دوپيازه نخود و لوبيا چيتي يک غذاي هندي سرشار از انرژي
چي شي/ اگر روز سختي را پشت سر گذاشته ايد و حوصله آشپزي کردن نداريد، امروز برايتان طرز تهيه يک ناهار يا شام سبک را آماده نموده ايم که با طعم خوشمزه اش خستگي روز را در شما از بين برده و انرژي زيادي را به شما خواهد داد. خوراک هندي دوپيازه نخود و لوبيا چيتي، انتخابي فوق العاده براي صبحانه نيز ميباشد، پيشنهاد مي کنيم که اين خوراک را به همراه نان بربري يا سنگک تازه و سبزي هاي معطر، در آغاز روز ميل نماييد و از طعم بينظير آن لذت ببريد. جالب است بدانيد ميزان پروتئيني که در لوبياي چيتي، که به “لوبياي رومي” نيز معروف است، وجود دارد از ديگر لوبياها بيشتر ميباشد و همچنين لوبيا چيتي منبع مهمي از آهن، ويتامين ث و ديگر مواد معدني به حساب ميآيد. پس اگر به سلامتي خود و عزيزانتان اهميت زيادي ميدهيد اين خوراک خوشمزه ميتواند گزينه مناسبي برايتان باشد.
مواد لازم براي ۴ نفر
نخود۲ ليوان
لوبيا چيتي۲ ليوان
سيب زميني۱ عدد
پياز۳ عدد
سير۵ حبه
زنجبيل رنده شده۱ قاشق غذاخوري
رب گوجه فرنگي۱ قاشق غذاخوري
ماست½ ليوان
ادويه گرام ماسالا۲ قاشق چايخوري
زردچوبه۱ قاشق چايخوري
فلفل قرمز۱ قاشق چايخوري
فلفل سياه۱ قاشق چايخوري
طرز تهيه دوپيازه نخود و لوبيا چيتي
مرحله اول
براي تهيه خوراک دوپيازه لوبيا چيتي و نخود به روش هندي ابتدا ميبايست ۵ حبه سير را شسته و پوست آن را جدا کرده و به خوبي آن را له نماييد. در ادامه سه عدد پياز متوسط را به صورت نگيني خرد کرده يا رنده کنيد.
مرحله دوم
در اين مرحله تابه اي را روي گاز قرار داده و کف آن را با روغن چرب نماييد. سپس پيازها را در آن ريخته و خوب تفت دهيد تا نرم و طلايي شود. در ادامه سيرها را به پيازهاي درون تابه افزوده و به خوبي تفت دهيد تا عطرشان بلند شود.
مرحله سوم
در اين مرحله يک قاشق زنجبيل رنده شده را روي مواد ريخته و آن را با زردچوبه، فلفل قرمز و سياه طعم دار نماييد. در نهايت دو قاشق چايخوري از ادويه گرام ماسالا و مقداري رب گوجه فرنگي را به مواد افزوده و مجددا تفت دهيد.
مرحله چهارم
در اين مرحله، سيب زميني و يک ليوان حبوبات پخته شده را که از قبل پوره کرديد، درون تابه بريزيد و به دلخواه ماست را به آن اضافه کنيد، در نهايت باقي حبوبات را با مقداري آب درون تابه ريخته و درب آن را بگذاريد تا بپزد.
مرحله پنجم
در صورت تمايل ميتوانيد از آب حبوبات نيز براي پخته شدن خوراک استفاده کنيد. هنگامي که مواد درون تابه پخته شدند، آن را از روي گاز برداريد، دقت داشته باشيد ميزان غلظت خوراک به دلخواه خودتان است.
مرحله ششم
اگر تمايل داريد آن را با نان ميل کنيد بايستي خوراک غليظ تر باشد و اگر بخواهيد انرا به صورت تريد شده سرو کنيد، بايد آب بيشتري داشته باشد. براي تزيين اين خوراک هندي خوشمزه ميتوانيد از ليموي تازه و سبزيجات معطر استفاده کنيد. نوش جان.
نکات تهيه دو پيازه نخود و لوبيا
ادويه گرام ماسالا، ادويه اي هندي است که به دليل ترکيبات آن تاثيرات فوقالعادهاي در بهبود عملکرد دستگاه گوارش و متابوليسم بدن دارد. شما ميتوانيد آن را از عطاري و فروشگاه هاي ادويه جات تهيه نماييد.
به يادداشته باشيد که حتما حبوبات را قبل از مصرف چندين ساعت در آب قرار داده تا نفخ آن از بين برود. آب آن را در طي اين مدت چندبار عوض کنيد. قابل ذکر ميباشد که لوبيا چيتي به دليل نفخ کمتري که نسبت به ديگر لوبياها دارد در مدت زمان کمتري بايستي در آب خيس شود.