افطاري بپزيم؛ ۳روش تهيه فرني خوش طعم و دلنشين
مجله افق کوروش/ در اين مقاله ميتوانيد طرز تهيه فرني را به چند روش مختلف ياد بگيريد.
فرني از جمله دسرهايي است که خيلي سريع آماده ميشود و در هر زماني چه تابستان و زمستان ميتوان سرو کرد. بيشترين زماني که فرني را مصرف ميکنند، زمان افطار و سحر ماه رمضان يا هنگامي است که شخصي دچار سرفههاي متعددي ميشود مثلا در بيماريهايي مثل کرونا و سرماخوردگي. طرز درست کردن فرني زعفراني با آرد برنج يا نشاسته و فرني با آرد گندم يا حتي ترکيب آرد برنج و نشاسته خيلي راحت است. اين دسر ميتواند به عنوان يک وعده غذايي خوشمزه براي تغذيه کودکان و نوزادان هم مورد استفاده قرار بگيريد. در اين مقاله ميتوانيد طرز تهيه فرني را به چند روش مختلف ياد بگيريد.
طرز تهيه فرني با نشاسته
مواد لازم براي ۲ نفر
شير پرچرب: ۲ ليوان
شکر: ۴ قاشق غذاخوري يا نصف ليوان دسته دار فرانسوي
نشاسته: ۲ قاشق غذاخوري
گلاب و هل: به اندازه کافي (بيشتر براي طعم دهنده است و بهتر است که زياد استفاده نشود.)
طرز تهيه
قديميها در ابتدا نشاسته را با کمي آب شستشو ميدانند تا اگر کثيفي داشت، برطرف شود. ولي ديگر نشاستههاي امروزي تميز هستند و نيازي به اين کار نيست. در هر صورت اگر قصد شستن و تميز کردن نشاسته را داريد، بايد خيلي سريع مقداري به اندازه نصف استکان آب بر روي نشاسته ريخته و بعد کمي هم بزنيد و آن را دور بريزيد، فقط نبايد اجازه بدهيد که نشاسته با آب کاملاً مخلوط شود.
در دومين مرحله از طرز درست کردن فرني بايد بعد از تميز کردن نشاسته ابتدا شير سرد را در يک قابلمه بريزيد. سپس نشاسته و شکر را به آن اضافه کنيد. شعله زير گاز را روشن کنيد و خوب هم بزنيد تا نشاسته گلوله گلوله نشود. هم زدن را تا زماني که غلظت نشاسته به حد مناسب رسيد، ادامه دهيد.
سپس گلاب و هل و ديگر مواد را به فرني اضافه ميکنيم و باز هم ميزنيم. بعد از چند دقيقه، فرني را از روي اجاق گاز بر ميداريم. در اين دستور مواد فرني براي ۲ نفر مناسب است. در صورت تمايل ميتوانيد مقدار مواد اوليه را ۲ تا چند برابر کنيد.
طرز تهيه فرني آرد برنج
مواد لازم براي ۲ نفر
شير پاستوريزه پرچرب: ۲ ليوان فرانسوي دسته دار
آرد برنج: ۲ قاشق غذاخوري
آب: نصف ليوان فرانسوي دسته دار
شکر: ۴ قاشق غذاخوري
هل و گلاب به اندازه کافي (به اندازهاي که فرني شما طعم خوبي بگيرد.)
دارچين: به مقدار لازم (براي تزئين)
خلال پسته: به مقدار لازم (براي تزئين)
طرز تهيه
طرز درست کردن فرني با آرد برنج درست شبيه به همان مراحل آماده کردن فرني يا نشاسته است. در اين طرز تهيه بايد به جاي استفاده از نشاسته، آرد برنج را به کار ببريم. در اولين مرحله از طرز تهيه فرني با آرد برنج ابتدا شير سرد را درون يک قابلمه ريخته و سپس شکر و آرد برنج را به داخل آن اضافه ميکنيم. قبل از اينکه ترکيب آرد، شير و شکر را روي گاز قرار دهيد ابتدا مواد را خوب هم بزنيد تا با هم ترکيب شوند. آرد برنج حتما بايد در شير سرد حل شود. در غير اين صورت امکان گلوله شدن آن وجود دارد. در طرز تهيه فرني زعفراني بايد زعفران آب شده را در همين مرحله به مواد اضافه کند.
