طرز تهيه بورک اسفناج ميان وعده معروف ترکيه اي
مجله دلگرم/ بورک اسفناج يک پيش غذا يا ميان وعده معروف در ترکيه است که در ساير کشورها نيز طرفداراني دارد. البته بورک انواع مختلفي دارد. بورک اسفناج را با خمير يوفکا درست مي کنند و از آنجايي که با ذائقه ي ما ايراني ها جور است، در ايران نيز تهيه مي شود. اگر مي خواهيد يک ميان وعده ي جديد براي اعضاي خانواده درست کنيد، پيشنهاد مي کنيم که حتما اين بورک را درست کنيد.
مواد لازم براي تهيه بورک اسفناج:
۳۰۰ گرم اسفناج تازه
۸ ورق خمير يوفکا مستطيلي
۲ قاشق غذاخوري پر پنير لبنه يا خامه اي
۲ قاشق غذاخوري پياز داغ
۱ قاشق پنير پارمزان
۱/۲ پيمانه شير
۱/۳ پيمانه روغن مايع
۱ عدد تخم مرغ
نمک و فلفل به مقدار لازم
مراحل تهيه بورک اسفناج:
اولين مرحله براي تهيه بورک اسفناج، پختن اسفناج است. ابتدا اسفناج ها را پاک کنيد و بشوييد. سپس در صورت دلخواه آن را خرد کنيد و يا درسته آن ها را در قابلمه بريزيد و همراه با آب بگذاريد تا بپزد.
توجه داشته باشيد که براي پخت اسفناج لازم نيست آب زيادي بريزيد بلکه فقط حدود يک سوم فنجان آب براي پخت آن ها کافيست. اين مقدار را در قابلمه بريزيد و اسفناج ها را در قابلمه بريزيد تا نچسبند. حالا درب قابلمه را ببنديد و بگذاريد تا با حرارت ملايم بپزند.
اسفناج نياز به پختن زيادي نداشته و حدود 5 دقيقه براي آن کافيست. وقتي مشاهده کرديد که اسفناج ها نرم شدند و حجمشان را از دست دادند، درب قابلمه را برداريد تا آب آن ها کشيده شود.
چطور بورک اسفناج درست کنيم ؟
حالا اسفناج هاي پخته شده را با پياز داغ تفت دهيد تا آب اضافي اسفناج ها بخار شود و از حالت آبکي بودن درآيد. وقتي مواد وارد مرحله سرخ شدن شد، پنير پارمزان را اضافه کنيد و هم بزنيد تا پنير آب شود.
وقتي پنير به طور کامل آب شد، شعله گاز را خاموش کنيد. توجه داشته باشيد که پنير پارمزان نمکي است و ديگر نيازي به اضافه کردن نمک نيست. فلفل هم سليقه اي است و در صورت دلخواه مي توانيد اضافه کنيد.
وقتي مواد کمي سرد شد، پنير خامه اي يا پنير لبنه را اضافه کنيد و همه را با هم مخلوط کنيد. حالا مايه بورک آماده است و بايد به سراغ پيچيدن آن ها برويد. اما قبل از آن موادي را آماده مي کنيد که قرار است خمير يوفکا را به آن آغشته کنيد. با اين کار هم از خشک شدن و ترک خوردن خمير جلوگيري مي کنيد و هم طعم خوبي به بورک ها مي دهيد.
براي تهيه اين مواد، شير، تخم مرغ، روغن و کمي نمک را با هم مخلوط کنيد. حالا يک لايه از خمير يوفکا را روي تخته آشپزخانه بگذاريد و دو طرف آن را به وسيله فرچه به اين مواد آبکي آغشته کنيد.
سپس مخلوط اسفناج را وسط آن بگذاريد و به صورت لوله اي ببنديد. مي توانيد براي زيباتر شدن بورک ها، لوله ها را رول کنيد و آن ها را به شکل دايره اي درآوريد. حالا کف يک ظرف را چرب کنيد و بورک ها را مانند تصوير زير در آن بگذاريد.
آموزش پخت بورک اسفناج
روي تمام بورک هايي که در ظرف چيديد، مخلوط شير و تخم مرغ بزنيد. حالا به مدت نيم ساعت تا 45 دقيقه آن را در فر که از قبل با دماي 170 درجه سانتي گراد گرم شده بگذاريد تا بپزد و لايه هاي خمير ترد شوند.
حالا درب فر را باز کنيد و دوباره بورک ها را به مايه اي که از قبل رست کرده بوديد آغشته کنيد و گريل را به مدت 5 تا 10 دقيقه روشن کنيد تا بورک ها ترد و طلايي شوند. بورک ها آماده هستند و مي توانيد آن ها را در ظرف سرو بچينيد و نوش جان کنيد.