«کوکي بادامي آمارتي»، پيشنهادي ويژه
ايران کوک/ آمارتي (amaretti) نامي ايتاليايي است براي ماکارون هاي فرانسوي. کوکي بادامي آمارتي گنبدي شکل داراي رويه اي ترد و برشته است اما مغز آن نرم و دندانگير است. اين شيرينيها براي اولين بار در ايتالياي دوره رنسانس ابداع شدند. کوکي بادامي آمارتي همان طور که از اسمش پيداست از خمير بادام تهيه ميشود.
خمير بادام با سفيده تخم مرغ و شکر مخلوط ميشود. کوکي بادامي را ميتوان با شکلات طعمدار کرد. کاربردهاي کوکي بادامي متنوع است. ميتوان آن را با شربت يا چاي سرو کرد، يا يکي دو عدد از آن را براي تزيين روي بستني يا موس گذاشت. يک روش رايج ديگر اين است که وسط دو کوکي بادامي مقداري گاناش شکلات ميريزند و به اين ترتيب نوعي کوکي کرمدار درست ميکنند. همچنين براي دادن طعم بادام به دسرهاي مختلف ميتوان تعدادي از کوکيهاي بادامي را کوبيد و به دسر اضافه کرد.
مواد لازم براي براي 30 نفر:
خمير بادام 225 گرم
شکر 200 گرم
سفيده تخم مرغ ۶۰ گرم (۲ تخم مرغ يزرگ)
شکر براي تزيين به مقدار کافي
طرز تهيه:
فر را با دماي ۱۹۰ درجه سانتيگراد روشن کنيد و دو سيني فر را با کاغذ روغني بپوشانيد. ميتوانيد براي اينکه کوکي ها هم اندازه شوند از يک کاغذ راهنما استفاده کنيد. به اين ترتيب که روي يک کاغذ به اندازه سيني فر ۲۰ دايره به قطر ۴سانتيمتر و با فاصله ۵ سانتيمتر از هم بکشيد و آن را زير کاغذ روغني قرار دهيد.
ابتدا شکر را در آسياب يا غذاساز آسياب کنيد تا کاملاً پودر شود. سپس خمير بادام را اضافه کنيد و مجدداً غذاساز را روشن کنيد و خوب آنها را با هم مخلوط کنيد. پس از آن، سفيده تخم مرغ را در دو مرحله اضافه کنيد و هر بار خوب مواد را مخلوط کنيد تا کاملاً نرم و يکنواخت شوند.
براي ريختن مايه روي کاغذ روغني و شکل دادن به کوکي بادامي آمارتي، از يک قيف با ماسوره گرد بزرگ استفاده کنيد. مقداري از مواد را داخل قيف بريزيد. حال با استفاده از قيف مواد را روي دايرههاي راهنما بريزيد. پس از اينکه همه مواد را با قيف در سيني ريختيد، انگشت خود را خيس کنيد و تيزي روي هر کدام از کوکيها که در اثر استفاده از قيف ايجاد شده است را صاف کنيد. در صورت تمايل کمي شکر روي کوکيها بپاشيد.
کوکيها را به مدت حدوداً ۱۵ دقيقه در فر قرار دهيد تا پف کنند و طلايي رنگ شوند. در اين مدت بايد تعدادي ترک کوچک روي کوکيهاي بادامي ظاهر شده باشد. سپس سيني ها را از فر خارج کنيد و صبر کنيد خنک شوند. بعد از خنک شدن، خيلي آرام آنها را از کاغذ روغني جدا کنيد و در ظرف مورد نظرتان بچينيد.
نکته: در دستور تهيه ذکر شد که از غذاساز استفاده شود. اما ميتوان از همزن برقي يا دستي هم استفاده کرد.
حاضر است در : 30 دقيقه