چی شی/ آلبالو خشکه یکی از انواع تنقلات خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که در فصل های بهار و تابستان تهیه می شود. آلبالو خشکه معمولا به عنوان تنقلات استفاده می شود، البته در برخی شهرها از این میوه خشک شده به عنوان طعم دهنده ها در برخی غذاها نیز استفاده می شود.
مواد لازم آلبالو خشکه
آلبالو ۱ کیلوگرم
نمک ۳ قاشق چایخوری
رب انار ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه آلبالو خشکه 
مرحله اول
برای تهیه آلبالو خشکه بازاری ابتدا سه چهارم یک قابلمه بزرگ را پر از آب می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب جوش بیاید. در ادامه ۲ قاق چایخوری نمک داخل آب می ریزیم و صبر می کنیم تا آب به جوش بیاید. 
مرحله دوم
در همین حین دم های اضافی آلبالو ها را جدا می کنیم و پس از شستشو  داخل یک آبکش دسته دار می ریزیم (قطر آبکش باید از دهانه قابلمه کوچکتر باشد) زمانی که آب جوش امد آبکش حاوی آلبالو ها را داخل آبجوش می کنیم.
 
مرحله سوم
تا سه می شماریم و آبکش را از آب جوش خارج می کنیم و تکان می دهیم تا آب جوش اضافی درون آبکش خارج شود. این کار دو تا سه بار انجام می دهیم، سپس آلبالوها را داخل صاف یا یک پارچه تمیز به صورت که روی هم نباشند می ریزیم.

 مرحله چهارم
حالا آلبالوها را بادی به مدت یک الی دو روز جلوی نور آفتاب قرار دهیم تا حالت چروکیده پیدا کنند. پس از اینکه آلبالوها چروکیده شدند، آنها را داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم سپس ۱ قاشق چایخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری رب انار اضافه می کنیم.

مرحله پنجم
حالا با یک قاشق مناسب به آرامی آلبالوها را زیر و رو می کنیم تا نمک و رب انار به تمام قسمت های آلبالوها برسد. پس از اینکه کار مخلوط کردن آلبالوها به پایان رسید مجددا آنها را به صورت پخش داخل صافی یا پارچه می ریزیم.
 
طرز تهیه آلبالو خشکه
حالا مجددا آلبالوها را به مدت یک الی دو روز دیگر در مقابل نور خورشید قرار می دهیم تا کمی خشک شوند. توجه داشته باشید که حتما پس از گذشت دو روز آلبالوها را باید از جلوی نور خورشید جمع کنیم چون بیش از حد خشک می شوند.
 
طرز تهیه آلبالو خشکه
پس از اینکه آلبالو خشکه آماده شد، آنرا داخل پلاستیک های کوچک به اندازه هر بار مصرف می ریزیم و در فریزر نگهداری می کنیم. ماندگاری آلبالو خشکه در فریزر یک سال می باشد و بهتر است پس از گذشت یک سال آنرا مصرف نکنید.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar