علت شل شدن و نبستن ژله چيست؟
مجله دلگرم/ ژله يک نوع دسر است که در مهمانيها باعث جذابيت پذيرايي مان ميشود شما ميتوانيد با توجه به نکاتي که در زير آموزش داده شد، ژلههايي بسيار زيبا و خوشمزه را در منزل براي خانواده خود يا ميهمانانتان تهيه کنيد.
ژله يک دسر خوشمزه است که طرز تهيه سادهاي دارد و تقريبا همه افراد حداقل براي يک بار تجربه درست کردن ژله را دارند. ژلهها داراي طعمها و روش تهيه و ظاهر متفاوت هستند. براي اينکه بتوانيد ژلهاي زيباتر، خوش طعمتر و حرفه ايتر درست کنيد بايد قلقهاي خاص و فوت و فنهاي درست کردن ژله را بياموزيد.
طرز تهيه ژله ساده
يک بسته ژله با هر طعمي که ميپسنديد را انتخاب کنيد و يک ليوان آب را در ظرفي ريخته و بگذاريد تا جوش بيايد. سپس پودر ژله را داخل آن ريخته و خوب هم بزنيد تا کاملا حل شود. اجازه دهيد تا حدود يک دقيقه روي حرارت بماند و آن را هم بزنيد. بعد نصف ليوان آب سرد را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنيد و درون قالب خود بريزيد. يک قالب که طرح زيادي دارد انتخاب کنيد بهتر است قالب شما پلاستيکي و يا سيليکوني باشد.
براي اينکه ژله راحتتر از ظرف جدا شود:
قالب را روغن مالي کنيد و سپس شکر بپاشيد و نيم ساعت داخل فريزر بگذاريد و بعد مايع ژله را داخل آن بريزيد.
استفاده از آب داغ: هنگامي که دسر کاملا بست، قالب دسر را پانزده تا بيست ثانيه داخل يک ظرف محتوي آب داغ ميگذاريم سپس ژله را به ظرف مورد نظر منتقل کنيد. اگر ژله کمتر ازاين زمان در آب داغ قرار بگيرد ژله کامل جدا نميشود و اگر زمان قرار گرفتن ژله در آب زياد باشد ژله آب خواهد شد.
استفاده از حوله گرم و سشوار: شما ميتونيد بعد ازبستن ژله ان را همراه قالب در ظرف دمر کنيد، حولهاي ازقبل گرم شده را دور قالب بپيچيد تا قالب جدا شودشما ميتونيد بعد ازبستن ژله ان را همراه قالب در ظرف دمر کنيد و همه جاي قالب سشوار بگيريد تا دسر از قالب جدا شود.
جدا کردن ژله از قالبهاي پيرکس: روش استفاده از آب گرم اگر قالب ژله تان پيرکس باشد مناسب نيست، زيرا در اثر تغيير ناگهاني دما ظرف پيرکس ميشکند. هنگام درست کردن ژله در ظرف پيرکس مقداري آب به ديوارههاي ظرف قبل از اينکه مواد ژله را در ظرف بريزيد بپاشيد. زمان در آوردن ژله از قالب اجازه دهيد تا چند دقيقه بيرون از يخچال باشد و سپس قالب را با تکان تکان دادن جدا کنيد.
طريقه شفاف شدن ژله:
براي اينکه ژله شفاف تري داشته باشيم بعد از حل کردن پودر ژله در آب جوش ظرف را روي بخار آب ميگذاريم تا تمام ذرات ژله حل شده و شفاف شود.
روش زود بستن ژله:
براي درست کردن فوري ژله زماني که ژله را بن ماري کرديد، از سه چهارم ليوان يخ به جاي يک ليوان آب سرد استفاده کنيد. يخها رو داخل ژله داغ ريخته و هم بزنيد تا حل شوداما ژله را با يخ داخل يخچال نگذاريد. پس از آب شدن يخ ها، ژله رو درون طبقات بالاتر يخچال که خنکتر هست بگذاريد تا ژله شما سفت و خوشمزه شده و در نيم ساعت حاضر شود.
