طرز تهيه «نان سير هندي» بدون فر؛ خوشمزه و پرطرفدار

باشگاه خبرنگاران/ نان سير از آن دسته غذاهايي ست که در هند طرفدار زيادي داره و هر کسي که به هند رفته حداقل يک بار اونو تست کرده.
مواد مورد نياز:
¼ پيمانه آب گرم
۱ قاشق غذاخوري شکر
۲ و ¼ قاشق چاي خوري مايه خمير (مخمر)
¾ پيمانه شير گرم
¾ پيمانه ماست يوناني
۴ پيمانه آرد
۱ قاشق چاي خوري نمک
½ پيمانه کره شور
۵ حبه سير
۲ قاشق غذاخوري کره بدون نمک
گشنيز تازه
طرز تهيه:
داخل يک ظرف جداگانه مايه خمير، شکر و آب را با هم مخلوط کنيد و اجازه دهيد پف کند. (۵ الي ۱۰ دقيقه)
داخل ظرف ديگري آرد و نمک را با هم مخلوط کنيد.
شير و ماست را با هم ترکيب کنيد سپس محلول به دست آمده از مايه خمير را به مخلوط شير و ماست اضافه کنيد و هم بزنيد.
مواد مرطوب را داخل مواد خشک بريزيد و هم بزنيد تا خمير کامل به دست بيايد.
خمير را روي سطح صافي بريزيد و آنقدر ورز دهيد تا کاملا نرم شود. (۳ الي ۴ دقيقه)
سپس خمير را داخل ظرفي که از قبل چرب کرده ايد قرار داده و روي آن را با حوله بپوشانيد تا مقدار آن دو برابر شود. (حدود ۱ ساعت)
خمير را دوباره روي سطح صافي قرار داده و ورز بدهيد.
خمير را ۱۲ قسمت کنيد و هر قسمت را به شکل توپ دربياوريد.
تابه را روي گاز قرار دهيد بعد از اين که کمي گرم شد ۲ قاشق غذاخوري کره بدون نمک را اضافه کنيد. سپس خميرها را با وردنه صاف کنيد و روي خميرها را با برس کره شور بماليد و داخل تابه قرار دهيد.
اجازه دهيد خمير داخل تابه بماند تا زماني که روي آن حبابهايي ايجاد شود. (۲ دقيقه) سپس خمير را پشت و رو کنيد و اجازه دهيد کمي طلايي رنگ شود. (۱ الي ۲ دقيقه) نان را داخل بشقاب قرار دهيد و روي آن را بپوشانيد تا گرم بماند.
سير خرد شده را به باقميانده کره اضافه کنيد و به مدت ۳۰ ثانيه روي گاز قرار دهيد. سپس مخلوط سير و کره را روي نانهاي داغ بماليد و روي آنها را با سبزي تازه گشنيز تزئين کنيد.
نان سير را بهتر است گرم و تازه سرو کنيد در غيراينصورت ميتوانيد نانها را قبل از سرو گرم کنيد.