روش استفاده و نگهداري از تخم مرغ ترک خورده و شکسته
چي شي/ در گذشته از آن جايي که خريد تخم مرغ هاي فله به شکل شانه اي بيشتر رايج بود، خيلي وقت ها پيش مي آمد که مي ديديم تعدادي از تخم مرغ ها ترک خورده است و اول براي پخت و پز به سراغ همان ها مي رفتيم. امروزه علاوه بر تخم مرغ هاي فله، تخم مرغ هاي استاندارد در بسته بندي هاي تميز و محکم عرضه مي شوند تا هرچه بيشتر از ترک خوردن تخم مرغ ها جلوگيري شود. با وجود تمامي اين تمهيدات، خود تخم مرغ هميشه بسيار حساس و آسيب پذير است و با کمترين فشاري ممکن است ترک خورده يا بشکند. شايد اولين چيزي که به ذهنتان برسد اين باشد که تخم مرغ ترک خورده را بشکنيد و با آن يک نيمرو درست کنيد! اما اين تنها چاره نيست. شما مي توانيد حتي تخم مرغ ترک خورده را بپزيد! با ما همراه باشيد.
مشکل تخم مرغ ترک خورده چيست؟
مي دانيم که پوست تخم مرغ حاوي آلودگي هاي بسياري است. به همين دليل همواره توصيه مي شود تا بلافاصله بعد از لمس تخم مرغ، دستانتان را بشوييد. اگر تخم مرغ ترک داشته باشد، هگام آبپز شدن، اين ترک باز شده و در نتيجه بخشي از سفيده تخم مرغ بر اثر فشار آب از آن خارج مي شود. اين مساله نه تنها بر روي ظاهر تخم مرغ تاثير مي گذارد، بلکه مي تواند کمي از تخم مرغ را نيز بلا استفاده کند. حالا چاره چيست
روش اول تخم مرغ ترک خورده
گفتيم که فشار آب، باعث خروج سفيده از تخم مرغ مي شود. هرچه فشار کمتري روي تخم مرغ باشد، احتمال باز شدن ترک نيز کمتر مي شود. توصيه ما به شما اين است که در ظرفي که خيلي بزرگ نباشد تخم مرغ هاي سالم را قرار داده و سپس روي آن تخم مرغ ترک خورده را به آرامي قرار دهيد. در نظر داشته باشيد که بايد ترک تخم مرغ به سمت بالا باشد. اگر ظرف را تکان ندهيد و حرارت متعادل باشد، تخم مرغ ترک خورده نمي شکند. در نظر داشته باشيد که نبايد آب روي تخم مرغ ترک خورده بيايد، همين که تا نيمي از آن داخل آب باشد کافي است و براي کم کردن فشار آب، در ظرف را نگذاريد.
روش دوم تخم مرغ ترک خورده
در اين روش بايد روي تخم مرغ ترک خورده آبليمو بزنيد. اسيد داخل آبليمو با پوسته تخم مرغ واکنش داده و در هنگام آبپز شدن، از خروج سفيده به داخل آب جلوگيري مي کند. البته گمان نکنيد که با اين روش مي توانيد از پس هر تخم مرغ ترک خورده اي بر بياييد! جهت اطمينان در اين روش نيز در ظرف را باز بگذاريد.
روش سوم
علاوه بر آبليمو، مي توانيد از ساير مواد اسيدي نيز استفاده کنيد. پيشنهاد ما به شما اضافه کردن کمي سرکه در آب جوش است. با اين روش پوست تخم مرغ ها نيز شفاف تر مي شود. در اين روش نيز مانند دو روش قبلي، جهت اطمينان در قابلمه را نبنديد.
چرا تخم مرغ سالم هم هنگام پختن در آب جوش، ترک مي خورد؟
خيلي وقت ها پيش مي آيد که تخم مرغ شما کاملا سالم است اما پس از اينکه آن را آب پز کرديد، متوجه مي شويد که برخي از آن ها ترک خورده و سفيده از لاي ترک ها خارج شده است. دليل چيست؟
با توجه به دماي داخل منازل، اغلب افراد تخم مرغ ها را در فصل سرد در بالکن و در ساير فصول داخل يخچال نگهداري مي کنند. در نتيجه پوست تخم مرغ اغلب سرد است و دمايي پايين تر از دماي محيط دارد. براي آب پز کردن تخم مرغ ها، بعد از اينکه آن ها در قابلمه چيديد، روي آن ها آب گرم بريزيد. اگر آب گرم نداشتيد، ابتدا زير شعله را کم کنيد تا آب کم کم گرم شود و وقتي کمي دماي آب بالا رفت، زير گاز را زياد کنيد تا آب بجوشد. بهتر است هميشه در آبي که تخم مرغ را در آن مي پزيد کمي نمک و يا سرکه بريزيد. خيالتان راحت! با رعايت اين اصول مي توانيد تخم مرغ ها را به راحتي آبپز کنيد.
خبر خوش براي بدن سازها!!
علاوه بر مصارف خوراکي خانواده ها، تخم مرغ آب پز يکي از رايج ترين منابع پروتئين طبيعي براي بدنسازان است. اغلب اين افراد در روزهاي باشگاه، بايد تخم مرغ آب پز ميل کنند. براي پوست کندن تخم مرغ ها به ويژه بعد از باشگاه، ورزشکاران هيچ صبر و حوصله اي ندارند و دلشان مي خواهد پوست تخم مرغ ها را قلفتي بکنند! روش هاي زيادي براي راحت تر جدا کردن پوست تخم مرغ وجود دارد که در ادامه برايتان مي گوييم.
روش اول: وان آب سرد! چرا که نه
در اين روش بايد بلافاصله پس از اينکه تخم مرغ ها آبپز شد، آن ها را داخل يک ظرف پر از آب سرد بريزيد. با اين روش يک دقيقه بعد مي توانيد با خيال راحت پوست تخم مرغ ها را جدا کنيد. البته با اين روش دماي تخم مرغ پايين مي آيد. اگر طرفدار تخم مرغ سرد نيستيد، اين روش به کارتان نمي آيد.
روش دوم: تخم مرغ ها را بلرزانيد!
تخم مرغ ها را دانه دانه داخل يک ليوان يا شيشه در دار که داخلش کمي آب سر قرار دارد بگذاريد. بايد محکم شيشه را تکان بدهيد و يا روي ليوان را با يک بشقاب يا پيش دستي بپوشانيد و تکان دهيد. شيشه مربا انتخاب بهتري است چرا که ديگر آب به بيرون نمي ريزد.
روش سوم: اسيد به خورد تخم مرغ ها بدهيد!
تنها يک برش ليمو در ظرف تخم مرغ ها مي تواند پوست تخم مرغ ها را شکننده تر کند. با اين کار با يک فشار کم، پوست تخم مرغ ها جدا مي شود.
اميدواريم با دانستن اين ترفندها، بتوانيد به راحتي از اين به بعد تخم مرغ هاي خوبي تهيه کنيد.