حلواي ژورنالي شيک و مجلسي به روش حرفه اي ويتريني

چيشي/ حلوا يکي از دسر هاي قديمي و سنتي ايراني است. اين دسر بيشتر براي افطار ماه رمضان و در مجالس عزاداري و محرم استفاده مي شود. از آن جا که در حلوا، آرد تفت مي خورد، به عنوان يک دسر مقوي و مفيد مورد استفاده قرار مي گيرد. حلوا را مي توان به صورت تک نفره و در روي نان بستني يا نان شيريني ميکادو، سرو نمود. حلواي ژورنالي يکي از حلواهاي شيک و مجلسي است که مي توان در مجالس به عنوان دسر از آن استفاده کرد. در اين حلوا، به جاي شربت، از شکلات ذوب شده و فندق خرد شده استفاده مي شود. شکلات ذوب شده وقتي با حلوا مخلوط مي شود باعث مي شود که حلوا را بتوان به صورت قالبي تهيه نمود. به همين دليل حلوا شيک و زيبايي بدست مي آيد.
مواد لازم حلواي ژورنالي
شکلات تلخ۶۳ گرم
کره۲۰ گرم
پودر قند۱۵ گرم
آرد سفيد۶۲ گرم
آرد نخود چي۳۰ گرم
فندق۵۰ گرم
دارچين نصف قاشق چاي خوري
طرز تهيه حلواي ژورنالي
مرحله اول
براي تهيه حلواي ژورنالي شيک در ابتداي کار، آرد ها را جدا گانه تفت مي دهيم. براي اين کار ابتدا يک تابه کوچک برداشته و روي حرارت قرار مي دهيم. آرد سفيد را درون آن ريخته و تفت مي دهيم تا به رنگ دلخواه ما برسد و بوي خامي آن گرفته شود.
مرحله دوم
سپس آرد تفت داده شده را درون الک ريخته و الک مي کنيم تا يکدست شود، سپس آنرا کنار مي گذاريم. در ادامه آرد نخودچي را نيز مانند آرد سفيد به تابه اضافه کرده و به صورت جداگانه آن را هم به خوبي تفت مي دهيم تا خامي اش گرفته شود.
مرحله سوم
سپس آن را هم الک کرده و در ظرف جدا گانه مي ريزيم و کنار مي گذاريم. فندق را هم خرد کرده و درون تابه مي ريزيم و روي حرارت قرار مي دهيم تا تفت بخورد. براي اين کار، مي توان فندق درسته را درون فر يا تابه بو داد سپس آن را در آسياب خرد کرد.
مرحله چهارم
شکلات را درون يک کاسه مي ريزيم و روي حرات بخار کتري مي گذاريم تا ذوب شود. اگر از شکلات شيرين استفاده مي کنيم کل پودر قند را حذف مي کنيم و اگر از شکلات نيمه تلخ استفاده مي کنيم، نياز است که نصف شکر را از ليست مواد حذف کنيم.
مرحله پنجم
يک تابه بر مي داريم و روي حرارت قرار مي دهيم. سپس آرد سفيد و آرد نخودچي تفت داده شده و الک شده را درون آن مي ريزيم. وقتي آرد ها گرم شد، کره را به آن اضافه کرده و با پشت قاشق آن را له مي کنيم و به خورد آرد ها مي دهيم.
مرحله ششم
در اين مرحله بايد توجه داشته باشيد که وقتي کامل کره به خورد آردها برود، حالت پودري مي گيرد. پس از اينکه آردها به حالت پودري رسيد، تابه را از روي حرارت بر مي داريم. سپس شکلات ذوب شده را به تابه اضافه کرده و کمي ترکيب مي کنيم.
مرحله هفتم
در اين مرحله دارچين و فندق خرد شده و پودر قند را به آن اضافه کرده و تمام مواد را با پشت قاشق خوب فشار مي دهيم و ترکيب مي کنيم تا به خورد هم بروند. اگر لازم است براي مخلوط کردن مواد مي توان از دست نيز استفاده کرد.
مرحله هشتم
سپس از مواد که هنوز داغ هستند، درون قالب هاي سيليکوني به هر طرح و شکل دلخواه مي ريزيم. و با فشرده کردن مواد درون آن، قالب ها را پر مي کنيم تا فضاي خالي درون آن باقي نماند. نيازي به چرب کردن قالب ها نيست.
مرحله نهم
سپس قالب ها را درون فريزر به مدت يک الي ۲ ساعت قرار مي دهيم تا کاملا يخ بزند و راحت از قالب خارج شود. وقتي حلواها را از قالب خارج کرديم در ظرف مورد نظر قرار مي دهيم و با کمي پودر پسته آن را تزيين کرده و سرو مي کنيم. مي توان روي حلوا را با شکلات ذوب شده تزيين نمود.