طرز تهيه جوجه کباب چميچوري
چي شي/ جوجه کباب يکي از غذاهاي سنتي ايراني و ترکي است که طرفداران زيادي دارد و براي مهماني و جشن ها، پاي ثابت غذاها است. جوجه کباب روش پخت تقريبا يکساني دارد اما موادي که با آن مرغ ها را مزه دار مي کنند در انواع جوجه متفاوت است. در اين دستور، يک سس با سبزيجات خرد شده تهيه مي شود که هم هنگام پخت و هم بعد از پخت، از سس روي کباب ها مي ريزيم. اين کباب را همراه با برنج سرو مي کنيم. اين غذا يک نوع غذاي بين المللي است که هم مي توان درون فر و هم روي منقل کباب کرد.
مواد لازم براي ۴ نفر
سينه مرغ بدون پوست۲ عدد
روغن زيتون۲ قاشق غذا خوري
نمک و فلفل سياه به مقدار لازم
مواد لازم براي سس چيمچوري
جعفري خرد شده½ پيمانه
روغن زيتون½ پيمانه
سرکه قرمز¼ پيمانه
سير۳ حبه
آويشن خشک۱ قاشق غذاخوري
زيره½ قاشق غذاخوري
فلفل قرمز خرد شده¼ قاشق غذاخوري
نمک½ قاشق غذاخوري
دستور پخت جوجه کباب چميچوري
مرحله اول
براي تهيه جوجه کباب چميچوري خوشمزه و مخصوص ابتدا مواد لازم براي سس چمچوري را خرد کرده و در يک کاسه با هم مخلوط مي کنيم و کنار مي گذاريم. سينه مرغ ها را شسته و به صورت مکعبي خرد مي کنيم.
مرحله دوم
در اين مرحله تکه هاي گوشت مرغ خرد شده را درون يک کاسه مناسب مي ريزيم. در ادامه دو قاشق غذا خوري از سس چمچوري را به مرغ ها اضافه کرده و با دست کمي مخلوط مي کنيم تا مرغ ها به مواد آغشته کنيم.
مرحله سوم
حالا روي درب کاسه را با سلفون مي پوشانيم و کاسه را در يخچال به مدت ۱ ساعت استراحت مي دهيم تا گوشت مرغ مزه دار شود. پس از گذشت يک ساعت کاسه حاوي گوشت مرغ را از يخچال خارج مي کنيم.
مرحله چهارم
در اين مرحله روغن زيتون را با مقداري نمک و فلفل سياه ترکيب مي کنيم و تکه هاي گوشت مرغ را به مخلوط روغن زيتون و ادويه آغشته مي کنيم تا خوشمزه تر شوند. در ادامه فر را با دماي ۱۸۰ درجه سانتي گراد روشن مي کنيم تا گرم شود.
مرحله پنجم
يک سيني فر برداشته و کف آن را يک توري فلزي قرار مي دهيم تا کباب ها از سيني فر فاصله داشته باشد و به سيني فر نچسبد. کباب ها را به سيخ مي کشيم وروي سيني فر قرار مي دهيم و با دماي ۱۸۰ درجه سانتيگراد مي گذاريم تا بپزد.
مرحله ششم
بعد از ۱۰ دقيقه که روي کباب ها برشته شد، کباب ها را پشت و رو کرده تا طرف ديگر آن نيز بپزد و برشته و شود. اين بار زمان کمتري نياز است. بعد از پخت، روي کباب ها را سس چيمچوري مي ريزيم و با برنج پخته سرو مي کنيم.