طرز تهيه قليه بادمجان غذاي محلي استان گيلان
مجله دلگرم/ از غذاهاي خوشمزه و خوش طعم استان گيلان مي توان قليه بادمجان را نام برد، اين غذاي گياهي به سادگي تهيه که البته براي سلامتي و تناسب اندام شما بسيار مفيد مي باشد. درست است که اين غذا اصالتش به گيلان مي رسد ولي در ساير شهرهاي کشورمان هم طبخ مي گردد.
قليه بادمجان غذايي گياهي با روش پخت آسان در کمترين زمان ممکن است،اين غذا متعلق به استان گيلان مي باشد، مواد تشکيل دهنده اصلي اين غذا بادمجان مي باشد که بر خلاف باور اغلب افراد به بي خاصيتي آن داراي خواص زيادي مي باشد.بادمجان از ديدگاه طب سنتي داراي طبع گرم و خشک است که کالري کمي داشته و به همين ويژگي هم به افراد داراي رژيم هستند توصيه مي شود.
خاصيت بادمجان
داراي آهن است که براي درمان کم خوني مفيد مي باشد.
مي توان به عنوان پادزهر براي مسموميت هاي ناشي از خوردن قارچ سمي به کار برد.
براي رفع التهاب براي اعضاي مختلف بدن مورد استفاده قرار داد.
بادمجان مقوي معده مي باشد، البته سرخ کردن بادمجان موجب سنگين شدن آن براي معده مي گردد، بهتر است به صورت آبپز و يا درون فر طبخ شود.
مواد مورد نياز براي تهيه قليه بادمجان
۲ عدد پياز
ميزان کافي رب گوجه فرنگي
۵ عدد بادمجان
۱ ليوان لوبيا چشم بلبي
ميزان لازم آبغوره
ميزان لازم فلفل و نمک
طرز تهيه قليه بادمجان متفاوت
1. طبق معمول بهتر است لوبيا چشم بلبي را قبل از تهيه غذا درون آب بخيسانيد، سپس آن را شسته و با ۱ پيمانه آب درون قابلمه بر روي حرارت بگذاريد تا به مدت ده دقيقه بجوشد و نرم گردد.
2. سپس بادمجان ها را پوست گرفته و خرد کرده و در آب نمک بخيسانيد، اين کار موجب از بين رفتن تلخي و رنگ سياه بادمجان ها مي گردد.
3. پيازها را به شکل دلخواه ريز نموده و بادمجان ها را از آب بيرون بکشيد و همراه با لوبيا چشم بلبي درون يک قابلمه ريخته ترکيب کرده و با مقداري آب بر روي حرارت ملايم قرار دهيد.
4. پس از گذشت نيم ساعت الي ۴۵ دقيقه زمان کافي مي باشد تا به خوبي بپزد، رب گوجه فرنگي و فلفل و نمک را افزوده مرتب هم بزنيد.
5. در مرحله پاياني طرز تهيه قليه بادمجان آبليمو را بيافزاييد و در صورت تمايل کره يا روغن حيواني مي افزايند که اين کاملا بسته به سليقه شما دارد. اگر قصد تهيه يک غذاي گياهي رژيمي را داريد. مي توانيد کره يا روغن را اضافه نکنيد.
6. همچنين مي توانيد با پشت قاشق مواد را کوبيده و نرم تر نماييد، اين هم اختياري و بنا به سليقه شما مي باشد.
روش دوم براي تهيه قليه بادمجان
مواد مورد نياز براي تهيه قليه بادمجان با گردو
۳ قاشق غذاخوري مغز گردو چرخ کرده
۶ عدد گوجه فرنگي
۴ عدد بادمجان
۲ قاشق غذاخوري رب انار
۲ عدد پياز
۱ قاشق ريحان چرخ کرده
۲ قاشق غذاخوري کره (روغن حيواني)
نصف قاشق چاي خوري دارچين
مقداري ريحان محلي، يا همان ريحان سبز
طرز تهيه قليه بادمجان با گردو
1. ابتدا بادمجان ها را پوست گرفته، خرد نموده و درون آب نمک به مدت يک ساعت قرار مي دهيم، تا طعم تلخي و رنگ تيره آن از بين برود.
2. پس از يک ساعت بادمجان ها را از آب نمک بيرون کشيده و درون قابلمه اي همراه با زردچوبه و نمک، و ۴ پيمانه آب بر روي حرارت قرار دهيد تا خوب پخته شده و نرم گردد.
3. حالا گوجه فرنگي ها را نيز پوست گرفته و ريز کرده به بادمجان ها بيافزاييد.
4. پياز را خرده نموده و با حرارت ملايم تفت دهيد، در ادامه مغز گردو، کره، رب انار را همراه با پياز را به مواد خورش افزوده و زمان دهيد تا با حرارت ملايم به خوبي پخته شود.( توجه داشته باشيد در زمان طبخ آن بايد پيوسته هم بزنيد تا ته نگيرد و خوب جا بيفتد)
5. در پايان پس از جا افتادن خورش قليه دارچين و ريحان را نيز بيافزاييد و به خوبي هم بزنيد. قليه بادمجان خوش مزه شما آماده است، در ظرفي کشيده و ميل نماييد.