طرز تهيه خاگينه؛ صبحانه مقوي و خوشمزه
برترين ها/ خاگينه در زبان فارسي به معني خوراکي است که از هم زدن زرده و سفيده تخممرغ و سرخ کردن آن در روغن درست ميشود. خاگينه، يکي از قديميترين دسرهاي و ميان وعدههاي سنتي ايراني است که طرز تهيهاي بسيار ساده دارد و در مدت زمان کوتاهي آماده ميشود. آرد و تخممرغ از مواد اصلي تشکيلدهنده خاگينه هستند.
برخي افراد، خاستگاه خاگينه را به منطقه آذربايجان نسبت ميدهند؛ اما بايد بدانيد که خاگينه منتسب به منطقه خاصي نيست و در همه شهرهاي ايران با روشهاي مختلف و مواد اوليه متنوع در دو نوع شيرين و غيرشيرين درست ميشود. خاگينه، گزينهاي مناسب براي سرو در وعده صبحانه، عصرانه يا حتي يک شام سبک است. شما همچنين ميتوانيد خاگينه را بهعنوان يک دسر مجلسي در سفرههاي مهماني خود قرار دهيد.
مواد لازم براي تهيه خاگينه:
۵ عدد تخممرغ
۶ قاشق غذا خوري آرد
۵ قاشق غذا خوري ماست
۲ پيمانه شکر
يک قاشق مرباخوري بيکينگ پودر
روغن مايع به مقدار لازم
زعفران دمکرده به مقدار لازم
طرز تهيه:
۱. تخممرغها را در يک کاسه بشکنيد و ماست را به آنها اضافه کنيد. ماست و تخممرغ را خوب هم بزنيد تا کاملا يکدست شوند. سپس بيکينگ پودر و آرد را در کاسه بريزيد و مواد را خوب با هم مخلوط کنيد.
۲. مقداري روغن در يک تابه مناسب بريزيد و تابه را روي حرارت متوسط گاز قرار دهيد تا روغن داغ شود. شعله گاز را کم کنيد و يک شعله پخشکن، زير تابه قرار دهيد. مايه خاگينه را در تابه بريزيد و درب آن را ببنديد تا خاگينه براي حدود ۲۰ دقيقه بپزد و يک طرف آن سرخ شود. سپس خاگينه را برگردانيد و اجازه دهيد تا طرف ديگر آن نيز سرخ شود.
۳. خاگينه را از تابه بيرون بياوريد و آن را بهاندازههاي دلخواه برش بزنيد.
۴. آمادهسازي شربت خاگينه: دو پيمانه آب، دو پيمانه شکر و يک قاشق غذاخوري زعفران دمکرده را در يک قابلمه بريزيد. سپس قابلمه را روي شعله متوسط گاز قرار دهيد تا شکر در آب حل شود و شربت شما کمي غليظ شود. پس از چند جوش، شعله گاز را خاموش کنيد و اجازه دهيد تا شربت خنک شود.
۵. شربت سرد را روي خاگينه گرم بريزيد و خاگينه را همراه با چاي، قهوه يا بستني سرو کنيد.