نماد آخرین خبر

آش گندم سنتي به روش اصيل يزدي براي افطار

منبع
بروزرسانی
آش گندم سنتي  به روش اصيل يزدي براي افطار

چي شي/ آش گندم يکي از آش هاي سنتي و خوشمزه ايراني است که در شهرهاي مختلف با روش هاي متنوعي طبخ مي شود.
مواد لازم براي ۴ نفر
گندم پوست کنده ۳۰۰ گرم
نخود۲۰۰ گرم
لوبيا چيتي۲۰۰ گرم
سبزي آشي۷۵۰ گرم

نعناع داغ۲ قاشق غذاخوري
پياز داغ۴ قاشق غذاخوري
سير داغ۲ قاشق غذاخوري
نمک و فلفل سياه به اندازه کافي
کشک به اندازه دلخواه
دستور پخت آش گندم
مرحله اول
ابتدا نخود،لوبيا چيتي و گندم را به صورت جداگانه داخل کاسه هايي مي ريزيم تا سطح روي آن ها آب مي ريزيم و از شب تاصبح و يا به مدت تقريبا ۶ الي ۸ ساعت مي گذاريم تا خيس بخورند و در اين مدت چندين مرتبه آب آن ها را تعويض مي کنيم.
مرحله دوم
سپس گندم و حبوبات را داخل صافي مي ريزيم و مي شوييم و داخل قابلمه اي مي ريزيم و روي شعله قرار مي دهيم و تا نصف قابلمه داخل آن آب مي ريزيم و حرارت را زياد مي کنيم و درب قابلمه را مي گذاريم تا آب به جوش بيايد.
مرحله سوم
بعد حرارت را بسيار ملايم مي کنيم تا حبوبات و گندم بپزند و درب قابلمه را نيمه باز مي گذاريم تا گندم سر نرود و گه گاه مواد را هم مي زنيم تا گندم ته نگيرد.سبزي آشي را پاک مي کنيم و مي شوييم و داخل آبکش مي گذاريم تا آب اضافه آن خارج شود.
 مرحله چهارم
بعد پارچه اي تميز را پهن مي کنيم و سبزيها را روي آن به صورت پخش مي ريزيم تا خشک شوند. سپس سبزي را داخل خردکن مي ريزيم و خرد شده تحويل مي گيريم و يا روي تخته آشپزخانه سبزي را با چاقو خرد مي کنيم(نياز نيست خيلي سبزي را ريز خرد کنيم )و کنار مي گذاريم.
مرحله پنجم
گندم و حبوبات را پس از گذشت تقريبا ۲ ساعت لاي دندان تست مي کنيم اگر پخته بودند کمي نمک روي مواد مي ريزيم و بعد سبزي را اضافه مي کنيم.تا نمک باعث شود که رنگ سبزي تا جاي ممکن داخل آش حفظ شود و سير داغ و نصف پيازداغ را نيز داخل آش مي ريزيم.
مرحله ششم
حالا ديگر به هيچ وجه درب قابلمه را نمي گذاريم و ۳۰ الي ۴۰ دقيقه اجازه مي دهيم تا سبزي آش بپزد. پس از پخت سبزي آش کمي فلفل به آش اضافه مي کنيم و حرارت را خاموش مي کنيم و کشک را نيز به آش مي افزاييم.
مرحله هفتم
سپس خوب آش را مخلوط مي کنيم تا همه نقاط آش با طعم کشک آغشته شود و مجددا طعم آش را مي چشيم تا اگر نياز به ادويه يا کشک بيشتر دارد به آن اضافه کنيم.آش گندم آماده شده را داخل کاسه مي ريزيم و با پياز داغ تزئين مي کنيم.نوش جان
 
سبزي مخصوص آش گندم
سبزي آش گندم معمولا ترکيبي يکسان از سبزيجاتي مثل جعفري، تره، گشنيز و اسفناج است که در صورت تمايل مي توانيد نسبت ذائقه خود کم يا زياد کنيد. در صورتي که اسفناج در دسترس نداشتيد مي توانيد از برگ چغندر نيز استفاده کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar