چی شی/ خاگینه یک نوع دسر سنتی و قدیمی است که با شربت تهیه می شود و به عنوان دسر یا عصرانه و گاهی صبحانه می توان آن را استفاده کرد. این نمونه از خاگینه به صورت کوچک کوچک و درون قالب گل به صورت مغز دار تهیه می شود و در فر طبخ می شود. این دسر ساده و در عین حال زیبا است و سرشار از خواص مفیدی است که می تواند برای سلامت خانواده مورد استفاده قرار گیرد. 
مواد لازم خاگینه مغز دار گل
تخم مرغ۳ عدد
آرد۵ قاشق غذا خوری پر
روغن مایع۵ قاشق غذا خوری
ماست۲ قاشق غذا خوری
بکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
وانیل یا هل نصف قاشق چای خوری
زعفران دم کرده۲ قاشق غذا خوری
مواد میانی
پودر گردو یک سوم لیوان
پودر گل محمدی یا دارچین به مقدار لازم
مواد لازم برای شربت
آب۱ لیوان
شکر۱ لیوان
گلاب۲ قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه خاگینه مغز دار گل 
مرحله اول
برای تهیه خاگینه خوشمزه و مجلسی مغزدار با شکل گل در ابتدای کار، شربت بار را تهیه می کنیم. برای این منظور یک قابلمه مناسب برداشته و آب و شکر را داخل آن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا شکر حل شود.
 
مرحله دوم
وقتی شکر کامل حل شد، زعفران و گلاب را اضافه کرده و بعد از ۵ دقیقه که جوشید از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا خنک شود. تخم مرغ و وانیل را درون یک کاسه ریخته و با هم می زنیم تا کرم رنگ شود.
 
مرحله سوم
سپس ماست را به آن اضافه کرده و با همزن می زنیم تا مخلوط یکدست شود در ادامه روغن هم اضافه کرده و در حد مخلوط شدن می زنیم. سپس بکینگ پودر و آرد را اضافه کرده و با لیسک مخلوط می کنیم تا یکدست شود.

مرحله چهارم
در این مرحله قالب را چرب کرده و یک سوم آن را مواد می ریزیم. پودر گردو و پودر گل محمدی را با هم ترکیب می کنیم. سپس از این مواد روی خمیر می ریزیم. سپس روی آن را با مواد خاگینه پر می کنیم و در سینی فر قرار می دهیم.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar