شام/ فوت و فن درست کردن فلافل لبناني در خانه
همشهري آنلاين/ نام فلافل با شهرهاي جنوبي ايران گره خورده است. آماده کردن اين غذاي گياهي که فلفل فراوانش به آن طعمي خاص و خوشايند داده است، سادهتر از چيزي است که هميشه فکر ميکرديد. در اين مطلب طرز تهيه فلافل خانگي خوشمزه به شيوه عربها آموزش داده شده است.
فلافل يکي از غذاهاي لذيذ خياباني و معروف جهاني است و به همين دليل روز ۱۲ ژوئن در تقويم جهاني مصادف با روز جهاني فلافل ثبت شده است.
در شرق ميانه و مصر، فلافل يک غذاي محبوب خياباني محسوب ميشد. اين روزها نيز اين غذا در مصر و بسياري از کشور هاي ديگر محبوبيت زيادي دارد و حتي مک دونالد هم رسپي فلافل مخصوص به خودش را سرو ميکند و آن را در منوي صبحانه خود جاي ميدهد. اما در کل فرقي ندارد که اين غذا دقيقا از کجا آمده، در هر صورت يکي از مهمترين غذاهاي ملي در بعضي از کشورهاست و روز جهاني فلافل زماني عالي براي لذت بردن از اين غذاست.
شايد ساکنان کشورهاي عربي قبل از ما ايرانيها فلافل را سر سفرهشان برده باشند، اما اين روزها نام فلافل با شهرهاي جنوبي ايران گره خورده است. آماده کردن اين غذاي گياهي که فلفل فراوانش به آن طعمي خاص و خوشايند داده است، سادهتر از چيزي است که هميشه فکر ميکرديد. ما در اين مطلب طرز تهيه فلافل خانگي خوشمزه به شيوه عربها را به شما آموزش ميدهيم.
چي لازم داريم:
نخود خام يک فنجان
پياز رنده شده يک فنجان
تخم گشنيز نصف قاشق غذاخوري
جعفري خرد شده تازه دو قاشق غذاخوري
گشنيز خرد شده تازه دو قاشق غذاخوري
نمک يک قاشق چايخوري
فلفل قرمز خشک شده يک و نيم قاشق
سير چهار حبه
زيره يک قاشق چايخوري
بيکينگ پودر يک قاشق چايخوري
آرد چهار قاشق غذاخوري
گوجه و پياز براي تزئين به مقدار لازم
طرز تهيه فلافل خوشمزه
► مرحله اول
طرز تهيه اين فلافل تا اندازهاي شبيه به روش تهيه فلافل گياهي است. نخودها را در يک کاسه بزرگ بريزيد و به آن آب سرد اضافه کنيد تا جايي که آب حدود يک تا دو بندانگشت بالاتر از سطح نخودها باشد. صبور باشيد و اجازه دهيد که نخودها طول شب بگذاريد در آب باشند. يادتان نرود که نخودها بايد تنها نيمي از کاسه را اشغال کنند تا آرامآرام آب را در بافتشان جذب کنند و حجمشان دو برابر شود.
► مرحله دوم
بعد از گذشت يک شب، نخودهاي شما کمي نرمتر ميشوند و ميتوانيد آنها را در مخلوطکن با مواد ديگر ترکيب کنيد. نخودها و پياز را در کاسه مخلوطکن که تيغه فلزي دارد بريزيد و فلفل، گشنيز، جعفري، تخم گشنيز، نمک، سير و زيره را به کاسه اضافه کنيد و آنها را با هم مخلوط کنيد تا زماني که همه آنها خوب خرد شوند و حالت خميري پيدا کنند.
آرد و بکينگ پودر را روي ترکيبي که آماده کردهايد بپاشيد و هم بزنيد. ميزان آرد تنها بايد به قدري باشد که وقتي ميخواهيد توپهاي فلافل را درست کنيد آنها به دستتان نچسبند؛ پس با اضافه کردن بيش از اندازه آرد فلافل را سفت و خشک نکنيد.
يک راه ديگر هم براي به دست نچسبيدن مخلوط و از هم نپاشيدن فلافلها در تابه اين است که مايه را براي چند ساعت در يک کاسه بريزيد و روي آن را پوشانده و در يخچال قرار دهيد.
► مرحله سوم
از خمير فلافل به اندازه گردو جدا کرده و با دست آن را مانند توپ گرد کنيد. سپس ميتوانيد آنها را با فشار دست کمي بيضي يا صاف کنيد. ميتوانيد از اسکوپ فلافل نيز براي اين کار استفاده کنيد. در فاصله قالب زدن فلافلها مقدار قابل توجهي روغن را در تابه کوچکي بريزيد و روي اجاق بگذاريد. وقتي روغن حسابي داغ شد، فلافل را در آن بيندازيد. داغي روغن بايد به حدي باشد که اطراف فلافل شروع به قلقل کند.
اگر فلافل شما از هم پاشيد با باقي مايه مقدار کمي آرد اضافه کنيد. بعد از سرخ شدن فلافلها هم آنها را روي دستمال روغنگير بگذاريد تا روغن اضافهشان جذب دستمال شود. اگر هم ميخواهيد فلافلتان کمچرب باشد، ميتوانيد سراغ دستور تهيه فلافل رژيمي برويد.
فلافل شما حاضر است. آنها را با گوجه و پياز و ترشي تزئين کرده و با نان پيتا ميل کنيد.