طرز تهيه آلبالو خشکه ترشک خوشمزه و سنتي به روش بازاري

چي شي/ آلبالو خشکه يکي از انواع تنقلات خوشمزه و پر طرفدار ايراني است که در فصل هاي بهار و تابستان تهيه مي شود. آلبالو خشکه معمولا به عنوان تنقلات استفاده مي شود، البته در برخي شهرها از اين ميوه خشک شده به عنوان طعم دهنده ها در برخي غذاها نيز استفاده مي شود.
مواد لازم آلبالو خشکه
آلبالو ۱ کيلوگرم
نمک ۳ قاشق چايخوري
رب انار ۱ قاشق غذاخوري
طرز تهيه آلبالو خشکه
مرحله اول
براي تهيه آلبالو خشکه بازاري ابتدا سه چهارم يک قابلمه بزرگ را پر از آب مي کنيم و روي حرارت زياد قرار مي دهيم تا آب جوش بيايد. در ادامه ۲ قاق چايخوري نمک داخل آب مي ريزيم و صبر مي کنيم تا آب به جوش بيايد.
مرحله دوم
در همين حين دم هاي اضافي آلبالو ها را جدا مي کنيم و پس از شستشو داخل يک آبکش دسته دار مي ريزيم (قطر آبکش بايد از دهانه قابلمه کوچکتر باشد) زماني که آب جوش امد آبکش حاوي آلبالو ها را داخل آبجوش مي کنيم.
مرحله سوم
تا سه مي شماريم و آبکش را از آب جوش خارج مي کنيم و تکان مي دهيم تا آب جوش اضافي درون آبکش خارج شود. اين کار دو تا سه بار انجام مي دهيم، سپس آلبالوها را داخل صاف يا يک پارچه تميز به صورت که روي هم نباشند مي ريزيم.
مرحله چهارم
حالا آلبالوها را بادي به مدت يک الي دو روز جلوي نور آفتاب قرار دهيم تا حالت چروکيده پيدا کنند. پس از اينکه آلبالوها چروکيده شدند، آنها را داخل يک کاسه بزرگ مي ريزيم سپس ۱ قاشق چايخوري نمک و ۱ قاشق غذاخوري رب انار اضافه مي کنيم.
مرحله پنجم
حالا با يک قاشق مناسب به آرامي آلبالوها را زير و رو مي کنيم تا نمک و رب انار به تمام قسمت هاي آلبالوها برسد. پس از اينکه کار مخلوط کردن آلبالوها به پايان رسيد مجددا آنها را به صورت پخش داخل صافي يا پارچه مي ريزيم.
طرز تهيه آلبالو خشکه
حالا مجددا آلبالوها را به مدت يک الي دو روز ديگر در مقابل نور خورشيد قرار مي دهيم تا کمي خشک شوند. توجه داشته باشيد که حتما پس از گذشت دو روز آلبالوها را بايد از جلوي نور خورشيد جمع کنيم چون بيش از حد خشک مي شوند.
طرز تهيه آلبالو خشکه
پس از اينکه آلبالو خشکه آماده شد، آنرا داخل پلاستيک هاي کوچک به اندازه هر بار مصرف مي ريزيم و در فريزر نگهداري مي کنيم. ماندگاري آلبالو خشکه در فريزر يک سال مي باشد و بهتر است پس از گذشت يک سال آنرا مصرف نکنيد.