ته چين هويج يک غذاي متفاوت

بيتوته/ ته چين هويج يکي از انواع متفاوت ته چين است که با تهچين مرغ مقداري متفاوت است و از غذاهاي معروف استان سمنان است .
تهچين يک غذاي ايراني است که از مخلوط برنج، انواع گوشت (مرغ متداولتر است)، ماست، تخم مرغ و زعفران فراوان درست ميشود. تهچين در بين غذاهاي ايراني به خاطر شکل و فرم زيبايش از جمله غذاهاي رسمي و مناسب مهمانيهاست، که از دو بخش تشکيل شدهاست: اول قشر کلفت تَهديگ زعفراني که مقداري گوشت يا مرغ پخته در آن قالبگيري شدهاست. دوم چلو سفيد که روي تَهديگ ريخته ميشود و هنگام کشيدن غذا زير تَهديگ يا کنار آن قرار ميگيرد و در واقع مکمل آن است. بخش چلو سفيد قابل حذف است و در سالنهاي غذاخوري اغلب تهچين را به همان صورت قشر تَهديگ درست ميکنند، اگرچه در خانهها اين روش کمتر معمول است. ته چين اوناع مختلفي دارد ازجمله : ته چين مرغ ، گوشت ، گوشت و بادمجان ، اسفناج و … که امروز مي خواهيم شما را با نوع ديگري از اين غذا يعني ته چين هويج آشنا کنيم.
از خواص هويج مي توان به نکات زير اشاره کرد : هويج داراي طبعي گرم و تر است.خوردن هويج مقاومت بدن را در مقابل بيماريهاي عفوني بالا مي برد. مصرف هويج در برطرف کردن بيماريهاي آب آوردن انساج بدن ، عدم دفع ادرار ،تحريک مجاري هضم و تنفسي ، سرفه هاي مقاوم ، آسم ،اخلاط خوني و دفع کرم اثر معجزه آسائي درد . اگر بخواهيد لاغر شويد همه روزه با غذا هويج خام بخوريد. اگر مي خواهيد چاق شويد بعنوان صبحانه بايد آب هويج بخوريد .خوردن هويج براي بيماريهاي بواسير موثر است . براي خارج کردن سنگ کيسه صفرا هويج اثر معجزه آسا دارد. براي تقويت قواي جنسي و تحريک کبد و روده ها هويج داروي موثري است . هويج اعمال روده ها را منظم مي کند و کمبود الياف غذاهاي گوشتي را جبران مي کند بنابراين آنهايي که گوشت زياد مصرف مي کنند حتما بايد هويج بخورند تا مشکل يبوست نداشته باشند.
مواد لازم
هويج : 300 گرم
گوشت : 200 گرم
پياز : 1 عدد
برنج : 3 پيمانه
زردچوبه : به مقدار لازم
دارچين : به مقدار لازم
زعفران : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
مراحل
گام 1ابتدا گوشت را ورقه ورقه نموده در آبليمو و کمي نمک قرار مي دهيم.
گام 2سپس هويج رنده شده را همراه پياز خرد شده کمي تفت مي دهيم
گام 3دارچين ، زردچوبه ،زعفران و مقداري نمک را هم به آن اضافه مي کنيم.
گام 4برنج را از قبل خيس کرده و کمى نمک ريخته تا بجوشد و بعد آبکش مى کنيم.
گام 5کمي از برنج را ته قابلمه ريخته سپس مواد با هم مخلوط شده ته چين را روي برنج ريخته و مجددا ما بقي برنج را روي مواد مي ريزيم.
گام 6حدود 45 الي 1 ساعت بعد اين غذا آماده است.