طرز تهيه نان بربري؛ ترد و خوشمزه
ايرنا/ درستکردن نان در خانه هرچند سختيهاي خاص خودش را دارد اما لذتي دارد که قابل مقايسه با پخت ديگر غذاها نيست.
مواد لازم براي تهيه نان بربري:
آرد: ۱ کيلو
خمير مايه: ۲۰ گرم
نمک: ۱۲ گرم
شکر: ۱۵ گرم
روغن: ۱۰ گرم
آب: ۵۵۰ تا ۶۰۰ گرم
بهبود دهنده: ۵ گرم
طرز تهيه و دستور پخت نان بربري:
۱. خمير مايه را با نمک، شکر، بهبود دهنده و آرد با هم مخلوط کنيد و کم کم به آنها آب اضافه کنيد تا مواد به شکل خمير در بيايند.
۲. در مرحله بعد درست کردن نان بربري خمير را ۴ دقيقهاي با دست ورز دهيد. بعد به خمير روغن را اضافه کنيد و ۴ دقيقه ديگر ورز دهيد.
۳. سپس در مرحله سوم درست کردن نان بربري روي خمير را بپوشانيد و بگذاريد تا يک ربعي استراحت کند.
۴. خمير را چانه کنيد و بگذاريد تا چانهها کمي استراحت کنند. بعد چانهها را پهن کنيد به طوري که به ۳ برابر حجم خودشان برسند.
۵. درآخرين مرحله درست کردن نان بربري خانگي مقداري کنجد روي خمير بريزيد و خمير نان رابه مدت ۱۲ دقيقه بر روي سيم طوري فر با دماي ۲۴۰ تا ۲۳۰ درجه سانتي گراد قرار دهيد تا نانها پخته شوند.