طرز تهيهي ژله ساده:
يک بسته پودر ژله آماده (که در بستههاي ۱۰۰ گرمي و با طعمهاي مختلف هست) را با ۱ ليوان آب جوش مخلوط کرده بعد از اينکه خوب حل شد ۱ ليوان آب سرد به آن اضافه ميکنيم در قالب ريخته و در يخچال ميگذاريم.
نکته ۱: بهتره بجاي ۲ ليوان آب از ۱.۵ ليوان آب استفاده کنيم که باز ترجيحا ۱ ليوان آب جوش باشد و نصف ليوان آب سرد، يا ۳/۴ ليوان آب جوش ۳/۴ ليوان آب سرد.
نکته ۲: از همه جنس قالب اعم از پيرکس، شيشه اي، پلاستيکي، فلزي، سيليکوني، تفلون و ... ميتوانيد استفاده کنيد.
نکته ۳: قالبتان را قبل از ريختن ژله در آن آبگرداني کرده و در فريزر بگذاريد، اينطوري راحتتر ژله از آن جدا خواهد شد؛ و راه مطمئنتر اينه که قالبتون رو با پنبه يا دستمالي که آغشته به روغنه، چرب کنيد.
نکته ۴: بهتر است بعد از حل کردن پودر ژله در آب جوش براي اينکه ژله شفاف تري داشته باشيم ظرف را روي بخار آب گذاشته تا تمام ذرات ژله حل شده و شفاف شود. درست کردن فوري ژله اونم زماني که مهمون قراره دو ساعت ديگه بياد، خيلي مهمه. اين نکته هم خيلي کاربرديه. من توي ۲ ساعت ميتونم ژلههاي طبقاتي رنگارنگ درست کنم. دليلش هم اينه که يه روش خوب براي سريع بستن ژله دارم.
وقتي ژلتون رو بن ماري کرديد، به جاي يک ليوان آب سرد از سه چهارم ليوان يخ استفاده کنيد. يخها رو داخل ژله داغ بريزيد. بعد هم هم بزنيد تا حل شه. با يخ داخل يخچال نزاريدها. اينجوري خراب ميشه. بعد از آب شدن يخ ها، ژله رو داخل يخچال ترجيحا طبقات بالاتر که خنکتر هست بزاريد. ميتونم قول بدم که با اين روش يه ژله سفت و خوشمزه رو تو نيم ساعت درست ميکنيد.
سوال:علت نبستن ژله و نگرفتن آن چيست؟
فوت و فون اصلي درست کردن يک ژله حرفهاي و کاملا فرم دار بود که هر يک را اشتباه انجام دهيد و کم دقتي کنيد ميتواند موجب نبستن و نگرفتن ژله شود. در واقع يکي از شما ميتواند با اشتباه در ترکيب و ميزان مواد اوليه و ديگري در لحاظ کردن حرارت مايع به مشکل نگرفتن و نبستن ژله برخورد کند پس نميتوان گفت هميشه تنها يک دليل و علت نبستن ژله وجود دارد بله با توجه به روند انجام آن علل متفاوت است.
کالري و ارزش غذايي ژله
هر ۱۰۰ گرم ژله حاوي ۲۶۶ کالري ميباشد.
مقدار ۱۰۰ گرم
کالري ۲۶۶
کربوهيدرات ۶۹.۹۵ گرم
پروتئين ۰.۱۵ گرم
چربي ۰.۰۲ گرم
آب ۲۹.۷۷ گرم
فيبر ۱.۰۰ گرم
قند ۵۱.۲۲ گرم
کلسترول ۰.۰۰ ميلي گرم
خواص ژله چيست؟
۱. ژله موجب بهبود سلامت پوست ميشود
ژلاتين منبعي غني از کلاژن است؛ مادهاي که براي سلامت و جواني پوست لازم است. ميتوانيد از ژله به عنوان روشي طبيعي براي داشتن ظاهري زيبا و رهايي از چين و چروکها استفاده کنيد.
