طرز تهيه پنير لبنه خانگي خوشمزه با ارزش غذايي بالا براي سلامت بدن
مجله دلگرم/ در گزارش زير طرز پنير لبنه را به شما آموزش ميدهيم.
پنير لبنه يک محصول لبني محبوب است که بدليل طعم قوي و بافت نرم، هزاران سال است که مردم از مصرف آن لذت ميبرند. اين محصول اغلب در غذاهاي خاورميانهاي يافت ميشود و همچنين ميتوان آن را به عنوان يک چاشني، کره، پيشغذا يا دسر استفاده کرد.
پنير لبنه يک محصول لبني محبوب است که طعم غني و بافت سبک دارد. بشر هزاران سال است که از طعم اين پنير براي بهبود مزه غذاها استفاده ميکند. لبنه را غالباً در غذاهاي خاورميانه ميتوانيد پيدا کنيد. البته براي تهيه شيريني يا دسر نيز ميتوانيد از لبنه کم نمک استفاده کنيد.
لاکتوز اين محصول کم است، اما از نظر باکتريهاي مفيد، پروتئين و کلسيم بسيار غني است. در اين مقاله از مجله دلگرم به بررسي ارزش غذايي، فوايد و معرفي غذاهايي که ميتوانيد با اين محصول درست کنيد ميپردازيم همچنين روش تهيه لبنه را نيز توضيح خواهيم داد.
پنير لبنه نوعي پنير نرم است که توسط مخمر و ماست توليد ميشود. بعد از اضافه کردن مخمر به ماست، آب پنير گرفته ميشود تا محصول غليظ تري حاصل شود.
اين محصول لبني غالباً از کشت مخمر در محصولاتي مانند کفير، ماست يوناني يا ماست پروبيوتيک تهيه ميشود که همگي سرشار از باکتريهاي مفيدي هستند و ميتوانند به بهينه سازي سلامت روده کمک کنند.
اين پنير معمولا همراه با ليمو يا چاشنيهاي گياهي ديگر مصرف ميشود تا طعم پنير زياد تغيير نکند.
پنير لبنه مادهاي بسيار محبوب است که بيشتر در دستور غذاهاي خاورميانهاي ميتوانيد آن را پيدا کنيد. البته در ايران لبنه را مانند ديگر پنيرها در وعده صبحانه و همراه با نان و گردو استفاده ميکنند، اما غذاهاي خاورميانهاي زيادي وجود دارد که از اين پنير درست ميشوند.
به غير پنير لبنه بسته بندي شده و کارخانهاي ميتوانيد اين ماده را به کمک چند ماده اوليه ساده در خانه نيز تهيه کنيد.
پنير لبنه منبع خوبي از چندين ريز مغذي و درشت مغذي است
هر وعده پنير لبنه حاوي مقادير خوبي از پروتئين و چربي، به علاوه ريز مغذيهايي مانند کلسيم و ويتامين A است. اين محصول لبني مانند ديگر محصولات فرآوري شده، سديم نسبتاً زيادي دارد. در هر اونس (۲۸ گرم) از اين نوع پنير ۵۳۰ ميلي گرم سديم وجود دارد.
اين مقدار سديم معادل ۲۳٪ از ميزان سديمي است که يک فرد سالم بايد در روز استفاده کند.
يک اونس (۲۸ گرم) پنير لبنه حاوي ارزش غذايي زير است:
کالري: ۸۰
پروتئين: ۵ گرم
چربي: ۶ گرم
سديم: ۵۳۰ ميلي گرم ۲۳٪ از نياز روزانه بدن
کلسيم: ۱۴٪ از نياز روزانه بدن
ويتامين آ: ۶٪ از نياز روزانه بدن
آهن: ۲٪ از نياز روزانه بدن
لبنه همچنين مقدار کمي از چندين ويتامين و ماده معدني ديگر از جمله فسفر، پتاسيم و منيزيم را در خود جاي داده است. ميزان پروتئين آن ميتواند مزاياي بسياري براي بدن داشته باشد
مانند ساير انواع پنير، لبنه نيز کم کالري است و حاوي پروتئين فراوان ميباشد. به طوري که در هر يک اونس (۲۸ گرم) از اين پنير ۵ گرم پروتئين وجود دارد.
پروتئين براي بسياري از بخشهاي بدن از عملکرد سيستم ايمني گرفته تا ترميم بافتها و … ضروري است.
مطالعات نشان داده اند که مصرف زياد پروتئين تامين شده از محصولات لبني ميتواند توده عضلاني بدن را در حين کاهش وزن حفظ کند، از سلامت سيستم متابوليک حمايت کند، قند خون را کنترل کند و از تراکم استخوان محافظت کند.
