طرز تهيه انواع سس بشامل با قارچ به سبک حرفه اي ها
بيتوته/ سس بشامل با قارچ نيز از روش هاي ديگر تهيه سس بشامل است که به سليقه و ذائقه افراد بستگي دارد. اگر از جمله افرادي هستيد که طعم لذيذ و بي نظير قارچ را دوست داريد، اين سس گزينه مناسبي است.
سس سفيد سسي است که از ترکيب کره، آرد و شير تهيه مي شود. در آشپزي فرانسوي سس بشامل (به فرانسوي Béchamel )، سس سفيد ناميده مي شود. اين سس در آشپزي ايراني ها جا افتاده است و کاربرد فراواني دارد. اين سس در برخي انواع غذاهاي گوشتي، ماکاروني مانند لازانيا، کاربونارا و انواع مختلف ديگر غذا و سوپ استفاده مي شود.
سس قارچ هم همانند سس سفيد است فقط به آن تکه هاي قارچ اضافه مي کنند که در کنار غذاهاي گوشتي مثل استيک و همبرگر و مرغ از آن استفاده مي شود. نکته حائز اهميت کالري بالاي اين دو نوع سس به دليل وجود خامه و کره در آن مي باشد. همچنين به دليل وجود اسيدهاي چرب اشباع موجود در آنها استفاده شان در بيماران قلبي و بيماران داراي فشار خون، افراد ديابتي توصيه نمي شود.
اين سس لذيذ، طعم دهنده ي بسياري از غذاها مانند لازانيا و سوفله مي باشد و شباهت بسيار زيادي به سس بشامل دارد. تفاوت عمده اين سس با سس بشامل اين است که در اين سس آرد را تفت نمي دهيم. سس سفيد از جمله سس هاييست که داشتن آن در يخچال هميشه لازم است. پس از آماده شدن اضافه اين سس را مي توان در يخچال تا چند روز نگهداري کرد و براي تعداد زيادي از غذا ها استفاده نمود.
طرز درست کردن سس سفيد با قارچ
مواد لازم براي تهيه سس قارچ :
شير2 ليوان
آرد گندم يا آرد سفيد2 ليوان
کره 40 گرم
قارچ خام300 گرم
ادويه دلخواه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
روش تهيه سس بشامل با قارچ :
براي تهيه سس سفيد با قارچ، ابتدا قارچ ها را به صورت ورقه اي خرد کنيد و داخل تابه اي 10 گرم از کره را گرم کنيد و قارچ ها را به آن اضافه کنيد و با حرارت ملايم تفت بدهيد تا قارچ ها آب بيندازند. زماني که قارچ ها آب انداختند حرارت را بيشتر کنيد تا آب آن ها کاملا کشيده شود و قارچ ها بپزند. بعد از کشيده شدن آب قارچ ها اجازه بدهيد قارچ ها کمي سرخ شوند و بعد آن را کنار قرار بدهيد.
براي تهيه ي سس بشامل يا سس سفيد 30 گرم کره ي باقيمانده را داخل قابلمه اي بريزيد و اجازه بدهيد با حرارت ملايم کره آب شود سپس آرد را به آن اضافه کنيد و سريع هم بزنيد تا کاملا يکنواخت مخلوط شوند.
سپس حدود نصف ليوان شير را به مواد اضافه کنيد و با همزن دستي سريع هم بزنيد تا با هم به صورت يکنواخت مخلوط شوند و آرد داخل آن گلوله نشود و بعد کم کم باقي شير را اضافه کنيد و دائم هم بزنيد تا آرد گلوله نشود.
از اين مرحله به بعد بايد مخلوط را مدام با يک قاشق يا همزن دستي و به آرامي هم بزنيد تا هم سس غليظ شود و هم اينکه ته نگيرد. حرارت بايد در حين پخت ملايم باشد.
زماني که سس به غلظت دلخواه رسيد قارچ هاي تفت داده شده را به آن اضافه کنيد. در اين مرحله مي توانيد ادويه دلخواه تان را اضافه کنيد مانند پودر سير يا آويشن يا پاپريکا و همين طور مي توانيد سس را ساده درست کنيد.
اکنون سس را با قارچ کمي هم بزنيد و روي حرارت نگه داريد و در نهايت سس شما آماده است.
طرزتهيه سس بشامل با قارچ و خامه
مواد لازم براي سس سفيد با قارچ و خامه:
شير1 فنجان
روغن1 قاشق غذاخوري
آرد2 قاشق سوپخوري
نمک و فلفلبه ميزان دلخواه
خامه2 قاشق سوپخوري
قارچ250 گرم
روش تهيه سس بشامل با قارچ و خامه:
يک ظرف مناسب انتخاب کنيد، مقداري روغن در آن ريخته و روي حرارت بگذاريد. شير، آرد، نمک و فلفل را مخلوط کنيد و در روغن بريزيد و هم بزنيد. سپس خامه را به مواد خود اضافه کنيد.
در انتها، قارچ ها را به خوبي بشوييد و به صورت نازک برش بزنيد و داخل ظرف روغن بريزيد و با مواد به خوبي مخلوط کنيد. اجازه بدهيد سس به غلظت دلخواهتان برسد.
سس شما آماده است. مي توانيد انواع لازانيا و گراتن را با اين سس نوش جان کنيد.
نکاتي براي تهيه ي سس بشامل با قارچ:
* سس بشامل را با ماست ترش هم مي توان تهيه کرد. اما وجود خامه، آن را خوش طعم تر خواهد کرد. (براي هر ليوان شير، يک قاشق پر غذاخوري خامه کافي است.)
* دقت کنيد زماني که سس سرد شود غلظت آن بيشتر مي شود.