نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

«موسلي» صبحانه چيست؟

منبع
تابناک با تو
بروزرسانی
«موسلي»  صبحانه چيست؟

تابناک با تو/ موسلي يا غلات ناشتا (به آلماني: Müsli) صبحانه‌اي آماده مصرف بوده که در بسته بندي‌هايي که حاوي انواع غلات، دانه‌هاي کامل سبوس‌دار، ويتامين‌هاي گروه ب، ميوه‌هاي خشک و خشکبار مي‌باشد عرضه مي‌شوند. موسلي با شير، ماست يا شيرسويا و يا همراه با عسل سرو مي‌شود و گاهي ميوه‌هاي فصلي تازه (بويژه سيب، هلو و يا موز) خورد شده را به آن مي‌افزايند. امروزه موسلي به عنوان يکي از خوراکي‌هاي با کيفيت روي ميز‌هاي هتل‌هاي درجه يک عرضه مي‌شود. سازندهٔ موسلي دکتر و متخصص تغذيه زوريخي است به نام ماکسي ميليان بيرشي – بينر که در ۱۸۶۷ در آرو متولد و در ۱۹۳۹ در زوريخ فوت کرد. او ترکيب موسلي را در سال ۱۹۰۰ کشف کرد. معني تحت‌الفظي موسلي «پوره کوچک» است. اتفاقي که افتاد اين بود که در يک گردش کوهستاني دکتر بيشر در غذاي يک چوپان شريک شد. با وجود سن زياد او، غذا ترکيبي بود از جو خورد شده در شير، شيرين شده با عسل و همراه شده با يک سيب. چنين بود که موسلي کشف شد و در رژيم‌هايي پيشنهاد شد که او در کلينيک خود ارائه مي‌داد. موضوع به برخي محافل گياه خواري هم کشيده شد و بعد دکتر بيشر با اين موفقيت اجتماعي به لطف جنبش هيپي‌ها شناخته شد. وجود غلات کامل در موسلي باعث ثبات سطح قند خون براي ساعات طولاني‌تري شده مي‌شود که باعث شده شخص ساعت‌ها بدون احساس گرسنگي فعاليت داشته باشد. همچنين موسلي داراي مقدار قابل توجه‌اي پروتئين، چربي و کربوهيدرات‌هاسبوس غلات و فيبر بالاي طبيعي، ميوه و ويتامين‌هاي ضروري براي بدن و چربي و قند کمتر را در خود به همراه دارد.

موسلي چاربان چيست؟
موسلي چاربان که اين روز‌ها اسم آن را زياد مي‌شنويد، موسلي (Muesli) مخلوطي از پرک جو، خشکبار و ميوه‌هاي خشک است که اولين بار توسط يک پزشک سوئيسي ساخته شده بود. اين وعده غذايي به دليل داشتن ارزش غذايي بالا و قدرت سير کنندگي زياد، صبحانه و ميان وعده‌اي محبوب در سراسر جهان به حساب مي‌آيد.
در حال حاضر برند‌هاي گوناگوني در بازار هستند که موسلي يا گرانولا عرضه مي‌کنند. تعداد بسيار کمي از آن‌ها داراي سيب سلامت و تاييديه‌هاي وزارت بهداشت و درمان هستند که برند چاربان يکي از برند‌هاي داراي سيب سلامت است.
موسلي را مي‌توانيد به شکل‌هاي مختلف با سليقه و خلاقيت خود ميل کنيد.


در زير رايج‌ترين نحوه‌هاي مصرف آن را نام برديم:
ترکيب موسلي با شير و ميوه‌هاي تازه براي صبحانه
ترکيب موسلي با ماست و ميوه‌هاي تازه براي ميان وعده
ترکيب موسلي با بستني، ماست ميوه‌اي و اسموتي براي دسر

حس سيري طولاني مدت با موسلي
صبحانه‌هاي معمولي به دليل داشتن مقدار زيادي قند و دارابودن شاخص گلوگز بالا، باعث مي‌شوند تا زمان کمي بعد از مصرف، انسولين زيادي در بدن ما ترشح شود و ناگهان سطح قندي خون افت کرده و احساس افت انرژي کنيم.
اما درمورد موسلي برعکس است؛ شاخص گلوگز پايين اين محصول باعث مي‌شود تا ترشح انسولين به آرامي صورت گيرد و متابوليسم و شکستن قند خون در روندي تدريجي اتفاق بيفتد. در نتيجه احساس سيري و پرانرژي بودن، ساعت‌هاي زيادي با ما مي‌ماند.
موسلي چاربان ميان وعده‌اي کامل، سالم و مغزي که مخصوصا براي افرادي که قصد لاغري دارند...

موسلي انتخاب پرمشغله‌ها
موسلي به دليل سرشار بودن از دو نوع فيبر طبيعي املاح و ويتامين‌هاي مورد نظر بدن در روز، احساس سيري زيادي در فرد ايجاد مي‌کند و به عنوان غذايي سالم و کامل شناخته مي‌شود. به همين خاطر است که بسياري از افراد پرمشغله که وقت صرف نهار ندارند؛ در دفتر کار خود از اين محصول استفاده مي‌کنند.
پيشنهاد مطالعه: کالري خرما و ارزش غذايي آن در مقايسه با کشمش، توت خشک و...

