طرز تهيه نان زيره تابه اي خوشمزه به روش سنتي
چي شي/ نان هاي حجيم و فانتزي يکي از انواع نان هاي پرطرفدار به حساب مي آيد. نان زيره يک نان سنتي و کمي حجيم است که با زيره و زرد چوبه تهيه مي شود. اين نان با خمير مايه به عمل مي آيد به همين دليل بافت نرمو پفکي را به وجود مي آورد. اين نان نياز به فر ندارد و در کمي روغن داغ سرخ مي شود. اين نان را مي توان در کنار سالاد يا سوپ و يا به عنوان صبحانه يا عصرانه سرو مي شود.
مواد لازم نان زيره تابه اي
شير نصف ليوان
پودر خمير مايه۱ قاشق غذا خوري
شکر۴ قاشق غذا خوري
روغن مايع يا کره۳ قاشق غذا خوري
تخم مرغ۱ عدد
آرد دو و نيم ليوان
زيره ۱ قاشق مربا خوري
زردچوبه۱ قاشق چاي خوري
نمک کمي
طرز تهيه نان زيره تابه اي
مرحله اول
براي تهيه نان خوشمزه زيره به صورت تابه اي در ابتداي کار، مايه خمير و شير ولرم و ۱ قاشق غذا خوري شکر را درون يک کاسه مي ريزيم. سپس مخلوط کرده و درب کاسه را مي بنديم تا خمير مايه به عمل آيد. حدود ۱۰ دقيقه زمان مي دهيم تا پف کند.
مرحله دوم
سپس در يک کاسه بقيه شکر و روغن مايع يا کره و تخم مرغ و زيره و زردچوبه و نمک را اضافه کرده و با هم مخلوط مي کنيم تا به خوبي ترکيب و يکدست شوند. سپس خمير مايه عمل آمده را مي ريزيم و مخلوط مي کنيم تا يکدست شود.
طرز تهيه نان زيره تابه اي
در اين مرحله آرد را کم کم اضافه کرده تا خمير يک گوشه جمع شود. سپس کمي ورز مي دهيم و درون يک کاسه قرار مي دهيم. روي آن را سلفون مي کشيم و حدود ۱ ساعت، زمان مي دهيم تا استراحت کند و به عمل آيد.
مرحله چهارم
سپس خمير را به چانه هاي مساوي تقسيم مي کنيم و چانه مي کنيم. چانه ها را با دست يا وردنه باز کرده و درون سيني مي چينيم و روي آن را مي پوشانيم و مجدد نيم ساعت استراحت مي دهيم. در ادامه تابه را با مقداري روغن روي حرارت قرار مي دهيم
مرحله پنجم
حالا کمي صبر مي کنيم تا روغن داغ شود، سپس نان ها را دانه دانه درون روغن مي اندازيم و سرخ مي کنيم. بعد از اين که کامل سرخ شد، روي يک حوله کاغذي قرار مي دهيم تا روغن آن گرفته شود. سپس در ظرف مناسب سرو مي کنيم.