طرز تهيه قليه دزفولي
غذالند/ غذاي امروز جزء غذاهاي معروف شهر دزفول است به نام قليه دزفولي يا قليه گوشت. همانطور که ميدانيد قليه غذاي مخصوص جنوبيهاي عزيز ميباشد؛ و باز همانطور که ميدانيد قليه انواع مختلفي دارد. از جمله قليه ماهي که ازهمه انواع قليه معروفتر هست و به ترتيب انواع ديگه اين غذاي خوشمزه که در صفحات ديگر سايت به شما آموزش داده شده.
اما امروز ميخواهيم يکي از قليههاي جنوبي که شايد کمتر کسي اسم اون رو شنيده باشه براتون توضيح بديم البته به غير از دزفوليهاي عزيز که جزء غذاهاي سنتي شون هست.
مواد لازم:
گوشت گوسفند: ۵۰۰ گرم
نخود: نصف ليوان
لوبيا سفيد: نصف ليوان
لوبيا چيتي: نصف ليوان
پياز متوسط: ۱ عدد
سير: ۱ بوته
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
برنج: ⅓ پيمانه
بلغور گندم: ۱ پيمانه
دانه انار خشک: ۲ قاشق سوپ خوري
رب انار: نصف ليوان
آلو: ۲۵۰ گرم
به: ۲۵۰ گرم
تمر هندي: نصف بسته
دستور تهيه:
ابتدا گوشت را ميپزيم و استخوانهايش را از آن جدا ميکنيم.
نخود و لوبيا را هم جداگانه ميپزيم.
پياز را سرخ کرده و سير را پوست ميکنيم و همراه با زردچوبه ميکوبيم و به پياز اضافه ميکنيم.
گوشت را هم به پياز و بقيه مواد اضافه ميکنيم و در آن کمي تفت ميدهيم.
سپس نخود و لوبيا و آب گوشت را اضافه ميکنيم.
بلغور و برنج را به مواد اضافه ميکنيم و قليه را همراه با دانه انار ميگذاريم خوب بپزد.
وقتي برنج و بلغور پخت، آلو، به، رب انار و آب تمر هندي خيس خورده را نيز اضافه ميکنيم و صبر ميکنيم قليه کاملا جا بيفتد.
در پايان نعنا را درون روغن تفت ميدهيم و به قليه اضافه ميکنيم.