معجون پرخاصيت ارديبهشتي براي سالمندان
خراسان/ گلقند يا گلکند نوعي مرباي قديمي، مفيد و لذيذ ايراني است که از گلبرگهاي گل محمدي تهيه ميشود و روش پخت آن آفتابي است. گلقند با ترکيب قند يا شکر يا عسل درست و به آن «گل انگبين» هم گفته ميشود و خواص طبيعي زيادي دارد. زمان باز شدن گلهاي محمدي از ابتداي ارديبهشت تا اواخر خرداد است.
خواص گلقند:گلقند مزاج گرمي دارد و داراي خاصيت آرامبخشي، خوابآوري، ملين، تقويتکننده مغز و معده و خشککننده رطوبتهاي زايد بدن است. نوع عسلي آن براي سردمزاجان و سالمندان مناسبتر است و براي از بين بردن نفخ و هضم غذا به کار ميرود. گلقند باعث افزايش انرژي بدن و تقويت هاضمه ميشود و حرارت بدن را تنظيم ميکند، التهاب چشمي را کاهش ميدهد، لثهها و دندانها را تقويت و بوي بددهان را برطرف ميکند.
دستور تهيه: گلبرگهاي گل را از کاسبرگها جدا کنيد و با کف دست آنها را روي قند بساييد تا جاييکه گلبرگها پژمرده و قند خيس شود. بعد قندها را بکوبيد و ريز کنيد و به صورت لايههايي از قندهاي خرد شده و همان گلبرگها داخل شيشه با قطر زياد بريزيد. ميتوانيد براي خوشمزهتر شدن از کمي گردوي خرد شده در ميان لايهها استفاده کنيد. در نهايت مواد را با دست فشار دهيد تا منسجم شود و شيشه را زير حرارت مستقيم آفتاب قرار بدهيد تا گلقند جا بيفتد. مدت زمان جا افتادن گل قند بستگي به دماي هوا و حرارت خورشيد دارد و حدود 20 تا 30 روز طول ميکشد.
نکته: کساني که مبتلا به تنگي و انسداد روده هستند و دردهاي شکمي ناشناخته دارند، همچنين افرادي که جراحي حاد شکم انجام دادهاند از اين معجون استفاده نکنند.