طرز تهيه اشترودل گوشت و سبزيجات

چي شي/ اشترودل نوعي نان مغز دار است که با استفاده از مخمر به طور کامل به عمل آمده است و در آن پف دهنده هاي شيميايي استفاده نشده است. بسته به مواد داخل آن مي توان اشترودل را به عنوان صبحانه و عصرانه و يا به عنوان غذا يا پيش غذا در مهماني ها سرو نمود. اشترودل گوشت و سبزيجات از گوشت يا مرغ پخته تکه شده و سبزيجات مختلف تهيه شده است. مي توان به جاي گوشت از قارچ تفت داده شده براي کساني که رژيم گياه خواري دارند استفاده نمود. اشترودل را مي توان در سايز هاي کوچک تهيه يا برش زد و به عنوان فينگر فود سرو نمود.
مواد لازم اشترودل گوشت و سبزيجات
آرد نان فانتزي۳۰۰ گرم
خمير مايه خشک و فوري۳ گرم
شکر۱ قاشق غذا خوري
نمک۲ قاشق مربا خوري
شير يا آب۱۳۰ گرم
کره يا روغن مايع۵۰ گرم
مواد مياني
گوشت تکه يا مرغ پخته شده و تکه شده۲۰۰ گرم
هويج۱ عدد
بروکلي و گل کلم خرد شده۱ کاسه
گوجه و خياراز هر کدام ۱ عدد
خامه صبحانه۲ قاشق غذا خوري
شويد تازه خرد شده۱ قاشق غذا خوري
طرز تهيه اشترودل گوشت و سبزيجات
مرحله اول
براي تهيه اشترودل گوشت خوشمزه و مخصوص با سبزيجات در ابتدا آرد را الک مي کنيم. سپس درون يک کاسه مي ريزيم. خمير مايه و شکر و نمک را اضافه کرده و با قاشق هم مي زنيم. شير يا آب سرد را آرام آرام اضافه مي کنيم و مخلوط مي کنيم.
مرحله دوم
سپس کره را که از قبل در محيط بيرون گذاشته و ايم و نرم شده است که به صورت مربع و نگيني کوچک خرد مي کنيم. خمير را به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقيقه با دست يا همزن ورز مي دهيم. اگر ورز دادن کافي باشد سطح خمير صاف و يک دست مي شود.
مرحله سوم
خمير بايد به صورت يکدست باشد که اگر خمير را با دست بکشيم پاره نمي شود. بعد از اتمام ورز دادن، ته کاسه را چرب کرده و خمير را به صورت يک توپ در مي آوريم. روي کاسه را با سلفون مي پوشانيم و کنار مي گذاريم و ۲ ساعت اجازه مي دهيم تا استراحت کند.
مرحله چهارم
بسته به دماي آشپزخانه اين زمان کمتر يا بيشتر مي شود. در اين فاصله مواد مياني را تهيه مي کنيم. در ابتداي کار، يک کاسه برداتشه و خامه و شويد و سير رنده شده را داخل کاسه مي ريزيم و با هم مخلوط مي کنيم تا يکدست شود.
مرحله پنجم
سپس کنار مي گذاريم. گوشت هاي پخته را تکه تکه مي کنيم. در ادامه يک تابه مناسب را برداشته و با کمي کره روي حرارت قرار مي دهيم. سپس گوشت ها را داخل آن تفت مي دهيم. هويج را به صورت نگيني خرد مي کنيم.
مرحله ششم
بروکلي و گل کلم را نيز خرد کرده و به گوشت اضافه مي کنيم و تفت مي دهيم. ادويه ها را به آن اضافه کرده و مزه دار مي کنيم. سپس از روي حرارت برداشته و کنار مي گذاريم. بعد از استراحت خمير، پف خمير را با دست مي گيريم.
مرحله هفتم
سپس يک چانه از خمير را جدا کرده و داخل پلاستيک فريزري قرار مي دهيم تا خشک نشود. بقيه خمير را به صورت بيضي باز مي کنيم. سس خامه تهيه شده را روي خمير مي ريزيم. سپس بقيه مواد مياني را روي آن مي ريزيم و خمير را جمع مي کنيم.
مرحله هشتم
آن چانه اي که از اول جدا کرده بوديم، به صورت مستطيل پهن مي کنيم و نواري برش مي دهيم. و روي سطح اشترودل به صورت دلخواه قرار مي دهيم. روي خمير را با پلاستيک مي پوشانيم و اجازه مي دهيم ۳۰ تا ۴۰ دقيقه ديگر استراحت کند.
مرحله نهم
زرده تخم مرغ و کمي زعفران و يک قاشق شيره يا عسل مخلوط مي کنيم و روي نان را رومال مي کنيم. سپس در فر گرم قرار مي دهيم و در دماي ۲۰۵ درجه سانتي گراد اجازه مي دهيم ۲۵ الي ۳۰ دقيقه بپزد. سپس از فر خارج کرده و به دلخواه برش مي زنيم و سرو مي کنيم.