غذاي اصيل قارني ياريخ؛ بادمجان شکم پر تبريزي ها
باشگاه خبرنگاران/ بادمجان شکم پر در گويش مردم آذربايجان به قارني ياريخ معروف است و يکي از غذاهاي محلي و سنتي اين خطه به شمار ميآيد و طعمي بسيار لذيذ دارد براي تهيه قارني ياريخ از مواد مانند بادمجان، سير، پياز، گوشت چرخکرده، جعفري، گوجه فرنگي و رب استفاده ميشود.
مواد لازم:
بادمجان شکم پر تبريز يا به گويش محلي مردم تبريز قارني ياريخ يکي از غذاهاي محلي استان آذربايجان شرقي است.
بادمجان قايقي شکل که زياد تپل نباشد ۶ عدد
- سير ۱۰ حبه متوسط
- پيازريزشده يک عدد
- گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
- گوجه فرنگي سفت ۲ عدد
- جعفري ساطوري ۳ قاشق سوپخوري
- رب گوجه فرنگي، نمک و روغن مايع به ميزان کافي
يکي از نکاتي که بايد قبل از پخت اين غذا انجام شود اين است که بادمجانها را يکي دو ساعت از قبل در آب نمک قرار دهيد تا تلخي آن گرفته شود و روغن کمتري مصرف کند.
پوست گوجهها را هم بکنيد و به صورت خيلي ريز خرد ميکنيم.
براي شروع پخت ابتدا بايد پيازها را به صورت ريز خرد کنيم و در داخل تابهاي که با کمي روغن روي حرارت قرار داديم تا گرم شود ميريزيم و تفت ميدهيم تا طلايي رنگ شود.
بعد سير را رنده ميکنيم و به همراه پياز تفت ميدهيم تا سرخ شود.
سپس گوجههاي خرد شده را به آنها اضافه ميکنيم و به همراه پيازوسير تفت ميدهيم تا گوجهها لعاب بندازند.
رب گوجه فرنگي را هم اضافه ميکنيم تا سس رنگ بهتري پيدا کند.
گوشت چرخ کرده را هم به گوجه و پياز تفت داده شده اضافه ميکنيم و مخلوط ميکنيم تا گوشت در داخل سس کاملا بپزد
در حين پخت گوشت مقداري آب جوش هم به آن اضافه ميکنيم تا لعاب بيندازد.
روي گوشت در حال پخت جعفري خرد شده، آب ليموي تازه و فلفل قلميهاي خرد شده و مقداري نمک هم ميريزيم تا به همرا گوشت تفت بخورند و بوي زهم گوشت را بگيرند.
بادمجانها را راه راه پوست کنيد و مقداري برش در قسمت گود آن بدهيد و در روغن سرخ ميکنيم و سس گوشت آماده شده را داخل بادمجانهاي ميريزيم و آنها را پر ميکنيم.
کمي از روغن قرمزي که روي سس هاست داخل تابه ميريزيم و بادمجانهاي پر شده را داخل آن ميچينيم و در تابه را ميبنديم و به مدت ۲۰ روي حرارت ملايم قرار ميدهيم تا با بخار داخل تابه غذا جا بيفتتد.