در دومين مرحله از طرز تهيه فرني با آرد برنج آن را روي شعله ملايم ميگذاريم و آب را اضافه ميکنيم. فقط دقت کنيد که در طرز تهيه فرني با آرد برنج بايد فرني را به طور مداوم هم بزنيد تا آرد برنج گلوله گلوله نشود. در نهايت وقتي که غلظت فرني به حد نرمال رسيد، هل و گلاب را اضافه کرده و باز به هم بزنيد و بعد از ده دقيقه، آن را از روي اجاق برداشته و ميل کنيد. توجه داشته باشيد که بعد از آماده شدن فرني سريع آن را داخل کاسههاي کوچک بريزيد.
طرز تهيه فرني با آرد گندم
مواد لازم براي ۲ نفر
آرد گندم: ۲ قاشق غذاخوري سر پر
شير: ۲ ليوان فرانسوي دسته دار
کره: ۵۰ گرم
شکر: ۲ و ۱/۲ قاشق غذاخوري
گلاب: ۱ قاشق غذاخوري
طرز تهيه
مرحله اول؛ آرد را الک کنيد
براي تهيه فرني با آرد گندم بايد ابتدا آرد را دو مرتبه الک کنيد.
مرحله دوم؛ آرد و شير را ترکيب کنيد
سپس آرد را به همراه شير سرد در يک قابلمه بريزيد و خوب هم بزنيد. سپس شکر را به آن اضافه کنيد و مواد را خوب با هم ترکيب کنيد.
مرحله سوم؛ مواد فرني را مدام هم بزنيد
بعد از اينکه شکر به طور کامل در شير حل شد، شعله گاز را با حرارت ملايم روشن کنيد. مواد را به طور مداوم هم بزنيد تا شير به جوش بيايد.
سپس کره را به فرني اضافه کنيد. وقتي کره آب شد، گلاب را هم اضافه کنيد. مواد را همچنان هم بزنيد تا فرني به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح ببندد، يعني نه خيلي شل باشد و نه خيلي سفت.
در نهايت شعله گاز را خاموش کنيد و فرني را در ظرف مناسب سرو کنيد. وقتي فرني خنک شد در صورت تمايل آن را با خلال پسته و بادام يا دارچين تزيين کنيد.
طرز تهيه فرني نشاسته مجلسي و قالبي
براي درست کردن فرني مجلسي ميتوانيد آن را به صورت قالبي تهيه کنيد. براي اين کار لازم است از قالبهاي دسر استفاده کنيد. فرني نشاسته براي اين کار مناسبتر است. براي درست کردن فرني مجلسي بايد آن را بعد از آماده کردن داخل قالب مورد نظرتان بريزيد. سپس اجازه دهيد فرني کاملاً سرد شود. چند ساعت آن را داخل يخچال قرار دهيد. بعد از اين که فرني کاملاً سرد شد، سپس فرني را بر روي يک ظرف برگردانيد و آن را با خلال پسته، خلال بادام و چيزهاي ديگر تزئين کنيد و در کنار ديگر دسرها در مهماني خود قرار بدهيد.
طرز تهيه فرني آرد برنج قالبي
براي درست کردن فرني مجلسي و قالبي با آرد برنج نيز ميتوانيد مقداري پودر ژلاتين به فرني اضافه کنيد تا قالبي و سفت شود. براي اضافه کردن پودر ژلاتين به فرني در نظر داشته باشيد که حتما ژلاتين را با آب حل کنيد و بعد از اينکه فرني کاملاً سرد شد، ژلاتين را به آن اضافه کنيد و هم بزنيد. اضافه کردن ژلاتين در زماني که فرني داغ است، موجب بريده بريده شدن آن ميشود. در نهايت براي اينکه يک فرني خوشمزه مجلسي داشته باشيد، ميتوانيد از هل و گلاب در هنگام پخت استفاده کنيد. همچنين توصيه ميشود که از قالبهاي با شکلهاي زيبا استفاده کنيد تا سفره زيباتري داشته باشيد.
نکات و فوت و فنهاي طرز تهيه فرني
بسياري از افراد براي درست کردن فرني به جاي شير از آب استفاده ميکنند. طرز تهيه فرني با آب درست شبيه به طرز درست کردن فرني با شير است. تنها لازم است به جاي شير از همان مقدار آب استفاده کنيد.
طرز تهيه فرني زعفراني درست شبيه به فرني ساده است. تنها لازم است که مقداري زعفران غليظ دم کنيد و سپس به همراه شکر به فرني اضافه کنيد.
شما ميتوانيد فرني خود را با طعم کاکائويي نيز درست کنيد. براي اين کار بايد در زمان اضافه کردن آرد، مقداري کاکائو به مواد اضافه کنيد.
