سير: ۲ قاشق غذاخوري
پودر پياز: ۲ قاشق غذاخوري
زيره آسياب شده: ۱ قاشق غذاخوري
پاپريکا شيرين: ۱ قاشق غذاخوري
برگ جعفري (ساطوري شده): ۱/۳ ليوان دسته دار فرانسوي
شويد (ساطوري شده): ۱/۴ ليوان دسته دار فرانسوي
براي درست کردن اورفا کباب ابتدا با قرار دادن سيخهاي چوبي در يک ظرف آب شروع کنيد. بگذاريد تا زماني که مايه کباب را آماده ميکنيد، خيس بخورد. اين کار باعث ميشود، قسمتهاي ديگر سيخ که در معرض حرارت زغال هستند، نسوزند. جعفري و شويد را بشوييد و آب اضافي آن را تکان دهيد. ساقه و برگها را جدا کنيد. فقط برگها را با چاقو يا در مخلوطکن ريز خرد کنيد.
تخم مرغ، نمک، پودر زيره، پودر پاپريکا، فلفل سياه، پودر پياز، پودر سير، شويد و جعفري ساطوري شده را اضافه کنيد. مواد را در مخلوط کن بريزيد تا حدود ۲۰ دقيقه مواد را مثل مايه کباب کوبيده با هم ورز دهد. گوشتي که در فرآيند مخلوط کردن در کنارههاي کاسه قرار ميگيرد، چندين بار به مرکز برگردانيد. با اين کار مخلوط يکنواختتري ايجاد ميشود.
اگر ميکسر نداريد، دستکش بپوشيد و همه مواد را با هم براي مدت حدود ۲۰ دقيقه با هم ورز دهيد. وقتي مخلوط گوشت قوام پيدا کرد، آماده است. روي ظرف را سلفون بکشيد و آن را در يخچال به مدت حدود ۳۰ دقيقه استراحت دهيد.
زغالها را آماده و حرارت را يکنواخت کنيد. اين ميزان مخلوط گوشت، براي تهيه ۲۵ اورفا کباب کوچک کافي است، ولي اگر از سيخهاي بزرگتر استفاده ميکنيد، تعداد آنها کمتر خواهد شد.
سيخ چوبي يا فلزي را در يک دست نگه داريد، يک توپ گوشت را با دست ديگر برداريد. با باز و بسته کردن کف دست و انگشتان خود، مواد را در امتداد چوب قالب بزنيد تا يک لوله باريک بلند ايجاد کنيد. در صورت تمايل ميتوانيد انتهاي آن را کمي مخروطي کنيد تا بهتر به چوب بچسبد.
کبابها را به صورت رديفي روي حرارت زغال يا گريل (با حرارت متوسط) قرار دهيد. اگر از گريل استفاده ميکنيد هر سيخ را به صورت مورب به خطوط روي رنده گريل قرار دهيد. اين کار باعث ميشود که خطوط هماهنگي روي کبابها بيفتد. بگذاريد اورفا کبابها را آنقدر به هر دو طرف بچرخانيد که کاملا سرخ يا قهوهاي شوند. براي تزيين، ميتوانيد فلفل سبز تند و گوجه فرنگي را نيز در کنار کباب کنيد.
فوت و فنهاي طرز تهيه اورفا کباب ترکيهاي
*ميتوانيد به جاي پودر سير و پودر پياز از پياز و سير تازه استفاده کنيد، ولي حتما آب آنها را بعد از رنده کردن کاملا بگيريد.
*هر چه بيشتر مواد را ورز دهيد، احتمال اينکه از روي سيخ بريزند، کمتر ميشود.
*در همان مرحله ابتدايي که کبابها را روي حرارت زغال قرار ميدهيد، به سرعت کبابها را زير و رو کنيد. به محض اينکه رنگ کبابها تغيير کرد، آنها را برگردانيد. اين کار به چسبيدن کبابها به سيخها بسيار کمک ميکند.
*اورفا کباب را هم با نان و هم با برنج ميتوان سرو کرد.
ادويه کباب ترکي
معمولا در بيشتر کبابهاي ترکيهاي، از ادويه مخصوص کباب ترکي استفاده ميشود. اين ادويه شامل پونه کوهي خشک، فلفل چيلي، دارچين، نعناع خشک، پاپريکا (شيرين و تند)، زيره، فلفل سياه ميشود.
در طرز تهيه اورفا کباب ترکيهاي از پودر زيره، فلفل سياه و پاپيرکا استفاده شده است در حالي که در ديگر کبابها ممکن است از ادويههاي ديگري هم استفاده شود. اما معمولا پايه اصلي ادويههاي کباب ترکي را اين چند ادويه تشکيل ميدهند.