چرا بايد به غذاها زردچوبه بزنيم؟
انتخاب/ زردچوبه را ميتوان از پرکاربردترين و محبوبترين ادويههاي جهان دانست که قدمتي بسيار طولاني دارد.
باستان شناساني که در هند کار ميکنند بقاياي زردچوبه را در گلدانهاي سفالي پيدا کرده اند که مربوط به اوايل سال ۲۵۰۰ قبل از ميلاد است. در طول تاريخ بشر، اين ريشه زرد-نارنجي طلايي، يکي از اعضاي خانواده زنجبيل، به دليل دارا بودن قدرت بهبودي و استفاده در مراسم مذهبي، مورد تحسين است.
غذا
زردچوبه براي سالهاي متمادي محبوب بوده و در دهههاي اخير نيز در علم پزشکي مورد توجه واقع شده است. محققان معتقدند زردچوبه سرشار از خاصيت ضد التهابي و آنتي اکسيداني است که ادويه را به يک ماده درماني قوي تبديل ميکند. به هر حال، التهاب و استرس اکسيداتيو در بسياري از بيماريهاي مزمن نقش دارد.
نوشيدني
آرتروز زانو يکي از دردناکترين و شايعترين اختلالات مفصلي مربوط به سن است. يک درمان معمول براي اين مشکل، استفاده از داروهاي ضد التهاب غيراستروئيدي مانند ديکلوفناک است. در يک مطالعه کوچک در مجله Trials، محققان ۱۳۹ بيمار مبتلا به آرتروز زانو را با ۵۰۰ ميلي گرم کورکومين (ماده ضد التهاب زردچوبه) سه بار در روز يا يک قرص ۵۰ ميلي گرم ديکلوفناک دو بار در روز و به مدت ۲۸ روز اختصاص دادند. در روزهاي ۱۴ و ۲۸، افرادي که زردچوبه دريافت ميکردند، ۵۰ درصد بهبود را گزارش کردند. در کمال تعجب، محققان همچنين دريافتند که کساني که زردچوبه مصرف ميکنند، به طور متوسط در عرض چهار هفته ۲ ٪ از وزن بدن خود را از دست ميدهند.
تعدادي از مطالعات حيواني نشان داده است که زردچوبه ممکن است به کاهش وزن کمک کند و چربي شکم را کاهش دهد. در حالي که تحقيقات بسيار بيشتري مورد نياز است، برخي از مطالعات کوچک انساني نشان ميدهد که مکمل زردچوبه ممکن است تأثير مثبتي بر ترکيب بدن داشته باشد.
چندين مطالعه نشان داده است که زردچوبه ممکن است در پيشگيري از ديابت موثر باشد، از جمله يک مطالعه در سال ۲۰۰۹ در برنامه تحقيقات ديابت و بيماريهاي متابوليک در دانشگاه اوبرن. در اين تحقيق نشان داد که، کورکومين، ماده فعال زيستي موجود در زردچوبه، با داروي متابورمين رايج ديابت قابل قيباس است.