نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

طرز تهيه فطير مغز دار خوشمزه و مخصوص به روش سراب

منبع
آخرين خبر
بروزرسانی
 طرز تهيه فطير مغز دار خوشمزه و مخصوص به روش سراب

آخرين خبر/ نان هاي حجيم و فانتزي يکي از انواع نان هاي پرطرفدار به حساب مي آيد. گاهي نان ها را با فيلينگ و مغزهاي متنوع طبخ مي کنند. نان فطير مغز دار سراب، يکي از انواع اين نان ها است که با مخمر تهيه مي شود. اين نان مغز دار است و مغز آن از آرد و زرد چوبه تفت داده شده تهيه مي شود که به همين دليل بسيار مقوي و مفيد است. اين نان در فر طبخ مي شود و مي توان به تنهايي يا در کنار پنير به عنوان صبحانه و عصرانه سرو نمود. 

مواد لازم فطير مغز دار سراب
آب ولرم نصف پيمانه
خمير مايه۱ قاشق چاي خوري
شکر۱ قاشق چاي خوري

شير ولرم نصف پيمانه
روغن يک چهارم پيمانه
تخم مرغ ۱ عدد
زرد چوبه يک چهارم قاشق چاي خوري
آرد بربري حدود ۳ پيمانه
نمک يک چهارم قاشق چاي خوري
مواد مياني
روغن نصف پيمانه سر خالي
زردچوبه۱ قاشق سوپ خوري
آرد۱ پيمانه
شکردو سوم پيمانه
مواد لازم براي رومال
زرده تخم مرغ۱ عدد
شير۱ قاشق غذا خوري
طرز تهيه فطير مغز دار سراب 
مرحله اول
براي تهيه فطير خوشمزه سراب در ابتداي کار، آب و شکر وخمير مايه را با هم مخلوط مي کنيم. در ظرف را مي بنديم و ۵ دقيقه زمان مي دهيم تا به عمل آيد. شير و روغن و تخم مرغ و زردچوبه را به خمير مايه اضافه کرده و مخلوط مي کنيم.

مرحله دوم
سپس آرد و نمک را کم کم اضافه مي کنيم تا جايي که خمير جمع شده و کاملا يکدست شود. سپس آن را ورز داده تا يکدست شود و به دست نچسبد. خمير را درون يک کاسه قرار مي دهيم و روي آن را با سلفون مي پوشانيم.

مرحله سوم
يکي دو ساعت استراحت مي دهيم تا حجم آن دو برابر شود. در اين فاصله مواد مياني را آماده مي کنيم. يک تابه برداشته و روغن داخل آن مي ريزيم و روي حرارت ملايم قرار مي دهيم تا گرم شود. زردچوبه را به روغن اضافه کرده و کمي تفت مي دهيم.

مرحله چهارم
آرد را اضافه کرده و حدود ۱۰ دقيقه تفت مي دهيم تا خامي آرد گرفته شود. در آخر شکر را اضافه کرده و چند دقيقه تفت مي دهيم تا شکر حل شود. سپس از روي حرارت برداشته تا خنک شود. خمير که استراحت کرد، پف خمير را با دست مي گيريم. 
 
مرحله پنجم
خمير را به دو قسمت تقسيم مي کنيم و چانه مي کنيم و ۱۰ دقيقه ديگر استراحت مي دهيم. خمير را با دست باز مي کنيم. به طوري که وسط خمير ضخيم تر باشد. سپس نصف مواد مياني را وسط خمير ريخته و خمير را جمع مي کنيم.
 
مرحله ششم
بعد به قطر ۲۰ سانت آن را باز مي کنيم. يک سيني فر برداشته و کف آن را کاغذ روغني پهن مي کنيم. خمير را روي کاغذ روغني قرار مي دهيم. روي نان را با قالب نان پنجره اي طرح مي دهيم. از هر چيزي براي طرح دادن مي توان استفاده کرد.
 
مرحله هفتم
البته به شرطي که نوک تيز نباشد و نان را نبرد. در ادامه خمير دوم هم همين کار را مي کنيم و روي سيني فر قرار مي دهيم. يک کاسه برداشته و زرده تخم مرغ و شير را با هم مخلوط مي کنيم. سپس با آن، نان را رومال مي کنيم.
 
مرحله هشتم
فر را با دماي ۲۰۰ درجه سانتي گراد گرم مي کنيم. نان ها را درون فر قرار داده و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقيقه مي گذاريم تا بپزد. تا وقتي که نان طلايي شود. سيني فر را از فر خارج کرده و نان را روي توري مي گذاريم و روي آن را دستمال مي گذاريم تا خنک شود.
منبع سايت chishi.ir

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره