بستني توت فرنگي، عصرانه خانگي
خراسان/ آموزش بستني توت فرنگي، عصرانه خانگي
چي لازم داريم:
توت فرنگي تازه - ۴۰۰ گرم
شکر - ۱۸۰ گرم
نمک - کمي
ثعلب - نصف قاشق چايخوري
شير - يک ليوان
خامه صبحانه – دو ليوان
يخ - به مقدار زياد
عصاره وانيل يا اسانس توت فرنگي - نصف قاشق چايخوري
چطور تهيه کنيم:
1- ابتدا توت فرنگيها را بشوييد و ساقه و برگ آن را جدا کنيد.
2- توت فرنگيها را به همراه نصف مقدار شکر در مخلوط کن يا غذاساز بريزيد و خوب پوره کنيد و نيمي ديگر از شکر را با ثعلب مخلوط کنيد.
3- شير و خامه را با هم مخلوط کنيد و روي حرارت ملايم گاز بگذاريد تا ولرم شود اما نجوشد.4- خامه و شير را از روي گاز برداريد و ترکيب شکر و ثعلب را در چند مرحله به آن اضافه کنيد و حين اضافه کردن مرتب هم بزنيد. 5- روي پوره توت فرنگي عصاره وانيل يا اسانس توت فرنگي بريزيد و سپس مخلوط شير ،خامه و ثعلب را به آن اضافه کنيد.
6- اين ترکيب را به مدت ۲ دقيقه هم بزنيد تا مايه يکدستي درست شود.7- مخلوط را در يک کاسه استيل بريزيد و در يخچال بگذاريد تا خنک شود.8- يک ظرف ديگر را پر از يخ کنيد و روي يخها مقداري نمک بريزيد تا سرماي بيشتري به دست بيايد. 9- ظرف استيل مايه بستني را روي ظرف حاوي يخ بگذاريد به گونهاي که دور تا دور ظرف کاملا با يخ پوشانده شود.10- ظرف بستني را به صورت نيم دايره به چپ و راست بچرخانيد و هر چند دقيقه يک بار با کاردک کناره ظرف بستني را بتراشيد تا قسمتي از بستني که خودش را گرفته به ته ظرف برود و قسمتهاي شل و آبکي به کنارهها بيايند و در اثر تماس با يخ خوب سفت شوند.11- اين کار را ادامه دهيد تا تمام بستني خودش را بگيرد و سفت شود.12- بستني را به مدت ۱۲ ساعت در فريزر بگذاريد تا کاملا ببندد و آماده خوردن شود.