تهيه شربت نعنا تازه خوشمزه و مخصوص به روش خانگي

چي شي/ شربت نعناع يکي از انواع شربت هاي سنتي ايراني است که بيشتر در فصل تابستان تهيه مي شود. اين شربت خوشمزه به دليل استفاده از نعناع حالت خنک کنندگي بيشتري نسبت به شربت هاي ديگر دارد و به همين دليل براي رفع عطش در فصل تابستان يا ماه مبارک رمضان بسيار مناسب است.
مواد لازم شربت نعناع
شکر۱ کيلوگرم
نعناع تازه۵۰۰ گرم
آب۲ ليوان
دستور تهيه شربت نعناع
مرحله اول
ابتدا بايد برگ هاي نعناع را از شاخه کنيم، پس از اينکه برگ هاي تازه نعناع را از شاخه جدا کرديم انها را داخل آبکش مي ريزيم و شزير شير آب به خوبي زير و رو مي کنيم تا گرد و خاک هاي بين برگ هاي نعناع به طور کامل شسته شود.
مرحله دوم
برگ هاي نعناع را پس از شستشو داخل همان آبکش کنار مي گذاريم تا آب اضافي شان برود. در ادامه آب را به همراه شکر داخل يک قابلمه مناسب مي ريزيم و روي حرارت زياد قرار مي دهيم تا آب هر چه سريعتر به جوش بيايد.
مرحله سوم
پس از اينکه آب به جوش امد حرارت را کم مي کنيم و اجازه مي دهيم شکر به طور کامل در آب حل شود. پس از اينکه شکر حل شد برگ هاي تازه نعناع را به قابلمه اضافه مي کنيم و اجازه مي دهيم با حرارت ملايم حدود ۱۰ دقيقه بجوشد.
مرحله چهارم
پس از گذشت ۱۰ دقيقه شربت ما بايد رنگ گرفته باشد، حالا تنها کاري که بايد انجام دهيم اين است که کمي صبر کنيم تا شربت به قوام برسد تا شکرک نزند. البته براي جلوگيري از شکرک زدن شربت مي توانيم ۱ قاشق غذاخوري آب ليمو ترش يا کمي جوهر ليمو اضافه کنيم.
مرحله پنجم
پس از اينکه شربت به قوام رسيد و حالت شهد مانند پيدا کرد، قابلمه را از روي حرارت کنار مي گذاريم و شربت را با يک توري نازک صاف مي کنيم و صبر مي کنيم تا شربت در دماي محيط خنک شود، سپس در ظرف شيشه اي مي ريزيم.
مرحله ششم
سپس شربت را در يخچال نگهداري مي کنيم. اين شربت را مي شود به مدت طولاني در يخچال نگهداري کرد. براي مصرف هم يک پنجم ليوان را شربت مي ريزيم و باقي انرا با آب سرد پر مي کنيم و پس از مخلوط کردن سرو مي کنيم.