فوت و فنهاي آش محلي و خوشمزه قزويني
باشگاه خبرنگاران/ آش يکي از بهترين و پرطرفدارترين خوراکهاي ايراني است و تنوع بسيار زيادي هم دارد. حتي ممکن است يک نوع آش، در شهرهاي مختلف، به شيوههاي متفاوتي پخته شود. بد نيست بدانيد که آش رشته يکي از آسانترين آشهايي است که معمولا در همه ايران تهيه ميشود. اما همانطور که ميدانيد تقريبا همه شهرها حداقل يک آش را مخصوص و خاص خود دارند. در قزوين هم همينطور است. يکي از پرطرفدارترين آشهاي قزوين، آش امام يا همان آش امام سجاد است که به آن آش ماش يا آش بلغور هم گفته ميشود، چون در طرز تهيه آن از حبوبات و بلغور استفاده ميشود. اين آش را معمولا در مراسم مذهبي تهيه ميکنند و البته مناسب زمستان هم است. در ادامه طرز تهيه آش امام قزويني را بخوانيد.
مواد لازم
گوشت گوسفندي: ۵۰۰ گرم
آب گوشت يا آب قلم: ۱ ليوان دستهدار فرانسوي
پياز: ۲ عدد متوسط
فلفل سبز: ۱ عدد
برنج: ۱ ليوان دستهدار فرانسوي
ماش: ۱/۲ ليوان دستهدار فرانسوي
بلغور: ۱/۲ ليوان دستهدار فرانسوي
عدس: ۱/۲ ليوان دستهدار فرانسوي
لوبيا چشم بلبلي: ۱/۲ ليوان دستهدار فرانسوي
لوبيا قرمز: ۱/۲ ليوان دستهدار فرانسوي
پودر دارچين: ۱/۲ قاشق چايخوري
نمک، زردچوبه و فلفل: به ميزان لازم
روغن: به ميزان لازم
طرز تهيه آش امام قزوين
پيش از هر چيز همه حبوبات را در آب خيس کنيد. برنج را در ظرف جدا بخيسانيد. گوشت را بشوييد و به شکل مکعبي برش بزنيد. گوشت را به همراه فلفل دلمه و ۱ پياز که به ۴ قسمت برش زدهايد، در يک قابلمه بريزيد و روي آن را به اندازه ۲ تا ۳ ليوان آب جوش بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد. به آن زردچوبه و فلفل اضافه کنيد و اجازه دهيد کاملا بپزد.
در يک قابلمه لوبيا قرمز، لوبيا چشم بلبلي و ماش بريزيد. بعد از اينکه مواد کمي پختند و نرم شدند، عدس و برنج را هم اضافه کنيد. بعد از نيمپز شدن، به آن مقداري زردچوبه، فلفل و نمک اضافه کنيد. گوشت را بعد از اينکه پخت، ريش ريش کنيد. در يک قابلمه يک پياز را خلالي يا نگيني خرد و سرخ کنيد.
گوشت ريش ريش شده را به همراه آب گوشت يا آب قلم به پياز اضافه کنيد. همه حبوبات و برنجي را که از قبل پختيم، به گوشت اضافه کنيد و نصف ميزاني که دارچين داشتيم، به آن بيفزاييد تا مواد با هم بپزند و جا بيفتند. نمک و فلفل غذا را به ميزان دلخواه اضافه کنيد.
هر از گاهي مواد را به هم بزنيد تا ته نگيرد. وقتي آش غليظ شد، آن را در ظرف مناسب سرو کنيد. روي آش امام را با بقيه دارچين تزيين کنيد.
فوت و فنهاي طرز تهيه آش امام قزوين
*ميتوانيد روي آش را با پياز داغ، کمي سبزيجات و حتي کشک هم تزيين کنيد.
*ميتوانيد فلفل دلمه و پياز را سرخ کنيد و همه حبوبات را به همراه آب گوشت يا قلم در آن بپزيد.
*براي لعاب بيشتر يک قاشق آرد را در ۱/۲ ليوان دسته دار حل و در ۱۳ دقيقه پاياني به مواد اضافه کنيد.
*ميتوانيد از هر سبزي که دلخواهتان است در طرز تهيه آش امام استفاده کنيد.