رژيم لاغري با موسلي
يکي از رژيم‌هاي پرطرفدار در سراسر دنيا براي کاهش وزن، رژيم بر پايه مصرف فيبر است. بسياري از متخصصان تغذيه، استفاده از موسلي را در وعده صبحانه و وعده نهار براي کاهش وزن توصيه مي‌کنند.
با موسلي راحت‌تر از هميشه مي‌توان رژيم لاغري بر پايه فيبر گرفت. چراکه مدت زيادي احساس سيري در ما ايجاد و از ريزه خواري ما جلوگيري مي‌کند.

ارزش غذايي موسلي
موسلي‌هاي چاربان بدون مواد نگهدارنده توليد مي‌شوند و همه طعم‌ها حاوي خشکبار و دانه‌هاي مغذي هستند. موسلي خواص مفيد زيادي دارد که مهمترين آن‌ها تقويت سيستم ايمني بدن، تنظيم کننده قند و فشار خون و افزايش سطح انرژي است.

تفاوت موسلي و گرانولا چيست؟
تفاوت اصلي بين موسلي و گرانولا اين است که با اينکه هر دو از غلات، آجيل‌ها و دانه‌ها و ميوه خشک شده درست ميشوند.
اما موسلي نيازي به پخت ندارد، ولي گرانولا بايد همراه با شيرين‌کننده و روغن پخته شود تا مواد آن بهم بچسبد.
موسلي را ميتوان سرد (به صورت آبکي در مايعات ديگر) يا گرم (به صورت پخته شده در مايعات) ميل کرد.
از طرف ديگر، گرانولا هميشه سرد و معمولا به همراه شير يا ماست، يا حتي به صورت ساده و به عنوان ميان‌وعده سرو ميشود.
گرانولا شامل همه‌ي مواد موجود در موسلي ميشود، اما هميشه نياز به پخت دارد.
گرانولا بهمراه شيرين کننده و روغن پخته ميشود تا ترکيبات آن بهم بچسبد. نتيجه‌ي کار خوراکي ترد خواهد بود.
گرانولا را معمولا ميتوان به ماست اضافه کرد و يا سرد و به شکل سريال صبحانه بهمراه شير مصرف کرد.
همچنين گرانولا بقدري شيرين است که ميتوان خالي خالي هم آن را خورد.
موسلي براي اولين بار توسط پزشکي سوئيسي در اواخر قرن ۱۸ ميلادي اختراع شد و هنوز هم در اروپا بيشتر از آمريکاي شمالي خواهان دارد.
مدل سنتي موسلي از جو دوسر (با اينکه ميتوان از غلات ديگري مانند کينوا يا ارزن نيز استفاده کرد)
و ترکيبي از انواع آجيل ها، دانه‌ها و ميوه‌ي خشک درست ميشود.
از آنجايي که لازم نيست موسلي پخته شود، براي به هم چسبيدن مواد هم به شيرين‌کننده يا روغن نيز نياز ندارد. موسلي را ميتوان به طرق مختلف مصرف کرد. معمولا موسلي را در طول شب در ترکيبي از شير يا مايعات ديگر مانند آب سيب يا پرتقال خيس کرده تا نرم و حريره مانند شود (فکر کنم به همين دليل است که به آن overnight oats ميگويند).

 

طرز تهيه موسلي صبحانه‌اي با دانه‌ها و غلات

مواد لازم براي درست کردن موسلي صبحانه‌اي
ماست:۱ پيمانه
پودر جوانه گندم: ۱/۲ پيمانه
پودر دارچين: ۲ قاشق چايخوري
جوزهندي: مقداري
شير: ۱/۲ پيمانه
بادام پرک شده: مقداري
گردو خرد شده:مقداري
کشمش: ۳ قاشق غذاخوري
سيب پوست کنده و خرد شده:۱/۲ پيمانه
توت فرنگي: ۲ عدد

طرز تهيه موسلي صبحانه
براي درست کردن اين پيش غذا بايد ابتدا پودر جوانه گندم را با ماست و کشمش مخلوط کنيد و داخل يک ظرف دربسته به مدت ۲۴ ساعت در يخچال قرار دهيد. سپس در روز به مواد مخلوط شده شير را به همراه مقدار کمي بادام پرک شده، جوزهندي، پودر دارچين، مقدار کمي گردوي خرد شده، سيب و توت فرنگي را اضافه کنيد و ميل کنيد.

نکات تکميلي در مورد موسلي
موسلي جزو پيش غذا - پاي و گراتن ميباشد
زمان آماده سازي مواد اوليه و مايحتاج آن حدودا ۵ ساعت و
موسلي را مي‌توانيد در وعده ميان وعده - دسر - سرو کنيد.
توجه نماييد مقدار مواد اوليه و دستور تهيه براي ۴ نفر مناسب ميباشد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره