نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

طرز تهيه خورش مرغ زعفراني خوشمزه و مجلسي براي مهماني

منبع
بروزرسانی
طرز تهيه خورش مرغ زعفراني خوشمزه و مجلسي براي مهماني

چي شي/ خورش مرغ يکي از غذاهاي مجلسي ايراني است که با دستورها و مواد بسيار متنوعي تهيه مي شود. اين خورش خوشمزه از خورش هاي مجلسي محسوب مي شود که معمولا براي مجالس و مهماني ها در کنار پلوهايي مثل زرشک پلو يا باقالي پلو سرو مي شود.
مواد لازم براي ۴ نفر
ران يا سينه مرغ ۴ تکه
هويج ۲ عدد متوسط
پياز ۲ عدد متوسط
سيب زميني ۲ عدد متوسط

رب گوجه فرنگي ۲ قاشق غذاخوري
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوري
نمک و فلفل سياه به اندازه کافي 
روغن و زردچوبه به اندازه کافي
طرز تهيه خورش مرغ 
مرحله اول
ابتدا پيازها را به صورت نگيني ريز خرد کنيد سپس به همراه مقداري روغن مايع داخل قابلمه اي که براي تهيه خورشت در نظر گرفته ايد بريزيد و خوب تفت دهيد تا پياز نرم و شفاف شود. در ادامه مقداري زردچوبه اضافه کنيد و تفت دادن را ادامه دهيد تا زردچوبه و پياز يکدست شوند.
 
مرحله دوم
در مرحله بعدي قطعات مرغ را که از قبل تميز کرده ايد را به قابلمه اضافه کنيد و هر دو سمت مرغ ها را تفت دهيد تا طلايي رنگ شوند. حدود هر سمت قطعات مرغ را بايد ۴ تا ۵ دقيقه سرخ کنيد تا طلايي شود.

مرحله سوم
پس از اينکه سرخ کردن مرغ ها به پايان رسيد هويج ها را به صورت حلقه اي خرد کنيد و به قابلمه اضافه کنيد. هويج را هم به مدت يک تا دو دقيقه تفت دهيد سپس رب گوجه فرنگي را اضافه کنيد و به خوبي تفت دهيد تا رنگش باز شود.
 
مرحله چهارم
نکته مهم در مورد رب گوجه فرنگي اين است که بايد آنرا کمي تفت دهيد تا طعم و بوي خامي آن گرفته شود. ضمنا تفت دادن رب باعث مي شود خورش خوش رنگ تر شود. در اين مرحله مقداري نمک و فلفل سياه روي مواد خورش بپاشيد.
 
مرحله پنجم
سپس ۳ ليوان آب به قابلمه اضافه کنيد و حرارت را زياد کنيد تا آب با سرعت بيشتري به جوش بيايد. پس از اينکه آب به جوش آمد حرارت زير قابلمه را کم کنيد تا مرغ بپزد. براي پخت مرغ با حرارت ملايم حدود يک تا يک ساعت و نيم زمان لازم است.
 
مرحله ششم
اضافه کردن زعفران به اين خورش اختياري است اما ما توصيه مي کنيم اگر مي خواهيد خورش خوش رنگ تر با عطر زعفران داشته باشيد زعفران را به خورش اضافه کنيد. ۳۰ دقيقه مانده به پايان پخت مرغ زعفران دم کرده را نيز اضافه کنيد.
 
مرحله هفتم
در حين پختن مرغ سيب زميني ها را به صورت خلالي خرد کنيد سپس با سرد بشوييد تا نشاسته هاي آن به طور کامل از بين برود. نشاسته هاي روي سيب زميني باعث مي شود که طعم سيب زميني ها خوب نشود ، ضمنا در هنگام سرخ کردن هم باعث چسبيدن سيب زميني ها به يکديگر مي شود.
 
مرحله هشتم
سيب زميني را در روغن فراوان سرخ کنيد و براي خوشمزه تر شدن سيب زميني ها مي توانيد در هنگام سرخ کردن کمي فلفل سياه و زردچوبه روي آنها بپاشيد. توصيه مي کنيم روغن اضافي سيب زميني ها را با استفاده از دستمال حوله اي يا توري فلزي بگيريد.

مرحله نهم
اينکار باعث مي شود سيب زميني هاي ترد تري داشته باشيد. در صورت تمايل مي توانيد چند عدد گوجه فرنگي هم به همراه سيب زميني ها سرخ کنيد و براي تزيين خورش استفاده کنيد. اگر مي خواهيد خورش غليظ باشد اجازه دهيد مدت بيشتري روي حرارت بماند تا آب اضافي آن تبخير شود.

مرحله دهم
البته توصيه مي کنيم خورش را بيش از حد غليظ نکنيد که ديگر هيچ آبي درون قابلمه باقي نماند. پس از اينکه خورش آماده شد آنرا در خورش خوري بکشيد و با سيب زميني هاي سرخ شده تزيين کنيد ، سپس به سليقه خود به همراه زرشک پلو ، باقالي پلو يا برنج ساده سرو کنيد.

طرز تهيه خورش مرغ با آلو
خورش مرغ به طور معمول بدون آلو تهيه مي شود ، البته اگر شما دوست داريد طعم اين خورش را با آلو تجربه کنيد مي توانيد از آلوي برقاني، آلو بخارا يا حتي آلو قرمز خشک شده که بهترين نوع آلو براي خورش مرغ هستند استفاده کنيد.
البته يک نکته مهم را نبايد فراموش کنيد زيرا درست است که آلو برقاني مي تواند خورش را خوشمزه تر کنيد اما ممکن است روي رنگ خورش تاثير منفي بگذارد. اگر رنگ خورش برايتان مهم نيست مي توانيد از آلو برقاني يا آلو خشک استفاده کنيد.
نکته ديگر در مورد آلويي که مي خواهيد در اين خورش استفاده کنيد اين است که حتما از آلوهايي مثل آلو بخارا استفاده کنيد که رنگ روشن و طلايي دارند ، زيرا آلوهاي سياه يا تيره مثل آلو برقاني باعث مي شوند رنگ خورش تيره تر شود.
نکته مهم ديگر در مورد اضافه کردن آلو اين است که طعم آلوها با هم متفاوت است و اگر مي خواهيد به طور مثال خورش را با طعم شيرين تهيه کنيد در زمان خريد آلو اين نکته را فراموش نکنيد، يا اينکه در کنار آلوهاي ترش کمي شکر اضافه کنيد.
 
طرز تهيه خورش مرغ دارچيني
اضافه کردن مقداري پودر دارچين به خورش مرغ باعث خوشمزه تر شدن و خاص تر شدن طعم اين خورش مي شود. البته برخي افراد مقدار بيشتري دارچين به اين خورش اضافه مي کنند که طعم ادويه دارچين بر ديگر طعم ها غالب مي شود.
توجه داشته باشيد که ممکن است اين طعم را همه نپسندند، پس ابتدا مقدار کمي مرغ را به اين شکل درست کنيد و اگر نتيجه رضايت بخش بود، به اندازه دلخواه درست کنيد. نکته ديگر اينکه اضافه کردن حجم زياد دارچي مي تواند طعم خورش را تلخ کند.
 
برنج مخصوص خورش مرغ
خورش مرغ را مي توانيم به سليقه خود به همراه برنج ساده، کته قالبي و زرشک پلوي مجلسي سرو کنيم. البته همانطور که خودتان مي دانيد بهترين گزينه براي سرو در کنار خورش مرغ زرشک پلو است. براي تهيه زرشک پلوي مخصوص و مجلسي آموزش زير را مشاهده نماييد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره