روش هاي تهيه چيپس موز
بيتوته/ بعضي مواقع دلمان ميوه اي را که داريم نمي خواهد و در بعضي مواقع که در دسترس مان نيست، هوس مي کنيم. براي اين کار بهتر است آن ها را خشک کنيد و هميشه از آن ها در همه ي مواقع استفاده کنيد. از اين ميوه هاي خشک مي توانيد در تهيه ي دمنوش هم استفاده کنيد. در ادامه روش هايي براي تهيه ي چيپس موز و يا خشک کردن موز را آورده ايم.
اگر موزهاي زيادي خريداري کرده اين و نزديک خراب شدن آن ها است و نمي دانيد با آن ها چکار کنيد. البته مي توانيد با آن ها شيرموز، اسموتي و ... تهيه کنيد. اما مي توانيد آن ها را خشک کنيد و به صورت دمنوش و يا حتي ميوه ي خشک استفاده کنيد. البته اين روش ها براي افرادي که مشکلات معده دارند و نمي توانند ميوه ي تازه بخورند اما مي خواهند از طعم و خواص آن بهره ببرند بسيار مناسب است.
براي خشک کردن موز مانند ميوه هاي ديگر روش هاي متفاوتي وجود دارد. خشک کردن در فر، خشک کردن موز در مايکروفر، خشک کردن در دستگاه خشک کن و حتي خشک کردن در آفتاب و يا روي شوفاژ و بخاري. در ادامه با 5 روش تهيه ي موز خشک شده آشنا مي شويد.
5 روش تهيه ي چيپس موز:
خشک کردن موز در مايکروويو:
براي خشک کردن موز در مايکروويو، ابتدا پوست موزها را بگيريد. سپس آن ها را به برش هاي نيم سانتي يا کمتر برش بزنيد. (دقت کنيد پس از خشک شدن موزها حلقه هاي آن نازکتر مي شوند.) سپس روي آن ها را با مقداري آب ليموترش آغشته کنيد. اين کار براي اين است که موز شما سفيد بماند.
بشقاب مناسب مايکروويو را با مقدار کمي روغن آغشته کنيد. فقط در حدي که حلقه هاي موز به بشقاب نچسبند. سپس موزها را داخل بشقاب بچينيد و به مدت 1 دقيقه در بالاترين درجه ي مايکروويو قرار بدهيد. در اين زمان بايد موزها کمي چروک و کم آب شده باشند.
سپس آن را خارج کنيد و موزها را برگردانيد در صورت تمايل مي توانيد در اين مرحله به آن ها طعم دهنده ي مورد نطرتان را اضافه کنيد. (طعم دهنده مي تواند نمک دريا، نمک کوشر و يا ادويه ي خاصي باشد. اضافه کردن آن سليقه اي است.)
پس از آن، آن ها را داخل فر به مدت 30 ثانيه با بالاترين درجه قرار بدهيد. پس از 30 ثانيه آن را خارج کنيد و باز، موزها را برگردانيد. اين کار را 30 ثانيه، 30 ثانيه انجام بدهيد تا به حد مورد نظرتان خشک شوند.
بعد از خشک شدن موزها، اجازه بدهيد؛ آن ها سرد شوند و بعد داخل ظرف درب دار محکمي قرار بدهيد و در مکاني خنک و تاريک نگهداري کنيد. البته اگر موزهاي شما مقداري نرم و خيلي کم آب دارند، حتما بايد در يخچال نگهداري شوند.
خشک کردن موز در فر:
براي خشک کردن موز در فر بايد به همان روش بالا ابتدا موزها را پوست گرفته و به صورت حلقه هاي نيم سانتي برش بزنيد. دقت کنيد حلقه هاي موز يکسان باشد؛ در غير اينصورت بعضي از حلقه ها زودتر خشک مي شوند و بعضي ديرتر.
سپس برش هاي موز را به آب ليموترش آغشته کنيد، و روي سيني توري با فاصله بچينيد. اگر احتمال مي دهيد که موزها از بين سيم هاي توري مي ريزند. مي توانيد روي سيني توري، کاغذ روغني پهن کنيد و يا يک توري روي آن بگذاريد. قرار دادن موزها داخل سيني فر باعث مي شود موزها طلايي شوند.
روي موزها مي توانيد نمک و يا طعم دهنده هاي مخصوص را بپاشيد. فر را از قبل با دماي 100-110 درجه سانتيگراد گرم کنيد. سپس موزها را در طبقه ي وسط فر قرار بدهيد. پس از 90 دقيقه آن ها را خارج کنيد و بتابانيد و سپس آن را داخل فر قرار بدهيد. اين کار را تکرار کنيد و مراقب باشيد که موزها نسوزند.