برخي تحقيقات نيز نشان داده اند که اضافه کردن محصولات لبني پر از پروتئين به رژيم غذايي روزانه ميتواند براي کنترل وزن بسيار مفيد باشد.
در يک مطالعه که ۸،۵۱۶ بزرگسال سالم در آن شرکت کرده بودن مشخص شد که افزايش مصرف ماست با کاهش خطر ابتلا به اضافه وزن يا چاقي همراه است.
پيروي از يک رژيم غذايي پر از پروتئين ميتواند احساس سلامتي را ارتقاء داده و سوخت و ساز بدن را افزايش دهد. اين رژيم به سوزاندن کالري بيشتر در طول روز کمک ميکند و حاوي باکتريهاي مفيد است که براي ارتقاء سلامت روده ضروري هستند.
پنير لبنه منبع خوبي از پروبيوتيک هاست. پروبيوتيکها نوعي باکتري مفيد هستند که از سلامت روده حمايت ميکنند.
پروبيوتيکها خواص زيادي براي بدن دارند. در يک بررسي مشخص شد که پروبيوتيکها ميتوانند در درمان و پيشگيري از بسياري از بيماريهاي گوارشي از جمله اسهال، سندرم روده تحريک پذير (IBS) و عفونت کلستريديوم ديفيسيلسيل موثر باشند.
پروبيوتيکها همچنين ممکن است سيستم ايمني را تقويت کرده و مدت زمان بروز برخي از انواع بيماريها و عفونتها را کاهش دهند.
اضافه کردن پنير لبنه به رژيم غذايي کار سادهاي است
لبنه علاوه بر اين که بسيار مغذي است بسيار پر کاربرد نيز ميباشد و اضافه کردن آن به رژيم غذايي کار سادهاي است. ميتوانيد اين محصول را مانند خامه درون مخلوط سبزيجات تفت داده شده بريزيد و يا روي نان بماليد و به صورت ساده استفاده کنيد.
از اين گذشته بعضي اوقات اين محصول را همراه با موادي مانند عسل، گردو و ميوههاي تازه مخلوط کرده و دسر تهيه ميکنند. اين ترکيب يک صبحانه پر از پروتئين و مغذي است.
ميتوانيد از اين پنير توپهاي کوچکي درست کرده و درون دانه کنجد بغلتانيد و به عنوان پيش غذا از آن استفاده کنيد.
عوارض جانبي و احتمالي مصرف پنير لبنه
درست است که اين محصول طبيعي است و مصرف آن براي اکثر افراد ضرري ندارد، اما برخي از افراد بايد با احتياط از اين نوع پنير استفاده کنند.
همانطور که گفتيم لبنه سديم زيادي دارد. به طوري که در هر ۱ اونس (۲۸ گرم) از اين محصول تقريبا ۲۳ درصد از نياز روزانه بدن به سديم، نمک وجود دارد.
مطالعات نشان داده اند که قطع مصرف سديم يکي از موثرترين راههاي کاهش فشار خون است. به خصوص براي کساني که سابقه اين بيماري را دارند.
علاوه بر اين مصرف زياد سديم ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده را افزايش دهد. به علاوه پنير لبني براي گياهخواران، کساني که به لبنيات حساسيت دارند يا کساني که ممکن است به کازئين حساس باشند مناسب نيست.
کازئين يکي از پروتئينهاي موجود در محصولات لبني است. براي اين افراد پنيرهاي غير لبني مانند پنير بادام، توفو و … ممکن است جايگزين بهتري باشد.
چطور ميتوانيم در خانه پنير لبنه تهيه کنيم؟
بسياري از کارخانههاي توليد کننده محصولات لبني، پنير لبنه نيز توليد ميکنند. اما اگر ميخواهيد لبنه خانگي داشته باشيد بايد طبق دستور زير آن را تهيه کنيد.
درون يک کاسه تقريبا بزرگ يک صافي بگذاريد و دورن صافي نيز چند لايه پارچه تنظيف قرار دهيد.
براي تهيه هر ۱ فنجان (۲۲۴ گرم) پنير لبنه، يک چهارم قاشق چايخوري آب ليمو و يک پيچ نمک به همراه ۱۲ اونس (۳۴۰ گرم) ماست يوناني ساده نياز داريد.
مخلوط اين مواد را دورن صافي که تهيه کرده ايد بريزيد و کاسه را ۱۲ تا ۲۴ ساعت دورن يخچال بگذاريد. هر چقدر اين زمان طولانيتر باشد، محصول نهايي غليظتر ميشود.
اگر ميخواهيد اين محصول را براي پخت و پز و در کنار سالادها و غذاها استفاده کنيد، پس از قوام آمدن پنير، آن را در مقداري روغن زيتون و چاشنيهاي مورد علاقه خود بخوابانيد و بعد از چند روز آن را در کنار سبزيجات تازه يا پيتا سرد سرو کنيد.