براي تزئين فرني بهتر است چند دقيقه بعد از ريختن فرني در ظرف صبر کنيد. زماني که سطح روي فرني بسته شد، سپس ميتوانيد با خيال راحت آن را تزئين کنيد.
براي تزئين فرني سفيد ميتوانيد از زعفران دم کرده غليظ استفاده کنيد. براي اين کار ميتوانيد به کمک نوک قاشق مربا خوري مقداري زعفران روي فرني بريزيد و يا طرح مورد نظر خودتان را روي آن بکشيد.
استفاده از گل سرخ خشک نيز ايده خوبي براي تزئين فرني است.
براي تزئين فرني با دارچين ميتوانيد از شابلونهاي آماده کمک بگيريد.
براي اينکه فرني بعد از پخت آب نيندازد، بايد آن را در محيط آشپزخانه قرار دهيد تا خنک شود. بعد از خنک شدن کامل ميتوانيد فرنيها را در يخچال قرار دهيد.
دستور پخت فرني مجلسي
فرني معمولا زماني که در يخچال قرار ميگيرد به اصطلاح آب مياندازد. اما براي سرو قالبي فرني بايد آن را در يخچال بگذاريد و بعد از سرو کردن بلافاصله مصرف کنيد. يادتان باشد قالب را چرب نکنيد، چون فرني را خراب ميکند.
براي شيرين کردن فرني ميتوانيد به جاي شکر يا پودر قند از عسل يا شيره استفاده کنيد.
يکي از مقويترين انواع فرني، تهيه آن با آرد برنج است که در کنار خواصي که دارد عطر و طعم آن نيز بسيار بي نظير است.
در صورت استفاده از هل در طرز تهيه فرني ميتوانيد گلاب را حذف کنيد.
براي خوش عطرتر شدن فرني ميتوانيد مقداري وانيل نيز به آن اضافه کنيد.
در طرز تهيه فرني با آرد برنج بهتر است آرد را قبل از استفاده الک کنيد.
در طرز تهيه فرني براي نوزادان ميتوانيد از طريقه درست کردن فرني با آرد برنج استفاده کنيد. ميتوانيد به جاي استفاده از شير پاستوريزه از شير خشک نيز استفاده کنيد.
براي درست کردن فرني حتما شعله گاز را کم کنيد و آن را مدام هم بزنيد تا ته نگيرد.
براي درست کردن فرني دو رنگ ميتوانيد به مقداري از فرني زعفران يا رنگ خوراکي اضافه کنيد و مقداري از آن را سفيد بگذاريد. سپس يکي از رنگها را داخل ظرف بريزيد و سپس رنگ دوم را روي آن بريزيد.
فرني يک دسر است که در داغ خوردن آن در فصل زمستان به افرادي که سرما خوردند يا گلو درد دارد، توصيه ميشود؛ البته بهتر است که از نوع فرني ساده و بدون شکر استفاده کنيد.
فرني يک ماده مغذي است که حاوي ويتامين ب است و از اين رو هم براي کودکان و بزرگسالان، خوردن آن توصيه ميشود.
فرني تهيه شده با نشاسته خيلي زود سرد ميشود و سريعاً بايد آن را داخل ظرف بريزيد و ميل کنيد. فرني اگر داغ باشد، خوردن آن بيشتر لذت دارد.
ميتوانيد فرني تهيه شده با نشاسته داغ را داخل قالبهايي ريخته و بعد از اينکه کاملاً سرد شد، آن را برگردانيد تا يک فرني قالبي داشته باشد.
براي اينکه بتوانيد متوجه شويد فرني شما آماده شده است يا خير، با کفگير يا قاشق روي آن خطي بکشيد و اگر جاي خط باقي ماند و سريع از بين نرفت، فرني شما آماده است.
براي تزئين فرني ميتوانيد از خلال پسته، بادام، پودر دارچين و يا هر چيزي که ديگر شبيه به آن استفاده کنيد.
نتيجه گيري
فرني يک دسر خوشمزه است که ميتوان آن را در تمام فصول سال مصرف کرد. به علت خاصيت غذايي بالايي که دارد، يک غذاي کامل براي کودکان نيز در نظر گرفته ميشود. براي تهيه فرني نيز از نشاسته يا آرد برنج به همراه شير يا آب استفاده ميکنند و فقط نکتهاي را که بايد در نظر داشته باشيد، به هم زدن مداوم آن است تا نشاسته و آرد برنج شما گلوله گلوله نشود.