۲. تأمين پروتئين بدن با ژله
نصف فنجان ژلاتين ميتواند تقريباً ۲ گرم پروتئين بدن شما را تأمين کند. ميدانيم که بدن ما به ميزان بسيار زيادي پروتئين نياز دارد. برخي از منابع حيواني تأمين پروتئين داراي چربيهاي ناسالم هستند؛ بنابراين ژلاتين ميتواند جايگزين و مکمل خوبي باشد.
۳. ژله موجب کمک به گوارش ميشود
ژلاتين به چند طريق در هاضمه نقش مثبت ايفا ميکند. براي مثال، وجود گليسين موجود در ژله به سالم ماندن پوشش مخاطي معده کمک ميکند. همچنين محرک توليد شيره معده است که گوارش صحيح را تسهيل ميکند.
در غير اين صورت مشکلات امعا و احشايي مانند رفلاکس اسيد ممکن است ايجاد شود. از سوي ديگر به خاطر آبکي بودن، در حرکت مناسب غذا از درون سيستم گوارش مؤثر است.
۴. کاهش درد مفاصل با مصرف ژله
کلاژن موجود در ژلاتين ميتواند درد مفاصل را که با تورم همراه است پايين بياورد. اين خاصيت براي افراد مبتلا به پوکي استخوان بسيار مفيد است.
۵. ژله موجب کنترل قند خون ميشود
مطالعات نشان داده است گليسين موجود در ژلاتين، اسيد آمينه مهمي است که به کنترل قند خون در افراد مبتلا به ديابت نوع دوم کمک ميکند.
۶. ژله موجب حفظ سلامت استخوانها ميشود
وجود اسيد آمينه ليزين در ژله به تقويت استخوانها کمک ميکند. ليزين موجود در ژلاتين در جذب کلسيم مؤثر است. همانطور که ميدانيد استخوانها براي قوي ماندن و از پا نيفتادن به کلسيم احتياج دارند.
۷. ژله موجب بهبود کيفيت خواب ميشود
ژلاتين سرشار از گليسين است بنابراين ميتواند به بهبود کيفيت خواب در بعضي افراد کمک کند. تنها چند قاشق غذاخوري ژله حاوي ۳ گرم گليسين است.
۸. ژله به کاهش وزن کمک ميکند
ژلاتين به دليل داشتن پروتئين و کم کالري بودن ميتواند در کاهش وزن مؤثر باشد. پروتئين به شما احساس سيري ميدهد و در همان حال احتمال پرخوري را پايين ميآورد. ژلاتين همچنين در کنترل هورمونهاي مرتبط با گرسنگي نقش مهمي دارد. البته درآبنباتهاي آدامسي و مارشمالو هم ژلاتين فراوان با قند زياد وجود دارد.
بهتر است از منابع سالم و کم شيرين ژلاتين استفاده کنيد.
۹. ژله ضد التهاب طبيعي است
ژلاتين مادهاي به نام گليسين دارد که خواص ضد التهابي آن ميتواند التهاب ناشي از عفونتها را کاهش دهد و به ترميم بافتهاي آسيب ديده کمک کند. ژلاتين در پيشگيري از خونريزي و عفونتهاي باکتريايي نيز مؤثر است.
در صورت بروز اختلالات جريان خون و بيماري کبد، ميتواند به روند بهبودي کمک کند. همچنين با دفع مواد سمي از سلولها موجب تسريع پاکسازي کبد ميشود. ژلاتين در برابر آرتريت و زخم معده نيز نقش محافظتي دارد.
۱۰. ژله موجب تسهيل متابوليسم بدن ميشود
ژلاتين سرشار از پروتئينها و ويتامين هاست که باعث فعال شدن روند متابوليسم بدن ميشود. براي چنين تاثيري توصيه ميشود ژلاتين همراه با ميوههاي ترش مصرف گردد. اگر در وعده صبحانه ژله را با پرتقال، گريپ فروت، آلو يا توت فرنگي ميل کنيد، علاوه بر تامين انرژي به سوخت و ساز چربيها نيز کمک کردهايد.