پيراشکي اسپانيايي يا امپانادا؛ يک لقمه خوشمزه و متفاوت با گوشت
کتاب کاله/ امپانادا يک کلمه اسپانيايي است و به غذاهايي گفته ميشود که داخل نان يا خمير سرخ ميشوند. امپانادا پيراشکي اسپانيايي است که مواد داخل خمير به شکل هلال ماه در ميآيند و پخته يا سرخ ميشوند. اين غذاي لذيذ که کمتر کسي آن را امتحان کرده است، معمولا به عنوان پيش غذا يا ناهار سرو ميشود. امپانادا را ميتوانيد با گوشتهايي مثل مرغ، گوشت گاو يا ماهي پر کنيد و طعم خاصش کافي است تا طرز تهيه پيراشکي اسپانيايي را به شما معرفي کنيم.
اگر گياهخوار هستيد هم ميتوانيد آن را با سيب زميني شيرين يا معمولي، فلفل دلمهاي و پنير پر کنيد. خمير امپانادا پيراشکي اسپانيايي را با آرد گندم و آرد ذرت تهيه ميکنند. اين غذا آنقدر لذيذ و خوشطعم است که ميتواند هر سليقهاي را وسوسه کند. تهيه اين غذا کمي زمانبر است، بنابراين براي مواقعي که حوصله و وقت آشپزي داريد و ميخواهيد يک غذاي فوقالعاده تهيه کنيد، گزينهي مناسبي است. در اين مقاله قصد داريم طرز تهيه امپانادا پيراشکي گوشت اسپانيايي را به شما آموزش دهيم. در ادامه با ما همراه باشيد.
مواد لازم براي پر کردن امپانادا پيراشکي اسپانيايي
آرد گندم سه فنجان
بيکينگ پودريک قاشق چايخوري
نمک سه چهارم قاشق چايخوري
کره پاستوريزه 180 گرم
آب يخنصف فنجان
تخم مرغ سه عدد
طرز تهيه پيراشکي اسپانيايي امپانادا ؛ يک لقمه خوشمزه با گوشت
مرحله اول
براي تهيه يکپيراشکي خوشمزه مانند پيراشکي سبزيجات، پيراشکي اسفناج يا امپانادا اين پيراشکي اسپانيايي لذيذ ابتدا بايد طرز تهيه يک خمير پيراشکي با کيفيت را بدانيد. براي تهيه امپانادا ابتدا کره را به قطعات پنج سانتيمتري ببريد. سپس فر را روي ۱۹۰ درجه سانتيگراد بگذاريد تا گرم شود. سپس آرد، بيکينگ پودر و نمک را در کاسه غذاساز (يا همزن) بريزيد و يک يا دو پالس بزنيد تا با هم مخلوط شوند. مقدار نمک به ذائقه شما بستگي دارد. سپس کره، دو عدد تخم مرغ و آب يخ را اضافه کنيد و دوباره يک پالس ديگر بزنيد تا خمير يکدست شود.
مرحله دوم
روي يک سطح صاف و تميز مثل يک سيني بزرگ کمي آرد بپاشيد و خمير را به آن منتقل کنيد. خمير را يک يا دو بار با دستان تميز خود وزر دهيد تا به شکل يک دايره يکدست در بيايد. (خمير در اين مرحله نرم نخواهد بود.) خمير را داخل يک کيسه قرار دهيد و آن را به مدت ۶۰ دقيقه داخل يخچال بگذاريد تا خوب استراحت کند و آماده شود.
مرحله سوم
يک ماهيتابه روي حرارت متوسط بگذاريد و روغن را در آن گرم کنيد. گوشت چرخ کرده را درون ماهيتابه بريزيد و با قاشق چوبي آن را از هم جدا کنيد. گوشت را به مدت پنج تا هفت دقيقه تفت دهيد تا به طور مساوي تغيير رنگ داده و قهوهاي شود. پوست پياز را بگيريد و آن را ريز خرد کنيد. سير را هم مانند پياز ريز خرد کنيد. پياز و سير را به ماهيتابه اضافه کرده و آنها را به مدت ۳۰ ثانيه و تا زماني که عطرشان در بيايد، سرخ کنيد.
مرحله چهارم
سپس رب گوجه فرنگي، زيره، پاپريکا و پونه را اضافه کنيد. مواد را با نمک و فلفل طعمدار کنيد. ميزان نمک و فلفل به ذائقه شما بستگي دارد. بنابراين ميتوانيد ميزان آن را کم يا زياد کنيد. همه مواد را خوب هم بزنيد. مخلوط را تا زماني که پيازها نرم شوند، به مدت پنج تا ۱۰ دقيقه روي حرارت سرخ کنيد. سپس آنها را از روي حرارت برداريد و کنار بگذاريد.
مرحله پنجم
خمير را از يخچال بيرون بياوريد و در سطح کاري که روي آن آرد پاشيدهايد، آن را با وردنه باز کرده و به شکل يک مستطيل صاف و نازک در بياوريد. سپس با يک کاتر، ۱۰ دايره از خمير در بياوريد. اين مرحله را کمي سريع انجام دهيد تا خمير گرم نشود. يک قاشق غذاخوري پر از مخلوط گوشت را وسط هر دايره بگذاريد و به آرامي هر دو طرف خمير را به يکديگر بچسبانيد تا شکل يک هلال ماه به دست آيد. دور تا دور لبهها چنگال بزنيد تا سفت شده و باز نشوند.
مرحله ششم
روي سيني فر کاغذ پوستي بگذاريد و امپاناداها را به طور مساوي درون سيني قرار دهيد. سيني را به مدت ۳۰ دقيقه در يخچال بگذاريد. در همين حال يک تخم مرغ باقيمانده را در يک کاسه بزنيد تا يکدست شود. امپاناداها را از يخچال بيرون بياوريد و با قلمو، تخم مرغ را روي هر کدام از آنها بماليد.
مرحله هفتم
سيني را درون فر بگذاريد و اجازه دهيد به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقيقه و تا زماني که دور تا دور آن قهوهاي طلايي شود در فر بماند. سپس آنها را از فر خارج کرده و در ظرف فر بچينيد. امپانادا پيراشکي اسپانيايي با گوشت شما آماده است. نوش جان!
منبع: masterclass