سحري بپزيم؛ عدس پلو درباري خوشمزه و مخصوص با گوشت و کشمش

آخرين خبر/ رنج يکي از محبوب ترين و پر مصرف ترين غذا ها در سراسر جهان است. هم چنين اين غذا با روش هاي مختلفي پخته و سرو مي شود. يکي از اين نوع برنج ها، برنج مخلوط است که همراه انواع حبوبات و گوشت يا مرغ طبخ مي شود. عدس پلو درباري يکي از انواع برنج هاي مخلوط است که با عدس و گوشت چرخ کرده تهيه مي شود. اين برنج به خاطر وجود ادويه هاي معطر و دارچين، طعم و بوي فوق العاده اي دارد. اين پلو را مي توان در کنار انواع سالاد فصل يا سالاد شيرازي تهيه و سرو نمود.
مواد لازم براي ۴ نفر
برنج۳ پيمانه
عدس پخته۳۵۰ گرم
گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرم
رب گوجه۲ قاشق غذا خوري
پياز۱ عدد
ادويه۱ قاشق غذا خوري
دارچين به مقدار لازم
نمک به ميزان لازم
روغن به مقدار لازم
پياز داغ و کشمش سرخ شده به مقدار لازم جهت تزيين و روي برنج
طرز تهيه عدس پلو درباري
مرحله اول
براي تهيه عدس پلوي خوشمزه به روش درباري در ابتداي کار عدس را با کمي آب مي پزيم و کنار مي گذاريم. برنج را شسته و با کمي نمک و آب مي گذاريم داخل کاسه تا حدود يک ساعت خيس بخورد. سپس يک قابلمه را آب مي کنيم و مي گذاريم با کمي نمک بجوشد.
مرحله دوم
وقتي آب به جوش آمد، آبي که برنج با آن خيس خورده است را مي ريزيم و برنج را درون آب جوش اضافه مي کنيم تا بجوشد و نيم پز شود. در آخر عدس پخته شده را به آن اضافه مي کنيم و سپس آبکش مي کنيم و کنار مي گذاريم.
مرحله سوم
در اين مرحله پياز را به خوبي شسته و به صورت نگيني ريز خرد مي کنيم. در ادامه يک تابه را با کمي روغن روي حرارت قرار مي دهيم تا روغن داغ شود. سپس پياز را به آن اضافه مي کنيم و مي گذاريم تا سبک و طلايي شود.
مرحله چهارم
سپس ادويه ها را اضافه کرده و با پياز تفت مي دهيم. گوشت چرخ کرده را در اين مرحله اضافه کرده و هم مي زنيم تا گوشت سرخ شودو تغيير رنگ دهد. سپس رب گوجه فرنگي را اضافه کرده و با گوشت ها تفت مي دهيم.
مرحله پنجم
رب گوجه که تفت داده شد و رنگ باز کرد، زعفران دم کرده و ۱ ليوان آب را به آن اضافه کرده و يک ربع مي گذاريم با حرارت ملايم بپزد. يک قابلمه برداشته و کف آن را کمي روغن مي ريزيم. سپس ته ديگ مورد نظر را کف آن ريخته کمي آب روي آن مي ريزيم.
مرحله ششم
مخلوط برنج و عدس را لايه لايه ريخته، بين لايه ها دارچين مي پاشيم تا عطر و طعم بهتري داشته باشد. درب قابلمه را بسته و مي گذاريم تا دم بکشد و پخته شود. يک قالب تو خالي برداشته و کف آن را با کم روغن چرب مي کنيم.
مرحله هفتم
کمي زعفران دم کرده کف آن مي ريزيم. برنج را درون قالب مي ريزيم و با پشت قاشق فشار مي دهيم تا فشرده شود. سپس آن را در ظرف مناسب بر مي گردانيم. وسط و روي آن را با مخلوط گوشت و پياز داغ و کشمش سرخ شده تزيين مي کنيم.
منبع سايت: chishi.ir