طرز تهيه قطاب يزدي اصل و سنتي
بيتوته/ قطاب يکي از شيريني هاي سنتي ايران و سوغات معروف شهر يزد است که به دليل طعم مطبوعش طرفداران زيادي دارد و پاي ثابت شيريني هاي عيد نوروز شده. قطاب يکي از معروف ترين و اصيل ترين شيريني هاي خوشمزه ايراني است که طرز تهيه ساده اي دارد و با کمي صبر و حوصله به راحتي آماده ميشود. در ادامه سه نوع طرز تهيه قطاب يزدي را با شما به اشتراک مي گذاريم.
در تهيه خمير قطاب سنتي و اصيل يزدي تخم مرغ و بکينگ پودر استفاده نميشود ولي دستور تهيه هاي جديد براي اين که خمير قطاب بهتر پف کند و همه با هر سطح مهارتي بتوانند اين شيريني خوشمزه را تهيه کنند، از تخم مرغ و بکينگ پودر استفاده شده است.
مواد لازم قطاب سنتي و اصيل يزدي براي 6 نفر
آرد 250 گرم (حدودا)
روغن جامد 80 گرم
آب 200 ميلي ليتر
پودر قند يا شکر به مقدار لازم
پودر هل 1 ق مرباخوري
گردو آسياب شده 100 گرم
روغن مايع براي سرخ کردن به مقدار لازم
طرز تهيه قطاب يزدي اصل
1. آب و روغن جامد را با هم مخلوط کرده روي گاز با حرارت متوسط ميگذاريم تا روغن ذوب شود. همين که آب شروع به ريزجوش زدن کرد شعله را خاموش کنيد.
2. آرد را الک کرده به مخلوط آب و روغن اضافه کنيد. بهتر است آرد را کم کم اضافه کنيد تا زماني که خمير نرم و لطيفي بدست آيد و خمير به دست نچسبد. بعد از آماده شدن خمير صبر ميکنيم به دماي محيط برسد. در اين دستور خمير نيازي به استراحت ندارد.
3. براي داخل قطاب، پودر شکر، هل، گردو و دارچين را مخلوط کنيد. نسبت مواد داخل قطاب کاملا سليقه اي است.
4. معمولا در يزد دربعضي قطاب ها فتير خرد شده و پودر بادام به جاي گردو اضافه ميکنند. ولي ترکيب گردو براي قطاب خوشمزه تر است.
5. روغن مايع را در ظرف گود ريخته مي گذاريم کاملا داغ شود.
6. به اندازه گردو از خمير قطاب برداشته و با کف دست به قطر 3 ميلي متر خمير را پهن ميکنيم.
7. مقداري از مواد مياني را برداشته و وسط خمير ميريزيم و به صورت بقچه گرد مي کنيم و اضافه خمير را از سرش جدا کرده و کف دست ميچرخانيم تا کاملا گرد شود.
8. قطاب ها را در روغن انداخته سرخ مي کنيم تا طلايي شود و روي دستمال حوله اي ميگذاريم روغن اضافه اش گرفته شود.
9. بعد از گذشت 4 تا 5 ساعت قطاب ها را داخل خاک قند که کمي پودر هل به آن اضافه شده است ميغلتانيم.