خورش کدو مسما مجلسي خوشمزه با گوشت يا مرغ

مجله افق کوروش/ در گزارش زير طرز تهيه خورش کدو مسما را به شما آموزش ميدهيم.
طرز تهيه خورش کدو با کدو حلوايي و کدو سبز از ديرباز مرسوم بوده است. طرز تهيه خورش با کدو حلوايي عموما در فصول پاييز و زمستان مرسوم است و طرز تهيه خورش کدو سبز در فصول بهار و تابستان. کدو سبز سرشار از آنتياکسيدان و امگا ۳ است که سبب تقويت سيستم ايمني بدن ميشوند و بدن را براي مقابله با ويروسهاي آنفولانزا، سرماخوردگي و در حال حاضر ويروس بيماري کرونا آماده ميکنند. به همين منظور بد نيست طرز تهيه خورش کدو سبز و خورش کدو مسما با غوره را در ادامه بخوانيد.
چي لازم داريم:
گوشت گوسفند يا گوساله: ۳۰۰ گرم
پياز متوسط: ۲ عدد
سير: ۲ حبه
گوجه فرنگي:۳ عدد پوره شده
رب گوجه فرنگي: ۱ و ½ قاشق غذاخوري
کدو سبز متوسط: ۳ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
آب جوش: ۴ ليوان فرانسوي دستهدار
چطور بپزيم:
طرز تهيه خورش کدو سبز با گوشت چرخکرده و مرغ هم مرسوم است و دقيقا به همين ترتيب است. در اين دستور پخت ما از گوشت تکهاي گوسفند يا گوساله استفاده ميکنيم. ابتدا پيازها را نگيني خرد کنيد و در روغن تفت دهيد تا سبک و طلايي شوند. سپس حبههاي سير ريز خرد شده را اضافه کنيد و تفت دهيد. وقتي بوي سير بلند شد گوشت تکهاي شسته شده را اضافه کنيد و در روغن به همراه پياز تفت دهيد. فلفل و زردچوبه را اضافه کنيد و همراه با گوشت و پياز تفت دهيد تا طعم خامي ادويه گرفته شود.
وقتي گوشت تفت خورد، رب گوجه فرنگي را اضافه کنيد و تفت دهيد تا طعم خامي رب گرفته شود. سپس پوره گوجه فرنگي را اضافه کنيد. صبر کنيد آب گوجه فرنگي گرفته شود سپس آب جوش را اضافه کنيد تا گوشت خورش روي شعله ملايم گاز بپزد و جا بيفتد.
در اين فاصله کدوها را پوست بگيريد و در روغن در حد طلايي شدن تفت دهيد. وقتي گوشت خورش پخت، نمک خورش را اندازه کنيد و سپس کدوهاي سرخ شده را به خورش اضافه کنيد. يک ساعت ديگر خورش را روي شعله ملايم گاز بپزيد و صبر کنيد تا خورش جا بيفتد و غليظ شود.
فوت و فنهاي طرز تهيه خورش کدو سبز و خورش کدو مسما
*در صورت تمايل به خورش کدو سبز ميتوانيد مقداري غوره اضافه کنيد که در اين صورت خورش کدو غوره مسما خواهيد داشت که به اندازه خورش غوره مسما بادمجان لذيذ و خوشمزه است.
*اضافه کردن لپه به خورش کدو اختياري است و اتفاقا طعم آن را هم خوشمزه ميکند. براي ترشي خورش هم به دلخواه ميتوانيد از يک يا دو عدد ليموعماني استفاده کنيد.
*ميتوانيد چند عدد گوجه گيلاسي هم تفت دهيد و همراه با کدو سرخ شده به خورش اضافه کنيد.
*يک روش ديگر پخت خورش کدو سبز اين است که به جاي رب گوجه فرنگي هم ميتوانيد از رب انار استفاده کنيد.
*اگر گياهخوار هستيد به جاي گوشت از قارچ، سويا معمولي يا کبابي يا حتي پنير کبابي براي طبخ خورش کدو سبز و ساير انواع خورشت ميتوانيد استفاده کنيد.
*يزديها براي درست کردن خورش کدو سبز از سرکه شيره استفاده ميکنند. از سرکه شير به جاي رب انار يا رب گوجه فرنگي و پوره گوجه ميتوانيد استفاده کنيد که در اين صورت يک خورش ملس خواهيد داشت.
*طرز تهيه خوراک مرغ با کدو سبز هم مرسوم است. در اين صورت کدوهاي سرخ شده يا گريل شده را در کنار خوراک مرغ و حتي خوراک گوشت، استيک و خوراک ماهي ميتوانيد سرو کنيد. خوراک کدو سبز را به عنوان يکي غذاي نوني سريع و خوشمزه هم ميتوانيد ميل کنيد که طرز تهيه آن شبيه يتيمچه و راتاتويي يا رتتويي فرانسوي است.