طرز تهيه فطاير اسفناج با ادويه عربي؛ خوشمزه و خاص
کتاب کاله/ فطاير اسفناج يک غذاي عربي معطر و خوشمزه است که اصالت آن به لبنان برميگردد. غذاهاي لبناني غداهايي معطر، آسان و لذيذ هستند که در جهان بسيار شهرت دارند. عموما طعم اين غذاها به ذائقه ايرانيها نزديک است و طرفدارهاي زيادي هم دارد. يکي از مشهورترين و در عين حال خوشمزهترين اين غذاها، فطاير است. اين غذا را ميتوان با گوشت يا به صورت کاملا گياهي درست کرد. علاوه بر اين، فطاير اسفناج لبناني را به عنوان غداي اصلي يا پيش غذا هم ميتوانيد سرو کنيد.
طرز تهيه خمير اين غذا بسيار آسان است و بدون نياز به مهارت آشپزي به راحتي در خانه تهيه ميشود؛ بنابراين اگر به دنبال يک غذاي لذيذ و البته راحت و بدون دردسر هستيد حتما اين فطاير را با اسفناج امتحان کنيد. اين غذا خوشمزه را ميتوانيد در مهمانيها يا سفره افطار به عنوان فينگرفود يا اسنک هم سرو کرده و از طعم لذيذ آن لذت ببريد. چرا که هر ذائقهاي عاشق طعم آن خواهد شد. در ادامه همراه باشيد تا طرز تهيه فطاير اسفناج لبناني را به شما آموزش دهيم.
مواد لازم براي تهيه مواد داخل فطاير اسفناج
اسفناج تازه ۵۰۰ گرم
پياز يک عدد
گوجهفرنگي يک عدد
روغن زيتون دو قاشق غذاخوري
آب ليموترش يکچهارم پيمانه
سماق دو قاشق غذاخوري
نمک نصف قاشق چايخوري
فلفل سياه نصف قاشق چايخوري
مواد لازم براي تهيه خمير فطاير اسفناج
آرد گندم سه پيمانه
خميرمايه يک و نيم قاشق چايخوري
نمک يک قاشق چايخوري
شکر يک قاشق غذاخوري
شير پرچرب يک پيمانه
روغن مايع يکسوم پيمانه
طرز تهيه فطاير اسفناج لبناني خوشمزه در خانه
فطاير لبناني انواع مختلفي داشته و يکي از محبوبترين غذاهاي لبناني است که به راحتي ميتوانيد در خانه تهيه و نوش جان کنيد. پيش از اين طرز تهيه فطاير پنير را به شما آموزش دادهايم امروز، اما نوبت به نوع ديگري از اين پيشغذاي خوشمزه است. براي شروع بهتر است ابتدا خمير آن را آماده کنيد پس شير را درون قابلمهاي بريزيد و اجاق گاز را روشن کنيد. ظرف را روي اجاق بگذاريد تا شير کمي گرم شود. کاسهاي برداريد و در آن نصف پيمانه شير گرم را با شکر و خميرمايه مخلوط کنيد. ۱۰ دقيقه صبر کنيد تا اندازه خميرمايه دو برابر شود.
هنگامي که خميرمايه کف کرد و دو برابر شد، نمک و نيمي از آرد را به آن اضافه کنيد. مواد را همبزنيد و به تدريج روغن مايع، بقيه شير و آرد را اضافه کنيد. سپس مواد را به خوبي مخلوط کنيد تا خمير درست شود. کمي با دست خمير را ورز دهيد. سپس با سلفون يا پارچه روي کاسه را بپوشانيد و به مدت يک ساعت کنار بگذاريد به عمل بيايد.
سپس فر را روشن و روي ۱۸۰ درجه سانتيگراد تنظيم کنيد. اسفناجهاي تازه را بشوييد و خرد کنيد. سپس کمي نمک به آن اضافه کنيد و براي ۱۰ دقيقه کنار بگذاريد تا خشک شوند. پياز و گوجهفرنگي را نيز ريز خرد کنيد. در ظرفي روغن زيتون، آب ليمو، فلفل سياه و سماق را به اسفناج اضافه کنيد. مواد را خوب با هم مخلوط کنيد.
روي سيني يا سطحي که ميخواهيد فطاير را آماده کنيد، آرد بپاشد. تکهاي خمير برداريد و آن را با وردنه پهن کنيد. با لبه ليوان يا قالب شيرينيپزي تکه خميرهايي دايرهاي شکل برش دهيد. يک قاشق غذاخوري از مواد را وسط هر قطعه بگذاريد. دو لبه پاييني خمير را به هم و لبه بالايي را به لبههاي پاييني بچسبانيد تا شکل مثلث شود.
سپس سيني فر را برداريد و کف آن را با روغن مايع چرب کنيد. فطاير را در سيني فر بچينيد و به مدت ۱۵ دقيقه در فر بگذاريد تا خوب پخته و رنگ خمير آنها طلايي شود. سپس از فر خارج کنيد و با سس رنچ يا سس خردل سرو کنيد. نوش جان!
چند نکته براي تهيه فطاير اسفناج
ميتوانيد از «هفت ادويه عربي» به عنوان چاشني به ميزان دلخواه در اين غذا استفاده کنيد. اين ادويه ترکيبي از دارچين، هل، فلفل سياه و ميخک است. مقدار مصرف اين چاشني هم به دائقه شما بستگي دارد.
براي طلايي شدن سطح فطاير اسفناج، قبل از اينکه در فر بگذاريد روي آنها زرده تخم مرغ بماليد.