سحري بپزيم؛ گردو پلو از غذاهاي خوشمزه و معروف شهرکرد
غذالند/ گردو پلو، يکي از انواع غذاهاي معروف و خوشمزه شهرکرد مي باشد. اين پلوي متفاوت و خوش طعم با مواد اصلي برنج، گردو و گوشت چرخ کرده آماده و تهيه مي شود. مي توانيد براي طبخ اين غذا هم از گوشت قرمز و يا از گوشت سفيد و مرغ نيز استفاده کنيد.
طرز طبخ گردو پلو بسيار راحت و آسان بوده و مي توانيد خيلي سريع اين غذا را در منزل آماده و سرو کنيد. طبخ اين غذاي مجلسي خوشمزه نيز براي مهماني ها و دورهمي هاي خانوادگي نيز بسيار عالي خواهد بود.
از ديگر انواع غذاهاي محلي و خوشمزه مي توان به پلو گوشت مکزيکي، سماق پلو، ونوشک پلو، پسته پلو، خلال پلو، تاک پلو و… اشاره کرد.
چي لازم داريم:
برنج: ۴ پيمانه
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
مغز گردو: ۳۰۰ گرم
کره: ۵۰ گرم
پياز متوسط: ۲ عدد
زعفران: به مقدار لازم
زرشک: به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سياه: به مقدار لازم
چطور بپزيم:
گام 1ابتدا برنج را با ۵ پيمانه آب خيس کنيد.
گام 2يک پياز را پوست کرده و رنده ريز کنيد.
گام 3سپس آن را با گوشت چرخ کرده و ادويه ها مخلوط و ورز دهيد.
گام 4مخلوط گوشت را ۳۰ دقيقه در يخچال بگذاريد تا استراحت کند.
گام 5سپس از مخلوط گوشت در اندازه هاي گردو شکل درست کنيد و در ماهي تابه با کمي روغن کوفته هاي گوشت را سرخ کنيد.
گام 6گردوها را در اندازه هاي مورد نظر خرد کنيد و نيم ساعت در آب بگذاريد تا نرم شود.
گام 7سپس يک پياز را پوست کرده و نگيني خرد کنيد.
گام 8در يک ماهي تابه پياز را با کمي روغن تفت دهيد.
گام 9سپس کره، گردو، زعفران و زرشک را نيز اضافه و کمي تفت دهيد و حرارت را خاموش کنيد.
گام 10برنج را به صورت آبکش آماده کنيد.
گام 11در کف قابلمه کمي روغن ريخته و يک نان براي ته ديگ بگذاريد.
گام 12سپس يک لايه برنج و بعد کمي از مخلوط گردو بريزيد.
گام 13برنج و مواد گردو را تا تمام شدن مواد به صورت لايه لايه در قابلمه بريزيد.
گام 14سپس درب قابلمه را گذاشته و به مدت ۴۵ دقيقه بر روي حرارت ملايم بگذاريد تا آماده شود.
گام 15در آخر نيز برنج و کوفته هاي گوشت را در ديس سرو کنيد.