طرز تهيه سمبوسه بدون روغن خوشمزه و سالم با استفاده از فر

چي شي/ سمبوسه خوراکي بسيار خوشمزه و سريع است که در نواحي جنوبي ايران بيشتر تهيه مي شود که در حداقل زمان آماده مي شود. سمبوسه غذايي با ريشه بيشتر آباداني مي باشد که بر اين اساس سمبوسه سرو بيشتري را در مناطق جنوب ايران دارد، سمبوسه که ترکيبي جذاب را با سس قرمز تشکيل مي دهند طرز تهيه بسيار آسان و سريعي دارد. سمبوسه در کنار فلافل و سوسيس بندري و همبرگر در حال حاضر وعده اي فست فودي محسوب مي شود که اکثرا در بازارها به تعداد زيادي مي توان مشاهده نمود و همچنين انواع مختلفي مانند سمبوسه رولي و سمبوسه جنوبي و همچ. دستور زير مربوط به طرز تهيه سمبوسه بدون روغن است. براي مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهيه سمبوسه بدون روغن در ادامه با سايت چي شي همراه باشيد.
مواد لازم سمبوسه بدون روغن
سيب زميني متوسط۳ عدد
پياز۱ عدد
سبزي جعفري و ترهاز هر کدام ۱ مشت معادل ۵۰ گرم
زردچوبه به مقدار لازم
پاپريکابه مقدار کافي
نمک و فلفل قرمزبه ميزان کافي
ژامبون مرغ يا گوشت به اندازه دلخواه
پنير پيتزا ۱۵۰ گرم
طرز تهيه سمبوسه بدون روغن
مرحله اول
براي درست کردن سمبوسه خوشمزه با استفاده از فر ابتدا سيب زميني ها را شسته و پوست مي گيريم و به تيکه هاي کوچک برش مي زنيم. بعد با دو ليوان آب آن ها در قابلمه مي ريزيم به مدت نيم ساعت روي حرارت قرار مي دهيم تا آبپز شوند.
مرحله دوم
در فاصله اي که سيب زميني ها آب پز مي شوند، پيازها را نگيني ريز خرد مي کنيم. يک تابه برداشته و با کمي روغن روي حرارت قرار مي دهيم تا داغ شود. سپس پياز را به آن اضافه کرده و درتابه تفت مي دهيم تا پياز ها سبک و طلايي شود.
مرحله سوم
در آخر تفت هم زرد چوبه و رب گوجه فرنگي به آن اضافه مي کنيم تا پياز، خوش رنگ و طلايي شود. اگر بخواهيم به مواد سمبوسه گوشت چرخ کرده اضافه کنيم بايد بعد از تفت دادن پياز ها ، گوشت را اضافه کنيم و تفت دهيم.
مرحله چهارم
بعد از اينکه سيب زميني ها پخته شد آن را آبکش کرده و کنار مي گذاريم تا سرد شود. سپس آن را با گوشت کوب له مي کنيم. به آن پياز سرخ شده و و همچنين سبزي هاي معطر که بايد ساطوري شده باشند، را به همراه کمي نمک و فلفل اضافه مي کنيم.
مرحله پنجم
سپس با هم ترکيب مي کنيم و تفت مي دهيم. مواد آماه شد بايد نان هاي لواش را برش بزنيم ،هر نان را به چهار قسمت مساوي تقسيم مي کنيم. حالا براي پيچيدن سمبوسه از مواد بر مي داريم و يک سمت نان قرار مي دهيم و به حالت مثلثي نان را مي پيچانيم.
مرحله ششم
اين مثلت چند چرخ ميخورد تا تمام اضلاع آن بسته شود فقط اگر لب هاي نان ها خشک بود کمي آن را مرطوب مي کنيم تا نان موقع کار نشکند. مي توانيم مقداري ژامبون و پنير پيتزا هم روي مواد بريزيم بعد آن را بپيچيم.
مرحله هفتم
در اين مرحله بعد از پيچاندن سمبوسه ها آنها را در روغني که حدودا نيم سانت از سطح ظرف را پر کرده سرخ مي کنيم. فقط دقت کنيم براي اينکه سمبوسه ها باز نشوند از سمتي که پيچيده شده ،داخل روغن قرار مي دهيم.
مرحله هشتم
پس از اينکه سمبوسه ها سرخ شدند، آنها را به آرامي از روغن خارج مي کنيم و روي حوله کاغذي قرار مي دهيم تا روغن اضافه آن گرفته شود. در سمبوسه بدون روغن به جاي سرخ کردن سمبوسه در روغن داغ مي توان سمبوسه ها را در فر پخت.
مرحله نهم
براي پخت سمبوسه درون فر، ابتدا دو طرف سمبوسه ها را کمي روغن مي ماليم و درون قالب پيتزا مي چينيم. سپس به مدت ۲۰ دقيقه در فر را دماي ۲۰۰ درجه سانتي گراد مي پزيم. در پايان از فر خارج کرده و به همراه سس کچاپ سرو مي کنيم.