* دقت کنيد درجه حرارت فرها با هم متفاوت است. بنابراين در اين فاصله ي زماني به موزهايتان سر بزنيد. پس از خشک شدن موزها آن ها را از فر خارج کنيد و اجازه بدهيد تا خوب سرد شوند. سپس در ظرف درب دار و محکمي قرار بدهيد و در مکاني خنک و تاريک نگهداري کنيد.
خشک کردن موز در خشک کن:
براي خشک کردن موز با خشک کن ابتدا، مانند روش هاي بالا برش بزنيد و مقداري آب ليموترش به موزها بزنيد تا بعد از خشک شدن سياه نشوند. پس از اين کار توري هاي خشک کن را با مقداري روغن اسپري کنيد. سپس حلقه هاي موز را با فاصله روي آن قرار بدهيد.
قفسه هاي خشک کن را داخل خشک کن قرار بدهيد و دماي آن را روي 57 درجه ي سانتيگراد (135 درجه ي فارنهايت) تنظيم کنيد. آن را هر 1-2 ساعت چک کنيد. حدود 6 تا 12 ساعت طول مي کشد. تا موزها خشک شوند. سپس آن ها پس از خنک شدن داخل ظرف مناسب قرار بدهيد و در مکاني خنک و تاريک نگهداري کنيد.
روشي ديگر براي خشک کردن موز و يا تهيه ي چيپس موز در خشک کن اين است که موز را پوست بگيريد. سپس کاغذ روغني را روي سطحي صاف قرار بدهيد و موز را به صورت کامل روي آن قرار بدهيد و يک تکه کاغذ روغني روي موز بگذاريد و با تخته اي آن را فشار بدهيد تا به صورت يکدست له شود و قطر نازکي پيدا کند.
سپس توري هاي خشک کن را روغن اسپري کنيد و روي موز مقداري آب ليموترش بزنيد. موزها را به صورت کامل روي توري ها قرار بدهيد و باقي موارد مانند روش قبلي است. اما در اين روش موزها نازکتر هستند و زودتر خشک مي شوند. بنابراين زودتر به آن ها سر بزنيد. در پايان چيپس موز را با پيتزا بر برش بزنيد.
روش هاي خشک کردن موز در خشک کن
خشک کردن موز در آفتاب:
براي خشک کردن موز در آفتاب، بايد موزها را برش هاي حلقه اي بزنيد و به آبليمو آغشته کنيد و روي توري هاي مخصوص (سبد توري) قرار بدهيد، روي آن توري پارچه اي بکشيد و در آفتاب قرار بدهيد.
هر روز به آن ها سر بزنيد و موزها را زير و رو کنيد؛ اين روش خشک کردن موز زمان زيادي مي برد حدود 8-10 روز زمان بر است. پس از خشک شدن آن ها را داخل ظرف هاي مناسب قرار بدهيد.
* دقت کنيد در روزهايي که در هوا گرد و غبار است آن ها را به داخل منزل بياوريد و باز داخل آفتاب قرار بدهيد. بايد در آفتاب در محيط باز باشند که جريان هوا سبب خشک شدن موزها شود.
* در اين روش نسبت به روش هاي ديگر رنگ موزها روشن تر مي شود.
خشک کردن موز روي بخاري يا شوفاژ:
خشک کردن موز روي شوفاژ، زمان بيشتري نسبت به بخاري مي برد. زيرا حرارت آن کمتر است. بنابراين مانند روش هاي بالا، موزها را خرد کنيد و کمي آب ليموترش به آن ها بزنيد تا سياه نشوند. سپس روي بخاري يا شوفاژ خود کاغذ فويل تميزي بکشيد.
مقدار خيلي کم فقط در حدي که موزها به فويل نچسبند، اگر روغن زياد شود، موزها به جاي خشک شدن سرخ مي شوند. سپس موزها را با فاصله روي فويل قرار بدهيد.
شعله ي بخاري را کم کنيد و ميزان درجه ي شوفاژ را حدي کنيد که گرم باشد. هر چند ساعتي يکبار موزها را بچرخانيد تا هر دو طرف آن به يک اندازه خشک شوند. پس از خشک شدن آن ها را داخل سبدي بريزيد و اجازه بدهيد خنک شوند با اين روش هنگام خنک شدن موزها عرق نمي کنند و نرم نمي شوند. پس از خشک شدن موزها را داخل ظرف در داري قرار بدهيد. و در مکاني مناسب نگهداري کنيد.