نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

دليل ترک و شکستن سنگ پيتزا

منبع
نمناک
بروزرسانی
 دليل ترک و شکستن سنگ پيتزا

نمناک/ شکستن سنگ پيتزا يکي از اتفاقات رايجي است که ممکن است هنگام پخت و پز براي شما هم اتفاق افتاده باشد، پس بدانيد که تنها نيستيد. اما به نظر شما چرا چنين اتفاقي رخ مي دهد و چگونه بايد از آن جلوگيري کرد؟ علت هاي مختلفي براي ترک خوردن سنگ پيتزا يا سنگ هاي معمولي براي پخت و پز وجود دارد که در اين قسمت از نمناک با آن ها بيشتر آشنا خواهيد شد.

قرار دادن سنگ سرد داخل يک اجاق گاز داغ
هنگامي که سنگ پيتزا را از يک محيط سرد وارد يک اجاق گاز داغ مي کنيد، اين سنگ دچار شوک دمايي مي شود و نمي تواند تغيير دماي سريع را دوام بياورد زيرا اين سنگ ها از سراميک ساخته شده اند و به راحتي در تمامي شرايط ترک مي خورند، بنابراين نبايد دماي آن ها را به سرعت تغيير دهيد.

وارد شدن رطوبت داخل سنگ هاي پيتزا

هرگز نبايد سنگ پيتزا را بشوييد زيرا اگر تا زمان استفاده بعدي به اندازه کافي خشک نشود، سنگ ضعيف مي گردد. همچنين هرگز نبايد هيچ گونه روغن و رطوبتي داخل اين سنگ ها نفوذ کند، در غير اين صورت احتمال ترک خوردگي و شکستن آن افزايش پيدا مي کند.

قرار دادن غذاي سرد يا يخ روي سنگ پيتزا
اگر سنگ را از قبل گرم کرديد، بايد دقت کنيد که پيتزاي سرد يا غذاي خنک را روي آن قرار ندهيد. همچنين نبايد هيچ گونه پيتزاي خشک شده اي روي آن بگذاريد زيرا به سرعت باعث شوک دمايي مي شود و ترک و شکستگي را ايجاد مي کند.

در دست گرفتن سنگ ها
شما مجبور نيستيد که مدام سنگ ها را روي دست تان نگه داريد. نگه داشتن آن ها نه تنها به دست و ناخن هاي تان آسيب مي زند، بلکه آن ها را شکننده تر کرده و باعث ضعيف شدن شان مي شود. پس بهتر است آن ها را داخل فر اجاق گاز نگه داريد.

بيرون کشيدن سريع سنگ از داخل اجاق گاز
همانطور که گفتيم بايد مراقب تغييرات دمايي باشيد و سنگ پيتزايي که داخل اجاق گاز گرم شده را به سرعت بعد از پخت غذا بيرون نياوريد تا سريع خنک نشود و ترک نخورد.

استفاده از دماي خيلي بالا
هر چقدر اجاق گاز را گرم تر کنيد، پيتزاي شما سريع تر پخته مي شود و برشته تر خواهد شد اما مجبور نيستيد که دما را بيش از حد افزايش دهيد زيرا دماي بيش از حد بالاي فر اجاق گاز، نه تنها کار شما را سريع تر نمي کند، بلکه باعث شکستگي و ترک خوردن سنگ پيتزا نيز خواهد شد.

 چگونه از شکستن سنگ پيتزا جلوگيري کنيم ؟
سنگ پيتزا را هميشه داخل فر اجاق گاز نگه داريد.
مي توانيد روي يک فويل بپيچيد تا مواد غذايي روي آن نريزد.
وقتي که مي خواهيد پخت و پز را شروع کنيد، دماي آن را به صورت تدريجي افزايش دهيد.
تا جايي که مي توانيد اين سنگ ها را روي دست تان نگه داريد و آنها را جابجا نکنيد.
اين سنگ ها را با دقت جابجا کنيد، زيرا اگر به جايي بخورد، احتمال شکستگي براي خودش و ديگر اجسام وجود خواهد داشت.
اين سنگ ها را چرب نکنيد و آن ها را نشوييد زيرا رطوبت باعث افزايش احتمال ترک خوردگي در آن ها مي شود.
مواد غذايي که روي آن قرار مي دهيد، بايد به اندازه دماي اتاق يا گرم تر باشد؛ در غير اين صورت باعث ترک خوردگي خواهد شد زيرا به سنگ شوک دمايي وارد مي کند.
قبل از اين که سنگ ها را از داخل فر اجاق گاز بيرون بياوريد، صبر کنيد تا به اندازه کافي خنک شود.
هرگز پيتزاي يخ زده را روي سنگ پيتزا قرار ندهيد.
قبل از اينکه سنگ را از داخل اجاق گاز بيرون بياوريد، مي توانيد از يک حوله تا خورده براي قرار دادن زير اين سنگ ها استفاده کنيد تا شوک دمايي اتفاق نيفتد.
دماي داخل اجاق گاز را بيش از حد افزايش ندهيد.
سنگ ها را فقط براي تميز کردن از داخل فر اجاق گاز بيرون بياوريد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره